Aeroportul Chișinău: 275 de moldoveni au revenit din Italia în ultimele 24 de ore

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 37.990 traversări, dintre care 19.460 de treceri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

separator
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: Leușeni – 7 030 traversări persoane; Sculeni – 5 345; Aeroportul Internațional Chișinău – 4 411; Otaci – 3 659; Giurgiulești-Galați – 3 489; Cahul – 2 026; comun Criva – 1 989 traversări persoane.

În limitele competențelor instituționale, dar și în conformitate cu Regulamentul Sanitar Internațional, Poliția de Frontieră întreprinde o serie de măsuri pe linia de prevenire și control al transmiterii transfrontaliere a noului tip de Coronavirus (COVID -19). Acțiunile, menite să diminueze riscurile de răspândire pe teritoriul Republicii Moldova a sindromului respirator provocat de noul coronavirus, sunt concentrate pe sensul de intrare în țară și în special față de persoanele care sosesc din țările de risc sporit de infectare.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a înregistrat un număr de 18 466 traversări persoane, dintre care 10 182 treceri la frontiera moldo-română, 6 090 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 194 treceri a frontierei aeriene.

Prin Aeroportul Internațional Chișinău au ajuns în țară, cu rute directe Italia – Republica Moldova, 275 de persoane. La toți călătorii acestor curse au fost oferite spre completare fișe epidemiologice și efectuată termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost oferite spre completare 489 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 2 712 de persoane.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, cazuri de depistare la intrarea în Republica Moldova a persoanelor cu simptome sau posibil infectate NU au fost înregistrate.

Reiterăm apelul către participanții la traficul transfrontalier, să prezinte seriozitate și responsabilitate. Odată ajunși în punctele de trecere să informeze inspectorii despre istoricul călătoriilor, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de infectare Coronavirus, cât și să înscrie date corecte în fișele epidemiologice, ca ulterior personalul medical să fie în posibilitate de a monitoriza starea de sănătate, în perioada celor 14 zile de incubație a bolii.

De câți bani ai nevoie să trăiești decent în Marea Britanie. Cercetătorii au realizat un studiu

Cercetătorii de la Universitatea Loughborough au realizat un studiu privind venitul necesar pentru a trăi decent în Marea Britanie în anul 2023, ținând cont de creșterea costului vieții.

Conform analizei lor, o persoană ar trebui să câștige cel puțin 29.500 de lire sterline pe an pentru a atinge un nivel de viață acceptabil.

Această sumă reprezintă o creștere semnificativă față de 2022, când necesarul estimat era de 25.000 de lire sterline. Pentru o familie cu doi copii, această sumă crește la 50.000 de lire sterline, comparativ cu 44.500 de lire sterline în anul anterior.

Studiul face parte din proiectul „Standardul de venit minim” (MIS), care urmărește de 15 ani nevoile materiale și nemateriale ale gospodăriilor pentru a atinge un nivel de trai adecvat. MIS se concentrează pe determinarea a ceea ce este necesar pentru a participa în societate, nu doar pentru a supraviețui.

Aproape 30% din oamenii din UK se descurca prost cu banii

Conform ultimei analize, 19,2 milioane de oameni din Marea Britanie, adică 29% din populație, trăiesc în gospodării cu venituri sub standardul minim, fără un venit suficient. Aceasta este consecința presiunilor semnificative asupra veniturilor gospodăriilor și a inflației, în special în ceea ce privește alimentele și combustibilii de uz casnic.

În fața creșterii rapide a costului vieții, veniturile oamenilor, atât muncitori, cât și șomeri, nu reușesc să țină pasul. Chiar și cu un loc de muncă cu normă întreagă și un salariu minim, o persoană atinge doar 73% din minimul necesar pentru un nivel de trai acceptabil.

În fața acestor provocări, cercetătorii fac apel la guvern pentru luarea de măsuri. Ei propun creșterea beneficiilor sociale în concordanță cu inflația pentru a elimina incertitudinea pentru cei care primesc prestații și pentru a îmbunătăți sistemul de securitate socială.

De asemenea, subliniază necesitatea de investiții pe termen lung în locuințe și găsirea modalităților de reducere a costurilor și îmbunătățire a calității serviciilor cheie, cum ar fi transportul și îngrijirea copiilor, scrie site-ul ziarulromanesc.net. 

Mame și fiice celebre care au purtat aceeași rochie, chiar și la 25 de ani distanță. Cât de frumoase sunt fiicele divelor

Mamele lasă, ușor, ușor, locul fiicelor în showbiz! Fiicele starurilor de la Hollywood sunt recunoscătoare mamelor lor și adesea încearcă să le copieze.

De exemplu, cel mai aperciat supermodel al anilor 90, Cindy Crawford, a deschis calea fiicei sale, Kaia, în lumea modellingului. Cu doi părinți celebri, legende la Hollywood, este de înțeles că și fiica lui Michael Douglas și a lui Catherine Zeta Jones, Carys, vrea să le calce pe urme. Și exemplele pot continua, scrie protv.ro.

Multe tinere au apărut la diverse evenimente în rochii emblematice purtate, în trecut, de mamele lor pe covorul roșu.

Cel mai recent exemplu în acest sens este Carys Douglas, care, de ziua ei, la împlinirea a 21 de ani, a îmbrăcat o rochie roz cu care Catherine Zeta Jones a făcut furori în 1999, la MTV Movie Awards.

Tot de ziua ei, la împlinirea a 18 ani, și Kaia Gerber a adus un omagiu mamei sale, Cindy Crawford, purtând o copie a celebrei rochii Versace, cu care și-a făcut apariția în 1992 la MTV VMA.

Rochiile de Oscar ale Angelinei Jolie și ale lui Gwyneth Patrow au fost și ele „reciclate” de către fetele lor.

Și Salma Hayek și-a îmbrăcat fiica, anul trecut, la Vanity Fair Oscar party într-o rochie roșie cu umerii goi, purtată de ea în 1997.

Una dintre cele mai înalte femei din lume a murit la 77 de ani. Avea o înălțime de 224,8 cm

Maria Feliciana dos Santos, una dintre cele mai înalte femei din lume, a murit la vârsta de 77 de ani. Pe când avea peste 20 de ani, ea măsura 224,8 centimetri înălțime, însă a mai scăzut odată cu înaintarea în vârstă, scrie stirileprotv.ro.

Maria Feliciana, fostă cântăreață și jucătoare de baschet, a murit sâmbătă, într-un spital privat din Brazilia.

Timp de mai mulți ani, ea a deținut recordul de cea mai înaltă femeie.

În prezent, Rumeysa Gelgi, din Turcia, este cea mai înaltă femeie din lume, măsurând 2,15cm înălțime, scrie The Sun.

Patriarhia Română a transmis recomandări pentru coronavirus: NU sărutați icoanele în biserică
Articolul anterior
Specialiștii CNAMUP: Când purtăm masca?
Articolul următor