Italia rămâne închisă şi de Sărbătorile Pascale. Premierul Conte: ,,Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar”

Italia rămâne în carantină pentru încă zece zile, chiar dacă rata cazurilor de infectați cu coronavirus arată că ritmul încetinește, potrivit statisticilor. Guvernul italian a extins măsurile de carantină menite să frâneze răspândirea noului coronavirus, până pe 13 aprilie.

separator
Duminică, 12 aprilie, italienii sărbătoresc Paștele, însă nu vor ieși din carantină. Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat că din păcate, nici de Paște, italienii nu fi scutiți de carantină.

“Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar. Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă. Am depășit 13,000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special – este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timp suplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectivele și când vom avea statistici încurajatoare vom începe să slăbim restricțiile.” a declarat premierul, potrivit b1.ro.

Conte a mai adaugat că deși, pentru moment nu se schimba nimic, se fac eforturi pentru a a-i ajuta pe cei care s-au vindecat să se recupereze și să își reia activitățile. Totuși nu și-ar dori ca populația să profite de libertate.

„Nu am autorizat ieșirile cu copiii. Am spus că atunci când un părinte face cumpărături, acesta poate să îl însoțească. Dar nu să profităm. Daca ieși din casă cu un copil, pentru o urgență și respecți regulile, poti sa o faci, dar dacă ieși doar să îl plimbi, este inacceptabil”.

După 13 aprilie, strategia va fi regândită, pentru a permite vieții să își reia cursul normal. El a mai explicat că odată ce carantina va fi ridicată, va exista o „fază a doua” urmată de „faza a treia”.

„A doua fază este când putem trăi cu virusul și putem adopta măsuri mai blânde”, a explicat el.
„După aceasta va veni faza a treia, când ne vom putea relua viața profesională și socială, cea de reconstrucție și de relansare a economiei”, a afirmat Conte.

Italia a înregistrat cel mai mic număr de decese în ultima săptămână, ceea ce indică faptul că epidemia de coronavirus atât de acolo, cât și din Spania a atins vârful epidemic. Rata deceselor a rămas constantă, deși este cea mai mare din lume, la peste 800 pe zi, iar experții spun țara a intrat pe calea cea bună și că măsurile drastice pe care le-au luat încep să dea rezultate, însă nu se poate afirma că este o victorie, deoarece bătălia va continua multă vreme de acum încolo.

Aproape jumătate din populația lumii trăiește sub o formă de izolare voluntară sau obligatorie.

Hoții au dat lovitua de sărbători. Furturi de mii de euro în Capitală în prima zi a noului an

Cel puțin două locuințe au fost sparte, dar și un atelier al colegiului UTM, în prima zi din anul 2025 în municipiul Chișinău, scrie pulsmedia.md.

Primul caz a fost înregistrat ieri, 1 ianuarie, în jurul orei 12:40, pe strada bulevardul Burebista din sectorul Botanica al capitalei. Proprietarul unui apartament a alertat poliția despre faptul că din locuință i-a fost furată o sumă de bani în mărime de 5000 de euro, dar și alte bunuri, de persoane necunoscute carea au dat buzna în casă în lipsa acestuia.

Al doilea caz a fost înregistrat câteva ore mai târziu, în jurul orei 17:00, după ce un locatar de pe strada Ghioceilor, din localitatea Ghidighici, municipiul Chișinău, a depistat că din casă i-au fost furați bani în sumă de 13 000 de euro.

Aici este de menționat, că tot ieri, s-a stabilit că persoane necunoscute au forțat ușa unui atelier al colegiului UTM, pe parcursul nopții dintre ani, de unde au furat mai multe utilaje.

Toate cele trei cazuri sunt documentate de către poliția capitalei pentru stabilirea circumstanțelor, dar și a identității făptașilor.

Polițiștii au identificat șoferul care a expus riscului numeroase persoane din trafic pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală, pe 30 decembrie 2024

Polițiștii de patrulare au identificat persoana care a încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, la 30 decembrie 2024, expunând riscului șoferii din trafic, dar și persoanele din adiacentul carosabilului, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Mașina era condusă de o femeie de 29 de ani cu domiciliul în raionul Orhei, după identificare aceasta primind amendă și puncte puncte de penalizare.

Mulțumim cetățenilor care nu sunt indiferenți la încălcările rutiere observate în trafic.

Preţul gazelor în Europa a atins un nivel record al ultimelor 14 luni, după ce Ucraina a oprit tranzitul gazului rusesc

Prețul angro al gazelor a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni, după oprirea livrărilor rusești prin conductele ucrainene. Țițeiul, de asemenea, se scumpește, pornind de la așteptările de creștere a economiei Chinei, scrie Europa Liberă.

Prețurile de referință ale gazelor naturale au crescut joi la cel mai ridicat nivel din octombrie 2023.

Gazul rusesc care era livrat tranzitând Ucraina nu mai este pompat către Europa. Este alt element care duce la scumpirea gazelor în Europa.

De asemenea, stocurile de gaze din Europa scad în cel mai rapid ritm din 2021, pe măsură ce conflictul dintre Rusia și Ucraina escaladează. E un alt element care pune presiune pe prețul gazelor.

Cel mai afectate de scumpiri și temeri legate de scumpiri sunt piețele europene. De exemplu, prețul gazului pentru livrarea în februarie în Olanda a crescut cu peste 4% joi, apoi a ajuns la o majorare de 1,9%, transmite Bloomberg.

Scumpirea gazelor vine după Rusia a oprit exporturile de conducte de gaz prin Ucraina în ziua de Anul Nou, după ce Kievul nu a mai prelungit acordul de tranzit care a expirat pe 31 decembrie 2024.

Uniunea Europeană a găsit deja mai multe surse de aprovizionare alternativă. Ungaria va continua să primească gaze rusești prin conducta TurkStream sub Marea Neagră.

De asemenea, preţul țițeiului pe piețele globale a crescut cu aproximativ 2% joi, pe fondul optimismului legat de economia Chinei şi cererea de combustibil.

Preşedintele Xi Jinping a promis politici proactive pentru promovarea creşterii economice, transmite Reuters.

În SUA, prețul țițeiului nu a crescut semnificativ datorită stocurile crescute de combustibil.

Prețurile petrolului vor fi probabil limitate la 70 de dolari pe baril în 2025, arată un sondaj realizat de Reuters cu experți de pe piață. Ar urma să fie al treilea an consecutiv de ieftinire a țițeiului după ce, în 2024, țițeiul s-a ieftinit cu 3%.

Un bărbat din Vulcănești, infectat cu coronavirus, și-a invitat prietenii la el acasă
Articolul anterior
Parada „Trooping the Colour”, anulată pentru prima oară după mai bine de 250 de ani
Articolul următor