Faceți cunoștință cu Doina Morari, care timp de 3 luni va urma cursul de formare a instructorilor Unica Sport – absolut GRATUIT! Câștigătoarea a fost aleasă în urma preselecției din data de 2 martie, care a avut loc în incinta filialei Unica Sport din CC ”Sun City”. La baza deciziei juriului a stat nu doar pregătirea fizică bună a fetelor, dar și atitudinea, și ambiția spre obținerea rezultatelor extraordinare!
Dacă nu ai reușit să vii la preselecție, să știi că în scurt timp va avea loc o altă preselecție și ediție a școlii de formare a instructorilor după metoda Unica. Așa că, mai ai o șansă să devii parte a echipei Unica Sport. Mai multe detalii poți afla în acest video!
Bijuterii nedeclarate, găsite în bagajul unui pasager la Aeroport
Un bărbat de 46 de ani, sosit la Chișinău cu o cursă din Istanbul, transporta 317 bijuterii, presupuse a fi din argint, fără a le declara autorităților vamale. Deși a ales culoarul verde „nimic de declarat”, controlul efectuat de funcționarii vamali a scos la iveală bijuteriile ascunse în bagajul său, transmite IPN.
Pasagerul este nerezident și riscă sancțiuni contravenționale. Toate bijuteriile au fost ridicate și transmise pentru expertiză, pentru a fi stabilită valoarea lor.
Serviciul Vamal atenționează că bunurile trebuie declarate conform legii, iar nerespectarea acestei obligații duce la sancțiuni și confiscarea mărfurilor.
160 de drone trimise asupra Ucrainei în timpul nopții
Rusia a lansat în noaptea de joi spre vineri 160 de drone asupra teritoriului Ucrainei şi a efectuat zeci de atacuri împotriva poziţiilor ucrainene de-a lungul întregului front, pe fondul zvonurilor despre întreruperea ajutorului militar acordat Ucrainei de către Statelor Unite, informează EFE citat de tvrinfo.ro.
Potrivit Statului Major de la Kiev, citat de Agerpres, Rusia a lansat 34 de atacuri împotriva apărării ucrainene pe axa Pokrovsk din regiunea Doneţk, situată în estul Ucrainei. Forţele ruse au lansat, de asemenea, 29 de atacuri în regiunea Kursk a Federaţiei Ruse, de unde urmăresc să expulzeze trupele ucrainene care ocupă o parte a teritoriului.
Şapte civili ucraineni au fost ucişi în regiunea Doneţk în ultimele 24 de ore din cauza atacurilor ruseşti, iar alţi doi au fost ucişi în zona regiunii Herson controlată de Kiev.
Din cele 160 de drone, apărarea ucraineană a reuşit să intercepteze 87 de drone kamikaze Shahed şi alte modele. Dronele ruseşti au provocat pagube materiale în regiunile ucrainene Odesa, Kiev, Poltava şi Harkov.
Ofensiva rusă şi atacurile din ariergardă continuă pe fondul zvonurilor despre întreruperea fluxului de arme din SUA către Ucraina.
„După informaţiile mele, livrările de arme care urmau să fie vândute au fost întrerupte. Companiile care trebuiau să transfere aceste arme aşteaptă pentru că nu există nicio decizie”, a declarat deputatul ucrainean Roman Kostenko într-un interviu pe un canal popular de YouTube.
Aceste afirmaţii au fost ulterior respinse de deputata ucraineană Oleksandra Ustinova, consilier în cadrul Ministerului Apărării. „Statele Unite nu au oprit vânzarea de arme către Ucraina”, a scris ea pe Facebook.
Din Statele Unite, liderul majorităţii republicane în Congres, Mike Johnson, a declarat, întrebat despre posibilitatea aprobării unei noi legi de sprijinire a Ucrainei, că nu există niciun interes în acest sens. Johnson a insistat asupra mesajului preşedintelui Donald Trump că războiul trebuie să se încheie cât mai curând posibil.
Donald Trump şi alţi membri ai administraţiei americane l-au criticat în mod repetat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în ultimele zile şi l-au îndemnat să îşi tempereze răspunsurile la atacurile preşedintelui american dacă doreşte să primească în continuare sprijin din partea Washingtonului.
Schema de corupție la Aeroport cu teste COVID. 13 polițiști de frontieră reținuți. Cu ce s-a soldat dosarul de rezonanță
În toamna anului 2021, pe Aeroportul Internațional Chișinău au avut loc percheziții de amploare cu participarea SIS, CNA, Procuraturii Anticorupție și Poliției de Frontieră. În urma investigației, a fost identificată o rețea infracțională formată din 15 polițiști de frontieră, care primeau mită de la pasagerii depistați cu teste PCR „COVID-19” falsificate sau pentru încălcarea regulilor de izolare, obligatorii în perioada pandemiei. Sumele pretinse variau între 50 și 100 de euro per persoană, scrie omniapres.md.
13 polițiști de frontieră au fost reținuți atunci chiar în aeroport.
Jurnaliștii au găsit sentința finală în privința unuia dintre acești inspectori. Momentul în care acesta a primit mita a fost surprins de camerele de supraveghere operativă.
Din materialele dosarului reiese că inspectorul „intră în biroul de serviciu cu o pasageră și o acuză că deține un test COVID fals. El o amenință că îi va pune cătușele, va chema grupa operativă și o va documenta. Pasagera își cere iertare, explică situația în care se află și îi propune să-i dea bani pentru a rezolva problema. Pasagera scoate din portmoneu 20 de euro și îi transmite polițistului de frontieră. Ultimul nu este mulțumit de sumă, iar pasagera îi mai dă 20 de euro, apoi încă 10 euro. Polițistul de frontieră ia banii și îi pune în buzunar, permițându-i pasagerei să plece fără a fi sancționată sau documentată.”
În timpul audierilor, inculpatul nu și-a recunoscut vina și a susținut că nu a primit bani.
În primăvara anului 2023, prima instanță l-a găsit vinovat pe polițistul de frontieră și l-a condamnat la 5 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de cinci ani, o amendă de 6.000 de unități convenționale (300.000 lei) și interdicția de a ocupa funcții publice cu statut special în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al instituțiilor subordonate acestuia pentru o perioadă de șapte ani.
Curtea de Apel, iar ulterior și Curtea Supremă de Justiție, au menținut verdictul. Sentința este definitivă și irevocabilă.