Moldoveanca Cristina Surdu și arhitectul italian Luca Corradi au sărbătorit un an de căsnicie! 10 lucruri curioase despre nunta bloggeriței

Cristina Surdu și soțul ei, arhitectul italian Luca Corradi, au sărbătorit un an de la cel mai frumos eveniment din viața cuplului – nunta care a avut loc anul trecut într-un castel din Italia. Oaspeți din Italia și din Moldova s-au reunit pentru o petrecere de vis, în cinstea mirilor.

separator
Fashion bloggerița Cristina Surdu stabilită de mai mulți ani în orașul Parma, Italia, a publicat mai multe imagini de la nunta sa și a dezvăluit, pentru cei aproape 135.000 urmăritori de pe Instagram, zece lucruri curioase despre ceremonia cuplului.

,,Un an ca soție și soț ❤! 10 lucruri despre ziua nunții noastre:
1. Cu câteva zile înainte de nunta noastră am schimbat locația ceremoniei, după ce ne-am dat seama că vremea pentru acea zi era ploaie torențială. Dar știi ce? Datorită acestei prognoze am avut ceremonia într-un castel și am ajuns la soțul meu într-un frumos Maggiolino alb, așa cum am visat întotdeauna. Amintiți-vă că lucrurile se întâmplă doar dintr-un motiv!
2. În momentul în care am ajuns lângă bărbatul meu la castel, a apărut soarele. Și a fost magnific! Urmăriți poveștile pentru a vedea ploaia torențială înainte de nuntă. Nu am crezut niciodată că vom avea un apus de soare și noapte uimitoare, fără ploaie. Am plâns cu desăvârșire în acea dimineață din cauza vremii nefavorabile, dar credeți-mă, viitoarele mirese, nu merită să plângeți pentru vremea de afară. N-o putem controla sau modifica, așa că ne bucurăm chiar dacă ninge afară!
3. Familia mea a organizat pentru noi un dans tradițional. Întotdeauna am spus că vreau să păstrez și să vă arăt câteva din tradițiile moldovenești la nunta mea. Toți oaspeții italieni au fost impresionați.
4. Nu am mâncat nimic la nunta mea pentru că eram atât de emoționată. Hmmm, cred că am mâncat doar un raviolino.
5. M-am schimbat în două rochii și am avut două stiluri de machiaj. Primul machiaj a fost foarte proaspăt și natural. Și al doilea, un machiaj de ochi fumuros perfect pentru rochia mea de a doua petrecere.
6. Piesa cântată pentru sosirea mea la castel a fost Elvis Presley „Can’t help falling in love”. Pentru sosirea noastră la banchetul de nuntă O zona „Dragostea din tei”. Pentru primul dans „La cura” de Battiato și pentru tort „When a man loves a woman”, de Michael Bolton.
7. Am întârziat 35 de minute … și am spus întotdeauna că voi fi o mireasă punctuală. Nu, nu funcționează asta
8. Când am tăiat tortul aproape că am aruncat prăjitura pe pământ. Dar e secret, shhhh .

9. Încă nu am plecat în luna noastră de miere.
10. Nu este un secret că această zi a fost una dintre cele mai emoționante din viața noastră. Happy anniversary love of my life @arch.lucacorradi ❤❤❤❤❤”, a scris Cristina Surdu, pe Instagram.

    

Mai jos, câteva imagini video de la nunta bloggeriței:

 

View this post on Instagram

 

A M O R E ❤. One year of marriage ❤❤

A post shared by Cristina Surdu (@cristinasurdu) on

Protest la Copanca: Localnicii refuză lumina furnizată de Chișinău

Locuitorii satului Copanca, din raionul Căușeni, au organizat un protest spontan pentru a bloca lucrările de instalare a pilonilor electrici efectuate de Compania Premier Energy. Protestul a avut loc la marginea localităţii, unde sătenii, mobilizaţi în grupuri şi deplasându-se cu maşini, au oprit echipele tehnice care efectuau lucrările, scrie regional.md.

Tensiunile au apărut în contextul unor nemulţumiri exprimate de comunitate faţă de proiectul care prevede conectarea localităţii Copanca la reţeaua electrică din dreapta Nistrului. Sătenii acuză lipsa de transparenţă şi consultare publică privind acest proiect, afirmând că nu li s-au oferit suficiente informaţii despre impactul lucrărilor asupra localităţii şi a mediului înconjurător.

Pentru a calma situaţia, la faţa locului au fost trimise aproximativ cinci echipaje de poliţie din raionul Căuşeni. Oamenii legii au încercat să medieze conflictul şi au îndemnat protestatarii la calm. “Respectăm dreptul cetăţenilor de a-şi exprima nemulţumirile, dar este important ca protestul să rămână unul paşnic. Vom face tot posibilul pentru a evita escaladarea situaţiei”, a declarat un reprezentant al poliţiei.

Compania Premier Energy nu a oferit încă o reacţie oficială la evenimentele din Copanca. Totuşi, potrivit informaţiilor publice anterioare, proiectul de conectare a localităţii la reţeaua electrică ar avea scopul de a îmbunătăţi infrastructura energetică şi de a asigura o furnizare mai stabilă a energiei electrice pentru locuitorii regiunii.

Protestul din Copanca evidenţiază importanţa implicării cetăţenilor în procesul decizional atunci când vine vorba despre proiecte de infrastructură de mare amploare. Evenimentele sunt în derulare, iar situaţia rămâne tensionată.

O femeie va plăti peste 200.000 lei amendă pentru un colet trimis din Israel în Moldova

Procuratura raionului Fălești a obținut o sentință de condamnare în privința unei femei în vârstă de 47 de ani, acuzate de tentativă de contrabandă cu substanțe psihotrope (art.27, art.248 din Codul penal), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

Judecătoria Bălți, sediul Fălești, a condamnat femeia, la o amendă de 4 125 de unități convenționale, echivalentul a 206 250 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea și nimicirea substanțelor psihotrope, precum și plata cheltuielilor judiciare în valoare de 1 680 de lei.

Potrivit acuzării, inculpata, aflându-se în statul Israel, în perioada de timp până la data de 09 iunie 2022, a obținut și păstrat asupra sa 90 de comprimate, care conform expertizei judiciare reprezintă preparate medicamentoase, ce conțin brontizolam în cantitate totală de 0,0225 grame, substanță ce se atribuire la categoria substanțelor psihotrope. Femeia a încercat să le introducă pe teritoriul Republicii Moldova, expediindu-le printr-un colet. Substanțele au fost descoperite în cadrul unui control vamal efectuat la 17 iunie 2022, asupra coletului respectiv, expediat din Israel.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția și a solicitat examinarea cauzei în procedura simplificată.

R. Moldova renunță la curentul furnizat de Centrala de la Cuciurgan, chiar dacă Rusia va relua livrările de gaze

R. Moldova va renunța la energia produsă de Centrala de la Cuciurgan, după ce „Gazprom” va relua livrările de gaze în stânga Nistrului, pentru că Federația Rusă nu-și respectă obligațiile contractuale și poate sista în orice moment aceste livrări, a declarat joi-seară prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, scrie ziarulnational.md.

Potrivit lui Recean, R. Moldova nu vrea să mai depindă în niciun fel de resursele energetice ale Rusiei, care sunt folosite în calitate de armă de șantaj.

„Noi trebuie să urmărim, în primul rând, stabilitatea livrărilor. Reluarea livrărilor de gaze în stânga Nistrului, indiferent de volum, nu înseamnă că ele nu pot fi stopate peste o lună-două sau peste trei luni, sau la fiecare două-trei săptămâni. După cum am observat, asta ne costă mult mai mult. Acum e important să ne adaptăm cu toții, să finalizăm construcția liniei electrice Vulcănești – Chișinău și, în felul acesta, să asigurăm securitatea livrărilor. După asta vom asigura și un cost optim pentru cetățenii R. Moldova”, a subliniat Recean.

Un nou contract de furnizare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan poate fi semnat doar dacă vor fi garanții ferme că aceste livrări de gaze nu vor fi întrerupte, doar că nimeni nu poate să ofere astfel de garanții. Premierul a amintit că acum este în vigoare un contract dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” în privința livrării gazelor în stânga Nistrului, însă Rusia a oprit unilateral livrările de la 1 ianuarie 2025.

„Doar dacă avem garanții ferme că nu vor fi întrerupte livrările de gaze naturale, ceea ce nu văd posibil. Și nu văd cine ar putea să ofere astfel de garanții. Iar noi am observat că, dacă nu există astfel de garanții, atunci pe cetățeanul R. Moldova îl costă mai scump curentul electric”, a punctat Dorin Recean.

Copiii își vor vinde singuri cărțile și jucăriile la un târg organizat în Capitală
Articolul anterior
Un bilet de călătorie până la Briceni ar putea costa 230 de lei, dacă vor fi luate în calcul solicitările transportatorilor
Articolul următor