Ce se întâmplă cu picioarele mele?

Durerea şi edemaţierea, senzaţia de greutate, pruritul şi crampele nocturne sunt unele dintre simptomele ce indică dereglarea circulaţiei sangvine a picioarelor tale. Cum poți preveni sau trata aceste simptome, află de mai jos.

separator

Ce se întâmplă cu picioarele tale?

Picioarele tale trebuie să transporte în mod constant sângele înapoi spre inimă – în pofida gravitaţiei! Există, însă, câţiva factori de risc care pot deregla sistemul de circulaţie sangvină, accelerând apariţia complicaţiilor:

  • Perioade lungi de stat în picioare sau pe scaun, sau, pur şi simplu, sedentarismul;

  • Sarcina cu schimbările hormonale asociate ei;
  • Fumatul şi obezitatea;
  • Vârsta înaintată;
  • Antecedente familiale de maladii venoase.

Acestea duc la tulburări venoase: insuficienţa valvulară și vene varicoase.

Ce poţi face tu?

Începe tratamentul timpuriu pentru a încetini progresarea bolii, a ameliora circulația sanguină în picioare și a minimaliza simptomele existente.

Aplică Lioton gel pe zonele dureroase

Datorită compoziţiei specifice cu heparină a gelului, Lioton este eficient împotriva tumefierii, tensiunii şi durerii în picioarele tale. Heparina – principalul ingredient al gelului Lioton – este un preparat anticoagulant şi antiinflamator cu o eficacitate înaltă care ajută la ameliorarea microcirculaţiei, având şi un efect antiedematos. Pe lângă aceasta, Lioton are un risc foarte scăzut de reacţii adverse şi oferă proprietăţi cosmetice atractive.

Gelul nu lasă pete, este uşor absorbit de piele şi oferă o reducere a simptomelor şi un efect răcoritor imediat.

Poartă ciorapi compresivi (de susţinere)

Atunci când stai în picioare sau mergi un timp mai îndelungat, aceștea te ajută să pompezi sângele înapoi spre inimă.

Consumă alimente bogate în fibre

Deoarece te scapă de constipaţii care, de regulă, măresc presiunea intraabdominală şi supraîncărcă sistemul venos.

Nu uita să consumi regulat fructe

Antioxidanţii puternici ca vitamina C şi bioflavonoizii, care se conţin în fructele proaspete, sucurile de fructe, protejează stratul de colagen din pereţii vaselor sangvine. Colagenul este important pentru pereţii venelor determinând rezistenţa lor.

Exerciţiile potrivite pentru picioarele tale!

Rezistenţa muşchilor gambieni este un factor important pentru un flux venos normal. Prin comprimarea venelor picioarelor tale, muşchiul gambei oferă fermitate şi susţinere pereţilor vasculari şi valvelor. Astfel, exerciţiile adecvate pentru ameliorarea dinamicii şi rezistenţei muşchilor gambieni sunt foarte eficiente în ajutarea venelor tale. Iată 4 exerciții care te ajută să relaxezi picioarele:

Exerciţiul 1

Stai în picioare: Cu tălpile lipite de podea, ridică-te pe vărfuri cât mai sus şi rămâi aşa 3 secunde. Odihneşte-ţi picioarele, apoi balansează-te pe călcâie ridicând degetele picioarelor. Repetă de 10 ori.

Exerciţiul 2

Stai aşezată: Încet şi uniform, printr-o mişcare de alunecare, întinde piciorul înainte cu talpa lipită de podea cât de departe poţi, trage-l înapoi spre scaun şi ridică călcâiele. Repetă de 30 de ori.

Exerciţiul 3

Stai aşezată: Ridică puţin picioarele. Execută mişcări rotative de la părţile interioare ale tălpilor spre mijloc, apoi întoarce-le în sus; roteşte părţile exterioare spre exterior, apoi iarăşi întoarce-le în sus. Repetă de 30 de ori.

Exerciţiul 4

Stai aşezată: Întinde piciorul înainte cu talpa arcuită. Roteşte-ţi talpa în direcţia acelor de ceasornic, apoi în direcţia opusă. Repetă de 5 ori pentru fiecare picior.

Astfel, exerciţiile fizice pentru muşchi ajută la prevenirea supraîncărcării şi slăbirii picioarelor tale şi îţi păstrează sistemul venos sănătos.

Alege încălțămitea potrivită!

De  cele mai multe ori femeile sunt cele care se plâng de dureri, crampe și alte probleme legate de picioare, deoarece sunt cele care poartă încălțăminte cu tocuri înalte sau fără tocuri, ceea ce în timp generează unele afecțiuni ale membrele inferioare. Evită încălțămintea incomodă și nu uita: Ai grija de sănătatea ta!

 Text: Snejana Țugui

Reprezentanţa „Berlin-Chemie AG”
în Rep. MoldovaAdresa: str.Alexandru cel Bun 85, Chişinău
Telefon: +373 22 212558
Fax: +373 22 244284
E-mail: moldova@berlin-chemie.com

Rezultate semnificative și o piele mai sănătoasă la finalul campaniei „Piele fără acnee – o vară de transformare”/P

Farmacia Familiei, în parteneriat cu La Roche-Posay și Bioderma, a desfășurat campania „Piele fără acnee – o vară de transformare”, dedicată tinerilor care se confruntă cu probleme de acnee. Obiectivul campaniei a fost de a sprijini participanții în îmbunătățirea sănătății pielii, prin oferirea de consultații dermatologice personalizate și recomandări de produse dermatocosmetice de înaltă calitate.

Pe parcursul celor 5 luni, 11 studenți selectați au beneficiat de consultații gratuite cu dermatologi și cosmetologi, care au identificat nevoile specifice ale fiecărui participant și au recomandat soluții adaptate tenului sensibil și predispus la acnee.

Produsele La Roche-Posay și Bioderma, recunoscute pentru formulele lor blânde și eficiente, au fost alese special pentru a combate inflamațiile și leziunile acneice și pentru a reda echilibrul pielii.

Rezultate semnificative și o piele mai sănătoasă

S-a constatat la participanți reducerea vizibilă a inflamațiilor, îmbunătățirea aspectului pielii. Mai mult, voluntarii – participanți în proiect au dobândit cunoștințe și deprinderi valoroase despre îngrijirea corectă a tenului. Aceste rezultate confirmă faptul că o îngrijire adaptată și consultarea unui specialist la timp pot preveni și controla eficient acneea.

De ce să alegi Farmacia Familiei pentru sănătatea pielii tale?

Farmacia Familiei își propune să fie alături de tinerii care își doresc o piele mai sănătoasă și mai frumoasă, oferind consultații și produse de încredere, recomandate de dermatologi. Suntem mândri să contribuim la creșterea încrederii în sine a tinerilor prin soluții inovatoare și campanii de impact.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

O proteină nou descoperită poate stopa deteriorarea ADN-ului

Cercetătorii de la Western University au descoperit o proteină ce are capacitatea nemaivăzută de a opri deteriorarea ADN-ului, scrie hop.ro.

Numită DdrC (DNA Damage Repair Protein C), aceasta a fost găsită într-o bacterie destul de comună, numită Deinococcus radiodurans, ce poate supraviețui afecțiunilor care dăunează ADN-ului.

Fiecare celulă are un mecanism de reparare a ADN-ului pentru a remedia daunele, dar această proteină unică ajută celula să refacă sute de fragmente ADN rupte într-un genom coerent, spun cercetătorii.

Aceștia au folosit o Sursă de Lumină Canadiană pentru a determina forma 3D a proteinei, după care au încercat să reproducă procesul, pentru a înțelege mai bine “superputerea” sa de a neutraliza deteriorarea ADN-ului.

Din câte se pare, DdrC caută rupturi de-a lungul ADN-ului și, când detectează una, se închide asemenea unei capcane de șoareci.

Teoretic, această genă ar putea fi introdusă în orice organism – plante, animale, oameni – și ar trebui să crească eficiența de reparare a ADN-ului celulelor acelui organism

Fiecare nou-născut din țara noastră beneficiază de verificarea auzului prin screening audiologic

Începând cu anul 2024, fiecare nou-născut din țara noastră beneficiază de verificarea auzului prin screening audiologic, care permite depistarea precoce a afecțiunilor auditive și prevenirea cazurilor de surditate. Este o investigație absolut gratuită, accesibilă în fiecare maternitate din țară, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În acest scop, Ministerul Sănătății a distribuit 40 de echipamente de screening audiologic neonatal în toate centrele perinatale, cu sprijinul UNICEF și finanțare din partea Guvernului Japoniei.

Păstrează-ţi bronzul şi toamna!
Articolul anterior
Milano Fashion Week: Un nou trend în lumea modei, însărcinată pe podium
Articolul următor