Doi bărbați din comuna Ciorescu au fost scoși de salvatori, dintr-o groapă adâncă de opt metri

Ieri, pe 30 iulie, salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI au salvat doi bărbaţi cu vârstele de 37 şi 52 de ani dintr-o fântână de canalizare.

separator

Aplelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 15:04 minute. Potrivit datelor IGSU, cazul s-a produs în comuna Ciorescu, municipiul Chişinău în procesul de curăţare a fântânii, prin exploatarea unei pompe de pompare a apei.

Ajunşi la faţa locului, angajaţii IGSU în mai puţin de 15 minute au recuperat cele două persoane, de la o adâncime de aproximativ 8 metri.

La moment, bărbații se află în stare medie stabilă, fiind preluaţi de Serviciul asistenţă medicală urgentă. Primele cercetări au stabilit că oamenii s-au intoxicat cel mai probabil cu gazele toxice emanate de pompă. Circumtanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un cetățean ucrainean deghizat în femeie a fost prins la frontieră

Cetățenii ucraineni sunt în culmea disperărilor și încearcă diverse modalități pentru a scăpa de înrolare.

Un ucrainean deghizat în femeie a fost prins la hotarul cu România

Un nou caz de acest fel a fost raportat de Serviciul Poliției de Frontieră. Este vorba de un locuitor al orașului Zolotonoșa din regiunea Cerkasî, transmite newtv.md.

În vârstă de 44 de ani, bărbatul s-a deghizat în femeie, pentru a trece frontiera cu România. El și-a pus perucă, sâni artificiali, s-a machiat și s-a îmbrăcat în fustă, iar polițiștilor le-a prezentat pașaportul surorii sale. 

Chiar și după ce a fost deconspirat, el insista că este ”cetățeancă” a Ucrainei. Ulterior, el a recunoscut că a folosit acest șiretlic pentru a fugi de război. Serviciul Poliției de Frontieră anunță că bărbatului i-a fost întocmit un proces-verbal pentru abatere administrativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector

Lilian Brînză este a fost numit astăzi, 7 mai, vicedirector medical al Spitalului Clinic Bălți, responsabil de partea curativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector. Ce experiență are

Anterior, Lilian Brînză a deținut funcția de șef al Blocului de operații, precum și alte funcții de conducere.

Este medic chirurg de mai bine de 30 de ani și a activat în mai multe instituții medicale din țară.

Sute de asistenți sociali personali din Chișinău, reangajați de Guvern

Începând cu luna mai, 507 de asistenți personali, demiși în primele luni ale anului, au fost angajați în cadrul serviciului social asistență personală instituit de curând în cadrul Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, această cifră reprezintă 67% din totalul de 758 de asistenți personali, demiși la începutul anului de Primăria Chișinău.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat soluția identificată pentru a putea restabili serviciul prestat celei mai vulnerabile categorii de cetățeni din Capitală și anume persoanele cu dizabilități severe.

Reprezentanții MMPS menționează că Ministerul va continua să angajeze asistenții personali afectați până în prezent, dar și pe cei care vor fi disponibilizați ilegal în perioada următoare.

Ministerul reamintește că 1.200 asistenți personali cu care au fost încetate raporturile de muncă sau redusă norma de muncă au primit și un sprijin financiar din partea statului. Mai exact:

-în luna martie, o plată în sumă fixă de 5.000 de lei pentru toți asistenții vizați;

-în luna aprilie, au beneficiat de încă un ajutor bănesc în funcție de proporția, în care a fost diminuată norma sau încetarea totală a raporturilor de muncă.

Statistici tulburătoare: peste 50 de cazuri de trafic de ființe umane au fost înregistrate în doar 6 luni
Articolul anterior
Simona Halep, alături de iubitul ei la Cotroceni! Foto
Articolul următor