Cu drag de mama: Nadia Moșneagu, interpretă

Muzica este sufletul ei și ceea ce și-a dorit să facă dintotdeauna este să cânte și să încălzească inima publicului cu vocea sa cristalină. Muncește mult în studio pentru a crea piese de calitate, însă cel mai mare noroc vine de la străbunica și bunica, de la care a moștenit talentul de a cânta, iar mama este cea care a susținut-o mereu în visul său. În Luna Femeii, talentata interpretă Nadia Moșneagu ne vorbește despre relația frumoasă pe care o are cu cea care i-a dat viață!

separator

,,Pe mama mea o cheamă Galina, mama lucrează ca bibliotecară și adoră cărțile și copiii. Iar pentru mine ea este cea mai scumpă ființă de pe pământ, cea mai blândă și binevoitoare. Îngerul meu păzitor, care m-a susținut și mă susține în tot ceea ce fac. M-a ghidat, m-a îndrumat și a crezut în mine”. ,,Încă de mică m-a încurajat să cânt și m-a însoțit la toate concursurile din țară, atât de muzică populară cât și cele de muzică ușoară. Am reușit să construiesc cu mama una din cele mai calde relații. Și aș vrea și fetițele mele să urmeze această cale.

Îi povestesc mereu tot ce am pe suflet, pentru că mama are o putere nebănuită de a asculta. Și, totuși, în pofida a toate, mama nu este răsfățată nici de soartă, nici de propriii copii. Pentru că ea ne răsfață întâi pe noi, cu plăcinte calde atunci când mergem acasă, cu colțunași, clătite și sarmale super delicioase și chiar cu cadouri. Asta e mămica noastră!

Am învățat de la mama să fiu o bună gospodină și o mamă iubitoare, dar și să fiu sinceră cu oamenii din jurul meu și cu mine însămi, să muncesc cinstit și să-mi croiesc propriul drum prin viață.

Am avut parte de o copilărie frumoasă și condimentată cu de toate. Cu scăldatul în Răut fără voie, pentru că sunt la poalele râului, cu furat noaptea de pepeni verzi, cu prășit la vie, dar cele mai memorabile momente alături de mama mea sunt acelea în care ne adunam de sărbători și cântam romanțe precum ,,O, mamă, dulce mamă!”.

Îți mulțumesc mamă, pentru dragostea ta, pentru că m-ai învățat, pentru că m-ai încurajat și m-ai ajutat să devin omul de astăzi. Primește de la noi urarea ce vine din suflet, în această frumoasă lună de primăvară!”.

Primăria intensifică măsurile pentru combaterea comerțului neautorizat stradal

Primăria Chișinău intensifică măsurile pentru combaterea comerțului neautorizat stradal.

Începând cu săptămâna curentă, sunt intensificate măsurile pentru combaterea comerțului neautorizat stradal.

Comercianții care doresc să își desfășoare activitatea în mod legal sunt încurajați să obțină actele permisive, să activeze doar în locuri speciale și să respecte normele și reglementările impuse.

Acțiunile se vor desfășura în toate zonele sectorului, cu accent pe punctele cunoscute ca fiind frecventate de comercianți neautorizați.

Totodată, reamintim cetățenilor importanța de a cumpăra produse doar din locuri autorizate, pentru a se asigura de calitatea și siguranța acestora.

Produsele agricole din R. Moldova, fără taxe pe piața din Marea Britanie, pentru încă 5 ani

Mai multe produse agricole din R.Moldova vor ajunge pe piața britanică, fără contingente tarifare, pentru încă cinci ani. Autoritățile de la Chișinău și Londra au semnat document în acest sens, scrie deschide.md.

Protocolul prevede extinderea liberalizării comerțului cu Republica Moldova prin eliminarea integrală a taxelor vamale la importul produselor agricole originare din Republica Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pentru o perioadă de 5 ani. Produsele supuse limitărilor cantitative conform Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare sunt: strugurii de masă, merele proaspete, cireșele, prunele, sucul de struguri, roșiile și usturoiul. Adițional, inițiativa prevede și eliminarea prevederilor privind plafonarea prețurilor de intrare la produsele agricole indicate în Acord, precum: castraveți, dovleci, pere, caise, piersici, etc.

Potrivit autorităților, protocolul va contribui la sporirea schimburilor comerciale între cele două state, extinderea cooperării economice, precum şi va oferi noi oportunități de dezvoltare și reorientare a comerțului exterior al Republicii Moldova în contextul crizei din regiune. Acest lucru îi va ajuta direct pe producătorii moldoveni, să facă față pierderii principalelor sale piețe și centre de tranzit pentru aceste produse agricole cheie, susțin reprezentanții Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Extindem pentru încă cinci ani importul de produse originare din Republica Moldova pe piața Regatului Unit. O oportunitate imensă pentru agricultorii noștri! Aceasta înseamnă acces la o piață de peste 66 de milioane de consumatori. Stimați antreprenori, vă încurajez să beneficiați de această oportunitate. Iar noi suntem alături cu reforme și finanțare. Succesul vostru este prioritatea noastră” a declarat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Continuăm să fim alături de Moldova în momente de încercare și rezistență în fața agresiunii ruse. Suntem prietenii dumneavoastră și, de asemenea, un partener comercial de încredere. Liberalizarea tarifelor face parte dintr-un amplu pachet de măsuri pe care Marea Britanie l-a agreat cu Republica Moldova în ultimele luni. Dincolo de acest acord, sprijinul acordat de Regatul Unit se ridică la 30 de milioane de lire sterline și ajută Moldova să sprijine refugiații ucraineni, să își consolideze apărarea împotriva atacurilor cibernetice, să combată dezinformarea pro-rusă, să reformeze forțele armate, să construiască o economie mai puternică și să combată corupția. Regatul Unit va continua să sprijine Moldova atât timp cât va fi necesar” a menționat ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, E.S. Fern Horine.

Inițiativa de liberalizarea a importului de produse din Republica Moldova vine din partea Regatului Unit, drept semn de solidaritate și suport pentru Republica Moldova și demonstrează angajamentul britanic privind susținerea parteneriatului strategic, extinderea cooperării între state, precum și oferă noi oportunități de dezvoltare și reorientare a comerțului exterior al Republicii Moldova în contextul crizei din regiune.

Pe 31 iulie 2023, a fost aplicată măsura de liberalizare a comerțului pentru 1 an. Drept urmare, aceasta va expira la 31 iulie 2024, fiind urmată de o perioadă de încă 5 ani, perioadă stabilită în protocolul semnat astăzi, 23 mai.

Pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate majorări la exportul de prune – o creștere de la 45 la 495 tone; la struguri de masă – exportul s-a dublat; au fost înregistrate exporturi de mere și cireșe, care pe parcursul anilor precedenți nu se exportau către piața Marii Britanii.

VOX POPULI: Produsele autohtone versus cele de import: ce aleg să pună pe masă moldovenii?

Salutare. La ediția de astăzi #voxpopuli vorbim despre produsele autohtone versus cele de import: ce aleg să pună pe masă moldovenii?

Mark Stam a lansat piesa ,,Nesimțit”
Articolul anterior
Anastasia Zavorotnyuk a născut în secret o fiică și doar acum a arătat-o pe micuță
Articolul următor