Mărturii cutremurătoare despre tânărul moldovean, înecat în mare la Coblevo. Iubita sa era alături când s-a întâmplat nenorocirea

Doi tineri și-au organizat o vacanță la mare, dar totul s-a încheiat tragic. Băiatul de 26 de ani s-a înecat acum două zile în Marea Neagră, sub ochii iubitei sale. Tânăra, tot moldoveancă și ea, a povestit pe o rețea de socializare cu durere prin ce a trecut și încă mai trece, potrivit realitatea.md.

separator
G.M. și iubita lui C.N. – el originar din raionul Răzeni, iar ea din raionul Ialoveni, au ajuns la mare.

„Noi umblam ca doi nebuni să cumpărăm o saltea gonflabilă. El nu avea răbdare s-o probeze pe mare. Eram ambii pe malul mării. El voia să se ducă de unul singur, dar eu nu i-am permis. Trebuia să lăsăm cu cineva lucrurile. După ceva timp, au venit niște persoane cu care eram veniți la mare. El nici nu s-a salutat, a luat salteaua și dus a fost. Eu din urma lui. Am insistat să merg cu el, pentru că ambii nu putem înota”, a spus C.N.

La mare cu iubiții, era venit și fratele lui C.N., dar și niște cunoscuți. „Din neatenție și savurând valurile mării, ne-am dus prea departe de mal. El a intrat în panică. Eu îi spuneam să stea calm, că fratele meu ne va salva. Am încercat să dăm din picioare și mâini ca să ieșim la mal, dar ne duceam mai departe de el.

Din nefericire, el a sărit în apă. I-am dat mâna, mă răsturnam și eu cu el. M-a lăsat. A încercat să înoate vreo 2-3 metri, a intrat în panică și mai tare. Eu ceream ajutor, strigam și la el să se calmeze… El se scufunda…”, a mai povestit C.N.

Într-un final, oamenii de pe plajă i-au zărit. Fratele C.N. a pornit înotând pentru a-i salva, însoțit și de o persoană pe skyjet.

„Am fost scoși la mal. I s-a acordat primul ajutor. Fratele meu a încercat să-l resusciteze, dar era deja prea târziu… Doamne, de ce a coborât de pe salteaua aia blesemată… De ce m-ai lăsat singură? Ce mă fac fără tine? Toate s-au întâmplat sub ochii mei. Aveam planuri pentru o viață frumoasă, nu pot să cred. Mare adâncă și vacanță blestemată…”, a adăugat C.N.G.M. era copilul cel mai mic la părinți. Are și el un frate căsătorit. Iubita lui a mai spus că aveau de gând să fie unul lângă celălalt mereu. Acum, nici nu-i vine să creadă și nici nu vrea să-și imagineze ce va face mai departe.

Presa din Ucraina scrie că tânărul a fost dus la Biroul regional din Nikolaev pentru examinarea medico-legală. Urmează rudele să decidă dacă-l vor repatria.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu: ,,Să prețuim pacea și libertatea, să fim încrezători și cu speranța că vom reuși”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe cetățeni cu ocazia Sărbătorilor Pascale! În mesajul său, demnitarul îi îndeamnă pe cetățeni să fie alături de cei dragi și să creadă în Republica Moldova și în oamenii ei. ,,Doar împreună vom putea construi un viitor demn și în pace pentru copiii Moldovei“.

Igor Grosu: Să ne ținem împreună și să fim alături de oamenii dragi

„Acum, de Paște, când ne adunăm grămăjoară pentru a coace cozonac, pentru a vopsi ouă sau pentru a merge la slujba de Înviere, să ne aducem aminte de lucrurile care ne unesc și ne bucură. Să ne aducem aminte de momentele frumoase din copilărie, de tradițiile noastre, de cei dragi care nu mai sunt printre noi sau care sunt în dificultate.

Să vorbim de prezent, să prețuim pacea și libertatea, să fim încrezători și cu speranța că vom reuși, că împreună putem construi un viitor demn și în pace pentru toți copiii Moldovei. Să ne ținem împreună, să fim alături de oamenii dragi și să credem în Republica Moldova și oamenii ei. Sărbători luminate tuturor!”, a spus Igor Grosu.

În 2025, Paștele catolic și cel ortodox va fi sărbătorit în aceeași zi

Paștele este o sărbătoare a cărei dată variază de la an la an. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea în 325 e.n., Paștele ortodox fiind sărbătorit în fiecare an în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocțiul de primăvară.

În 2025, atât Paștele catolic, cât și cel ortodox vor fi sărbătorite pe data de 20 aprilie, scrie diez.md.

În următorii ani:— Paștele ortodox:
2026 – 12 aprilie;
2027 – 2 mai;
2028 – 16 aprilie;
2029 – 8 aprilie;
2030 – 28 aprilie;
2031 – 13 aprilie;
2032 – 2 mai.

— Paștele catolic:
2026 – 5 aprilie;
2027 – 28 martie;
2028 – 16 aprilie;
2029 – 1 aprilie;
2030 – 21 aprilie;
2031 – 13 aprilie;
2032 – 28 martie.

Casa unui preot a fost jefuită chiar în noaptea de Paște

Casa preotului din localitatea Pelinia, raionul Drochia, a fost jefuită în noaptea de Paști. Persoane necunoscute au pătruns în locuință și au furat bani.

Despre acest caz anunță primăria localității.

„Stimați locuitori, vă aduc la cunoștință că, în Noaptea Învierii Domnului, în locuința preotului Bisericii din satul Pelinia, persoane necunoscute au pătruns în locuință, de unde au sustras mijloace bănești. Cei care posedă informații sau au observat persoane suspecte, rog să mă anunțați. Confidențialitatea o garantez”, se arată în mesajul Primăriei, potrivit www.stiri.md.

Un copil de 2 ani, din Capitală, a dispărut de la locul de joacă. Cinci echipaje de poliție l-au căutat
Articolul anterior
Uimitor! Moldova, recomandată ca destinație turistică de către Revista Forbes!
Articolul următor