Un tânăr din Chișinău a dispărut fără urmă. Familia cere ajutor

Un tânăr din Chișinău a dispărut fără urmă. Familia cere ajutor.

separator

Dumitru Gherghelegiu, în vârstă de 29 ani, a ieșit din casă în data de 4 mai 2020, pe strada Grenoble din Chișinău. Din această zi, tânărul nu a mai fost văzut.

Semnalmente: înălțimea- 180 cm, constituție astenică, păr castaniu, ochi căprui.

În momentul dispariție, purta o geacă de culoare neagră, cămață albă, pantaloni albaștri, pantofi negri.

Cei care dețin informații despre locul aflării tânărului sunt rugați să sune la 112 sau la numărul de telefon afișat în imagine.

 

Academicianul Gheorghe Paladi împlinește astăzi 95 de ani

Astăzi, 9 mai, marele medic și savant Gheorghe Paladi, specialist proeminent al medicinei autohtone, care a asistat nașterea a mii de copii din țara noastră și a stat la straja sănătății mamelor, împlinește venerabila vârstă de 95 de ani.

Gheorghe Paladi, academician, doctor în medicină, profesor universitar, medic obstetrician-ginecolog, laureat al Premiului de Stat în domeniul Științei, cavaler al Ordinului Republicii, savant cu reputație mondială, a activat peste 50 de ani în cadrul instituției medicale care astăzi îi poartă numele.

,,Personalitate ilustră în domeniul obstetrical-ginecologic și unul dintre pilonii Universității de Stat de Medicină și Farmacie, autorul a zeci de monografii, manuale, materiale didactice, pedagog de mare talent, savantul Gheorghe Paladi a întemeiat bazele asistenței medicale obstetricale din țara noastră creând o solidă școală științifică”, comunică Spitalul Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi”, pe facebook.

,,Toată viața am iubit obstetrica: grija pentru femeile însărcinate, pentru o nouă viață, o generație sănătoasă — constituie un scop dintre cele mai nobile. Dacă nașterea a decurs bine și pe lume a apărut un copil sănătos — poate fi oare o mai mare bucurie și fericire ca aceasta?!”, mărturisește distinsul medic în cartea ce i-a fost dedicată ,,Academicianul Gheorghe Paladi: omul care naște dimineți” . ,,Copiii sunt florile vieții când se nasc, dar până a se naște, când sunt atât de așteptați, ei sunt ceva mai mult. Femeile, mamele sunt leagănul neamului omenesc, copiii sunt fericirea familiei și a întregii societăți”, afirmă Gheorghe Paladi.

Un model de profesor, medic și om cu calități deosebite — toate i-au permis nu doar să cucerească culmile profesionale, ci și să fie admirat și elogiat de discipolii săi care i-au urmat calea și îi cinstesc activitatea prodigioasă.

,,Prietenos, sincer, săritor la nevoie, sociabil, iubitor de oameni, bun la inimă, cu un respect aparte față de colegi, omul care a știut a da tuturor o speranță…”, astfel își amintesc discipolii de mentorul lor, Gheorghe Paladi.

Urări de sănătate, viață lungă, bucurie în suflet și oameni dragi în preajmă, distinsului academician Gheorghe Paladi!

Cerințe noi pentru posesorii de automobile cu volanul pe partea dreaptă

Posesorii vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor respecta noi condiții tehnice pentru a circula pe drumurile publice din țară. Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv.

Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu volanul pe dreapta, care să asigure o vizibilitate mai bună în partea stângă. De asemenea, vehiculele vor fi echipate cu convertori pentru faruri, care să redirecționeze lumina pentru circulația pe partea dreaptă a părții carosabile în sensul de mers, cu excepția vehiculelor care permit adaptarea manuală sau automată a modului de direcționare a farurilor.

Noile cerințe de echipare sau adaptare a farurilor pentru mașinile cu volanul pe dreapta vor permite evitarea cazurilor de orbire a șoferului auto care se deplasează în întâmpinare din sens opus. La fel, cerințele tehnice vor asigura șoferilor mărirea câmpului vizual pe partea stângă la efectuarea manevrelor de depășire a altor participanți la trafic.

Polițiștii vor fi la datorie de 9 Mai: Recomandări către cetățeni

În contextul mai multor evenimente care vor avea loc la 9 mai, în capitală, dar și în țară, Poliția va fi la datorie pentru asigurarea ordinii publice și supravegherea circulației rutiere.

Stimați cetățeni, pentru ca evenimentele să se desfășoare fără incidente, vă recomandăm:

respectați normele legale cu privire la ordinea și securitatea publică;

evitați să luați copiii în mulțime;

evitați consumul de alcool în locurile publice;

evitați orice situație de conflict, mesaje cu tentă politică și cele care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni care pot pune în pericol atât siguranța dumneavoastră, cât și a altor cetățeni;

nu purtaţi arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor. Evitați purtarea genților voluminoase și a ghiozdanelor care pot crea suspiciuni.

evitați să luați la evenimente obiecte de valoare și aveți grijă de bunurile personale.

Pentru ca traficul rutier să se desfășoare fără impedimente:

evitați străzile pe care va fi restricționată circulația și optați pentru deplasarea pe străzile adiacente;

respectați cerințele legale ale polițiștilor;

nu parcați mașinile în locuri interzise și nu lăsați bunuri de valoare în interiorul acestora;

fiți maxim prudenți la trecerile pentru pietoni;

optați pentru transportul public;

nu urcați la volan daca ați consumat băuturi alcoolice.

Informați imediat Poliția dacă observați persoane sau acțiuni suspecte. Dacă sunteți martorii unei situații de perturbare a ordinii publice formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist.

Premierul Ion Chicu: Ne pregătim pentru un eventual al doilea val de coronavirus
Articolul anterior
Doi copii sunt crescuți doar de bunica lor, în condiții greu de imaginat! Cum îi poți ajuta
Articolul următor