10 alimente afrodisiace pe care să le mănânci de Dragobete

De Dragobete, dacă ai plănuit o cină romantică, nu uita să adaugi alimentele”de dragoste”, care îți vor purta noroc. Vezi care sunt alimentele afrodisiace care îmbunătățesc starea de spirit și sunt bune pentru că te ajută să te menții sănătos.

separator

1. Migdalele stimulează pasiunea femeilor

De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilităţii, aroma lor stimulând pasiunea unei femei. Migdalele sunt foarte bune pentru inimă, datorită conţinutului de Omega 3, minerale şi vitamine. În acest context se poate afirma că asigură toate premizele unui act sexual reuşit.

2. Avocado creşte nivelul hormonilor

Conţinutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la creşterea producţiei de hormoni masculini. Avocado are un conţinut lipidic sănătos ridicat, ce intră în componenţa membranelor celulare care asigură sănătata celulelor reproducătoare.

3. Ardeiul iute produce senzaţia de plăcere

Caspaicina, o substanţă care stimulează terminaţiile nervoase şi creşte pulsul, este responsabilă de “fierbinţeala” din ardeii iuţi. “Acest aliment afrodisiac are rol în eliberarea endorfinelor, care produc senzaţia de plăcere”, completează medicul Luigi Gratton.

4. Busuiocul stimulează atracţia sexuală

Cercetările arată că busuiocul stimulează atracţia sexuală şi fertilitatea. Se crede, de asemenea, că poate crea totodata şi o stare de bine în corp şi minte. ,,Datorită aromelor pe care le conţine şi a substanţelor antioxidante, busuiocul stimulează centrii plăcerii din creier”, accentuează proprietăţile lui medicul Corina Zugravu.

5. Ciocolata ajută la crearea stării de bine

Nici ciocolata nu trebuie uitată. “Ciocolata conţine un stimulant numit feniletilamina, care produce o stare de bine şi de visare, similară celei provocate de endorfine. Cercetatorii cred că ciocolata conţine substanţe care afectează transmiterile neurologice de la nivelul creierului şi o substanţă similară cu cafeina, numită teomobrina, excitant al sistemului nervos şi stimulent al inimii”, completează Luigi Gratton.

6. Cafeaua are efect stimulant

Cofeina stimulează atât mintea, cât şi trupul. “Cafeaua creşte apetitul sexual şi prin acţiunea nervos centrală (stimulează activitatea creierului). În plus, îndepărtează senzaţia de oboseală”, adaugă medicul Corina Zugravu. Atenţie însă dacă e băută în cantităţi mari poate avea un efect depresiv.

7. Mierea “îndulceşte” atracţia sexuală

Mierea este o sursă de “boron”, mineral care ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în bunăstarea femeii. “Studiile arată că acest mineral poate să ridice nivelul de testosteron din sânge, hormon responsabil pentru atracţia sexuală, atât la femei, cât şi la bărbaţi. În plus, mierea conţine vitamina B, necesară pentru testosteron”, explică specialistul Luigi Gratton.

8. Stridiile cresc libidoul

Stridiile sunt bogate în zinc, mineral necesar pentru producerea de testosteron. Acest hormon masculin contribuie şi la creşterea libidoului la femei. “Stridiile sunt bogate în elemente minerale care contribuie la buna funcţionare a aparatului reproducător, mai ales masculin”, susţine nutriţionistul Corina Zugravu.

9. Fructele roşii induc apetitul sexual

Zmeura şi căpşunii sunt afrodisiace perfecte pentru cina romantica de Ziua Îndrăgostiţilor. “Culoarea lor roşie este asociată cu iubirea şi pasiunea, lăsând la o parte conţinutul de vitamina C, care de fapt stimulează sistemul nervos central, inducând apetitul sexual”, spune Corina Zugravu.

10. Şi un pic de alcool, de preferat roşu

Pentru a întregi tacâmul, puţin alcool poate ajuta. Cei mai romantici pot apela la un pahar de şampanie, dar “focosul” vin roşu poate fi alegere mai bună.

sursa

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Cleopatra Stratan, în premieră, alături de un tânăr chipeș: ,,Să fii îndrăgostit e cel mai frumos sentiment”
Articolul anterior
Artiști autohtoni emeriți și oaspeți de peste Prut la grandiosul concert aniversar ,,Firicel de Busuioc” 2019! Galerie foto
Articolul următor