„Fata care nu mă lasă” – Băieții din trupa 7 Klase își surprind fanii cu un nou videoclip!

Băieții din trupa 7 Klase sunt gata să ia în spate acordeonul, contrabasul și tobele și să ajungă la “fata care nu-i lasă să intre în casa ei”. Noua lor piesă, ,,Fata care nu mă lasă”, este ca o declarație de dragoste insistentă pe care cei 5 băieți o fac la început de primăvară.

separator

“Piesa rămâne o provocare pentru noi. Nu am avut astfel de experiențe sau aventuri, să fim refuzați să intrăm în casă. De obicei, fetele ne invită, dar aici a trebuit să cântăm si să traim inversul!”, povestește Cătălin, solistul trupei.

Compusă de Iurie Bădicu, piesa nu este o creație întâmplătoare, ci are la bază o poveste din adolescența compozitorului, care a fost invitat de o fată la un ceai, doar că ea s-a răzgândit și nu l-a mai invitat în casă, așa că au stat în fatț porții:

“Le-am povestit-o la un moment dat băieților și le-a plăcut atât de tare, încât au propus să facem o piesă.”

Foarte curând, băieții vor face o surpriză unei fete frumoase și cunoscute din România, având toate instrumentele muzicale la dispoziție.

Cei cinci băieți s-au remarcat încă de la prima piesă ,,Fata urbană”, pe care au cântat-o live în fața trecătorilor din Centrul Vechi, trei zile la rând.

Cum totul are un mesaj în viață și în creația lor, trupa 7 Klase s-a născut pe 7.07.2017. Băieții au ales cifra 7 pentru că e un număr important în numerologie, iar pentru ei cifra 7 se traduce în 7 note muzicale pe care le aranjează cum vor în 7 zile din săptămână; se inspiră din cele 7 culori ale curcubeului și apreciază cele 7 minuni ale lumii, ghidați fiind de cei 7 ani de-acasă. Membrii grupului sunt: Victor și Vlad – frați gemeni – (acordeoniști), Igor (percuție), Valentin (contrabasist) și Cătălin – vocal. Cu toții studiază muzica în Chișinău. Sunt remarcați pentru că în trupă au doi frați gemeni acordeoniști, dar și prin faptul că în era digitalizării ei cântă la un contrabas mare din lemn, la tobe și la cajon. Din 2018, băieții au început colaborarea cu HaHaHa Production, sub bagheta lui Smiley, și visează să ajungă cea mai cunoscută trupă de băieți din România.

Mai multe despre 7 Klase, aflați pe Facebook https://www.facebook.com/7klase/, Instagram https://www.instagram.com/7klase/?hl=ro  sau pe contul de youtube https://www.youtube.com/channel/UCDbpKxVPguWKaIP8f1KqtrA

HaHaHa Production este unul dintre cele mai influente label-uri independente din România și, totodată, un brand important pe piața muzicală internațională. Astăzi, cel puțin 25 % din Top 100 cele mai populare piese românești poartă semnătura HaHaHa Production. Smiley, Feli, Sore, Seredinschi, Dominique sunt doar cateva nume din portofoliul casei de producție.

Noul mandat al președintelui Maia Sandu, validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

În sala de ședințe au fost prezenți reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, precum și reprezentantul legal al Maiei Sandu, avocatul Eduard Digore. Celălalt concurent electoral, Alexandr Stoianoglo, a lipsit de la ședință, dar nici un alt reprezentant legal al său nu a fost delegat.

De menționat că alegerile prezidențiale din această toamnă au fost câștigate de președintele Maia Sandu. Șeful statului a obținut peste 930 de mii de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM și gruparea „ȘOR”, a fost votat de puțin peste 750 mii de alegători.

Precizăm că în actualul scrutin prezidențial au fost înregistrate multiple cazuri de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a campaniilor electorale. Gruparea „ȘOR” achita oamenilor câte 2 mii lei pentru a vota împotriva Maiei Sandu.

Caz revoltător la Sângerei. Un bărbat a încercat să vândă pe internet o lebădă

O intervenție comună a inspectorilor de mediu din Bălți și Sîngerei a dus la descoperirea unui caz grav de încălcare a legislației de mediu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma monitorizării activității pe rețelele de socializare, a fost identificată o persoană din localitatea Mărinești, raionul Sîngerei, care încerca să comercializeze o lebădă albă, specie protejată de lege.

Cu sprijinul polițistului de sector, autoritățile au efectuat o percheziție la locuința suspectului. Verificările au confirmat că lebăda era ținută în captivitate în condiții necorespunzătoare.

Pasărea a fost imediat ridicată și eliberată într-un bazin natural din apropierea municipiului Bălți, asigurându-se condiții adecvate până la clarificarea completă a cazului.

Persoana responsabilă de această faptă urmează să fie sancționată conform prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, care interzice capturarea, deținerea și comercializarea speciilor protejate. Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că lebăda albă este o specie strict protejată, iar astfel de acțiuni constituie o amenințare directă la adresa biodiversității. Face apel către cetățeni să respecte legislația de mediu și să semnaleze orice activitate suspectă.

Această acțiune reflectă angajamentul inspectorilor de mediu de a proteja fauna sălbatică și de a descuraja practicile ilegale care pun în pericol echilibrul ecologic.

Moldovenii vor primi lefuri mai mari! Salariul mediu va creşte cu 2.400 de lei anul viitor

Salariul mediu va crește în Republica Moldova cu 2.400 de lei. Începând cu anul 2025, suma va constitui 16.100 de lei, comparativ cu 13.700 în anul 2024, scrie realitatea.md.

Decizia urmează să fie aprobată de către membrii Guvernului. Cifra este una prognozată și se va utiliza pentru a calcula contribuțiile obligatorii și indemnizațiile acordate salariaților.

„Proiectul de hotărâre este elaborat în temeiul prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2025-2027, prezentate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Actualizarea prognozei s-a realizat reieșind din ultimele date statistice disponibile, inclusiv urmare a coordonării realizate în cadrul misiunii de experți FMI”, precizează responsabilii din cadrul Ministerului Muncii.

Precizăm că, salariul minim în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2025, va constitui 5500 de lei. Suma reprezintă cu 10% mai mult decât în 2024, actualmente această remunerare constituind 5000 de lei.

Salteaua Dormeo IMemory S Plus te provoacă la un somn sănătos și relaxant
Articolul anterior
Cum au întâmpinat vedetele prima zi de primăvară?
Articolul următor