Cea mai fertilă femeie din lume are 44 de copii la 36 de ani şi îi creşte singură

Mariam Nabatanzi, din Uganda, are o boală rară şi a născut 23 de copii până la vârsta de 23 de ani.

separator

 

Mariam Nabatanzi avea deja un număr-record de copii la vârsta de 36 de ani, făcuţi cu acelaşi tată. În prezent, la 39 de ani, Mariam a născut trei perechi de cvadrupleţi, patru perechi de tripleţi şi şase perechi de gemeni.

Din păcate, soţul a părăsit-o în urmă cu trei ani şi acum îi creşte singură. Mariam, din Uganda, s-a măritat la 12 ani cu soţul ei de 40 de ani. Un an mai târziu, avea deja prima pereche de gemeni. Viaţa ei a fost o tragedie, de-oarece a locuit cu bebeluşii în condiţii inumane, înconjurată de câmpurile de cafea. Din cauza unor probleme grave la ovare, femeia a fost sfătuită să facă mulţi copii şi să evite anticoncepţionalele. Cu atâtea guri de hrănit, femeia a lucrat în toate dome-niile, pentru a-şi asigura pâinea, fiind coafeză şi chiar decorator.

Mariam adună acum fier vechi, face gin după metode tradiţionale şi vinde medica-mente naturale.

Banii sunt folosiţi pentru hrana familiei ei uriaşe, medicamente, haine şi taxele de şcolarizare, deoarece vrea ca micuţii să aibă o şansă în viaţă. Cel mai mare copil din familie, Ivan Kibuka, a abandonat însă şcoala pentru a-şi întreţine familia.

Viaţa Mariamei a fost foarte grea, deoarece mama a părăsit-o la trei zile de la naştere. După ce tatăl ei s-a recăsătorit, mama ei vitregă i-a ucis pe cei cinci fraţi ai Mariamei, punându-le cioburi de sticlă în mâncare. Mariam a supravieţuit deoarece se afla la o rudă.

În prezent, într-o singură zi, femeia are nevoie de 25 kg de făină pentru pâine, iar peştele şi carnea sunt foarte rare pe masă.

Sursa

Republica Moldova și Italia au semnat un Memorandum în domeniul agriculturii

La Roma, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida.

Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Colaborarea dintre țările noastre va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminarii, ateliere și conferințe.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul reciproc pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

Cineastul moldovean Oleg Condrea a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards

Cineastul moldovean Oleg Condrea a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards cu proiectul său „Tangled Tails”, a anunțat secretarul de stat în cadrul Ministerului Cluturii Andrei Chistol, într-o postare pe Facebook.

„Premiile Cannes 7th Art Awards sunt renumite pentru recunoașterea și celebrarea cinematografiei independente, oferind o platformă pentru cineaștii din întreaga lume, scrie tvrmoldova.md.

Mai mult, acest scenariu a obținut și alte peste 80 de premii în perioada decembrie – mai, la festivaluri importante din New York, Florence, Berlin, Paris sau Londra.

Oleg mai predă una din Profesiile Viitorului- animația. Iar participarea sa la workshop-ul Animation Worksheep a fost o piatră de temelie, oferindu-i ocazia să câștige o bursă la cel mai mare festival de animație din Europa, la Annecy.

Această realizare demonstrează că Moldova are toate șansele să se remarce pe scenele internaționale ale industriilor creative datorită oamenilor și a creațiilor acestora!”, a transmis oficialul Ministreului Culturii.

Oligarhul fugar Ilan Șor a primit cetățenia Federației Ruse

Oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a primit cetățenia Federației Ruse. Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a confirmat pentru „Teleradio-Moldova” că Șor a primit cetățenia Rusiei încă de la începutul acestui an.

Într-un interviu cu un blogger rus, Șor a spus că a obținut cetățenia rusească, fără a preciza când și nu a menționat dacă intenționează să renunțe la cea moldovenească. Oligarhul fugar are în prezent trei cetățenii – a Republicii Moldova, a Israelului și a Federației Ruse, deși poate deține doar două, conform legislației Republicii Moldova, a menționat Țentiu, potrivit sursei citate.

„Din informațiile operative, noi am cunoscut că Ilan Șor deține cetățenia Federației Ruse încă de la începutul anului, mai exact din ianuarie. Fiind anunțat în căutare internațională, cu această informație a fost completată baza de date. În Republica Moldova este aprobată legea cu privire la dubla cetățenie, adică cetățenii ar putea să dețină nu mai mult de două cetățenii. Constatăm acum că, de facto, Ilan Șor este cetățean a trei state”, a declarat Viorel Țentiu.

Șeful Interpol Moldova a precizat că, având în vedere că Șor a primit cetățenia Rusiei, este puțin probabil ca Moscova să decidă să-l extrădeze pe Șor în Republica Moldova.

„Având în vedere că este și cetățean al Federației Ruse, conform procedurilor internaționale, nici un stat nu-și extrădează propriii cetățeni. Faptul că el a părăsit statul Israel pe 25 februarie și de atunci nu a mai revenit devin niște acțiuni clare în acțiunile sale”, a mai declarat Viorel Țentiu.

„Nu este de mirare faptul că un om care a participat la furtul miliardului, destabilizează țara și a încălcat legea într-un hal fără de hal, continuă să o facă în așa manieră”, a declarat șeful Cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, pentru TRM.

Contactat pentru o reacție, șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu a declarat pentru sursa noastră că Ilan Șor nu a depus, până în prezent, nici-o cerere de renunțare la cetățeni.

Nu rata șansa să participi în cel mai popular proiect online de slăbire
Articolul anterior
Placenta bebeluşului nu trebuie consumată, avertizează ginecologii canadieni
Articolul următor