Parada „Trooping the Colour”, anulată pentru prima oară după mai bine de 250 de ani

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, „Trooping the Colour”, ce marchează ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a, nu va avea loc, după 252 de ani de tradiție neîntreruptă.

separator
Pe 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 94 de ani și, conform tradiției, evenimentul ar fi trebuit sărbătorit, pe 13 iunie, în cadrul mult așteptatei ceremonii „Trooping the Colour”, care se sărbătorește din anul 1768, dar Palatul Buckingham a confirmat recent că, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus, parada nu va mai avea loc.

Anul trecut, ziua Reginei a fost motiv dublu de sărbătoare, deoarece 21 aprilie a coincis cu Paștele anglican și cel catolic, însă anul acesta aniversarea suveranei va fi, cu siguranță, marcată de pandemia de coronavirus, care a afectat și Marea Britanie, aflată pe locul 8 în topul țărilor unde COVID-19 face ravagii.

Cât despre ceremonia din luna iunie, mai mult ca sigur cetățenii britanici se vor mulțumi cu un discurs televizat în loc să privească defilând cei 1.400 de soldați din armatele Commonwealth, cei 200 de cai și cei 400 de muzicieni, pe fondul a 41 de salve de tun în Hyde Park şi alte 62 în Turnul Londrei.

Sursa

Italia rămâne închisă şi de Sărbătorile Pascale. Premierul Conte: ,,Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar”
Articolul anterior
O localitate se autoizolează, fără niciun caz de îmbolnăvire: ,,nu avem și nici nu vrem să avem”
Articolul următor
Alte articole interesante