Cei mai activi voluntari ai Fundației Caritas Moldova au prezentat realizările anului 2019, în cadrul „Zilei Internaționale a Voluntarilor”

În fiecare an, pe data de 5 decembrie, sărbătorim „Ziua Internațională a Voluntarilor”. În acest fel, împărtășim valorile voluntariatului, celebrăm bucuria și speranța pe care tinerii noștri au adus-o în sufletele celor nevoiași de-a lungul întregului an. Așadar, an de an, Fundația de Binefacere Caritas Moldova organizează „Festivalului Voluntarilor”, eveniment ajuns deja la cea de-a XI-a ediție.

separator
Festivalul, care s-a desfășurat pe data de 14 decembrie 2019, a reunit aproape 100 de persoane de pe ambele maluri ale Nistrului.

Întrecându-se în entuziasm și creativitate, voluntarii Caritas Moldova au prezentat toate activitățile și realizările lor de pe tot parcursul anului, iar cei mai activi și cu inițiativă s-au ales și cu premii.Ne-au onorat cu prezența, dar și cu cuvinte de salut și felicitare mai mulți invitați, precum: Excelența Sa, Anton Coșa, Episcop de Chișinău, Don Cesare Lodeserto, vicar general, Dieceza de Chișinău, Pr. Massimiliano Mazzotta, coordonator voluntari Dieceza de Chișinău, Edward Lucaci, Președinte Caritas Moldova.

În discursul Său, Excelența Sa a menționat: „Astăzi Caritas-ul nostru și-a adunat voluntarii pentru a sărbători împreună o zi a recunoștinței față de generozitatea cu care au însoțit anumite inițiative ale sale.”„Festivalului Voluntarilor” este cel mai important eveniment dedicat voluntarilor de orice vârstă implicaţi în activităţi civice în cadrul proiectelor implementate de Caritas Moldova și constituie o platformă excelentă de dialog între voluntarii activi de pe ambele maluri ale Nistrului.

Mulțumiri, dragi voluntari pentru toate lucrurile minunate pe care le faceți, pentru toată energia implicarea și dăruirea demonstrate de-a lungul anului! Sunteți exemplul viu al faptului că transformarea vine prin implicare!    

De Ziua Europei, Primăria Chișinău va instala două corturi informative în Orașul European

Primăria municipiului Chișinău informează că de Ziua Europei, în Orașul European vor fi două corturi cu informații despre proiectele pe care le desfășoară împreună cu partenerii de dezvoltare.

Foto: Primăria Chișinău

„Chișinăul are un portofoliu de aproape trei miliarde de lei, care cuprinde proiecte în domeniul eficienței energetice, reabilitarea drumurilor, Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, restabilirea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea râului Bâc și multe altele ce includ domeniul social”, scriu reprezentanții Primăriei Chișinău.

La corturile Primăriei se vor desfășura diverse activități pentru toate vârstele. Vom avea sesiuni de discuții cu vizitatorii, prezentări de proiecte, joc de șah cu campioni (juniori și seniori), quiz despre Chișinău cu premii, spațiu special amenajat pentru distracția copiilor. 

Pentru tineri vom exista multe oportunități – sesiuni de prezentare a activității Centrelor de Tineret din municipiu, prezentarea inițiativei Chișinău „Capitala Europeană a Tineretului” (EYC) 2027, sesiune de informare despre instrumentele de finanțare a tinerilor, master class de desen pe pânză și concursul de slogane și grafică Chișinău – „Capitala Europeană a Tineretului” (EYC) 2027. 

Agenda sărbătorii, care va avea loc pe 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale, include deschiderea Oraşului European, unde vor ţine discursuri preşedinta Maia Sandu şi comisarul european pentru buget şi administraţie Johannes Hahn; un târg interactiv; un culoar „Team Europe”; un târg al organizaţiilor societăţii civile; un pavilion de divertisment pentru copii; concursuri şi evenimente sportive; o zonă gastronomică. Seara va avea loc un concert festiv.

Ministerul Apărării informează cetățenii despre un nou exercițiu militar bilateral care va avea loc în țara noastră

Ministerul Apărării informează cetățenii despre un nou exercițiu militar bilateral care va avea loc pe teritoriul R. Moldova.

Fără panică: Deplasări ale tehnicii militare pe drumurile din țară

Potrivit autorităților, este vorba despre exercițiul militar „Swift Response-2024”, care se desfășura în perioada 9-16 mai, timp în care vor avea loc mai multe deplasări ale unităților de tehnică militară pe drumurile naționale din centrul și nordul R. Moldova.

Antrenamentele care vor include salturi cu parașuta și trageri de luptă din armamentul ușor de infanterie, au ca scop dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă.

Totodată, pentru salturile cu parașuta, vor fi implicate și două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa. Toate măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor vor fi respectate fără a perturba activitatea publică.

Exercițiul „Swift Response-2024”, face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024.

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și România

În data de 8 mai 2024, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România, vor găzdui Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. Tinerii entuziaști vor experimenta o serie de activități educaționale deosebite și vor descoperi locuri inedite ale localității.

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și RomâniaImagine simbol

Inițiativa de schimb cultural și educațional marchează un moment deosebit în colaborarea României cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Este o ocazie de a împărtăși nu doar cunoștințe și experiențe, ci și de a construi punți de prietenie și înțelegere între tinerii din ambele țări, transmite www.stiri.md.

Programul special pregătit pentru acești elevi va cuprinde o gamă variată de activități, de la activități interactive la excursii captivante în jurul orașului Galați. Acești tineri vor avea ocazia să exploreze bogata noastră moștenire culturală, să descopere frumusețea naturii locale și să interacționeze cu elevi din Școala Gimnazială Româno-Britanică.

„Ne angajăm să oferim acestor elevi o experiență memorabilă și educativă, care să îi încurajeze să-și dezvolte pasiunile și să-și extindă orizonturile. Suntem convinși că acest schimb cultural va contribui la formarea lor ca cetățeni responsabili și deschiși către diversitatea lumii în care trăim”, susține Liliana Tcaciuc, profesoară din cadrul Școlii Româno-Britanică, municipiul Galați, România. 

Cât va costa polița de asigurare medicală în 2020
Articolul anterior
Un copil, lovit de un șofer în timp ce traversa strada, la Comrat
Articolul următor