Pandemia a sistat temporar activitatea sălilor de sport, dar nu și dorința tinerilor luptători din țara noastră pentru noi reușite și performanțe

Chiar dacă sunt prinși în plasa pandemiei și a măsurilor restrictive, tinerii campioni din țara noastră continuă să persevereze pentru a-și menține condiția fizică, nivelul bun de energie și motivația pentru noi succese. ,,Lion Club Ialoveni” este cea de-a zecea filială deschisă în 2018 în țara noastră, unde se antrenează zilnic viitorii campioni.

separator
Sala de sport a fost deschisă datorită inițiativei băștinașului Vitalie Florea și cu susținerea președintelui Octavian Orheianu, care au venit cu propunerea de a crea ,,Lion Club Ialoveni”, filială a Clubului ,,Lion Fight Academy”. Acțiunea are scopul de a promova un mod sănătos de viață și a crește noi generații de campioni.

Cristian Drobot este antrenorul care zilnic pregătește luptători de la cea mai fragedă vârstă: de la 4 ani până la vârsta de 40 ani, dar și fete care tind să se dezvolte fizic și să obțină premii de frunte.

Antrenorul spune că vârsta nu este un impediment pentru a obține succese, iar tinerii și adulții ce se antrenează zi de zi sunt dovada faptului. La doar 22 de ani, Cristian Drobot este deținătorul cupei Republicii Moldova și cupei mondiale la kickboxing. Antrenorul originar din orașul Ialoveni a participat la numeroase campionate la nivel internațional obținând trofee.

Unul din factorii care contribuie la o viață armonioasă și sănătoasă este educația, astfel scopul antrenorului este educarea noii generații pentru a duce un mod de viață sănătos și echilibrat.

Luptătorii au participat la diferite competiții naționale și internaționale, precum campionatul Republicii Moldova la kickboxing, campionatul Republicii Moldova la taekwon-do, unde au obținut succese remarcabile.

Tinerii sportivi afirmă că sportul pentru ei reprezintă viață și energie, de aceea este important ca zilnic să se antreneze, atât pentru a progresa cât și pentru a se perfecționa. De asemenea, băieții au depus multă muncă și s-au arătat la un nivel foarte înalt pe 30 ianuarie-2 februarie la campionatul Muaythai din Lituania unde am ocupat locuri de frunte.

Din cauza stării de urgență declarată în Republica Moldova, în legătură cu situația epidemiologică creată, a fost sistată activitatea clubului sportiv Lion Club, astfel campionatele la care urmau să participe băieții au fost anulate. Mai mult decât atât, programele de antrenament ale sportivilor au fost sistate.

Totuși, tinerii nu se lasă învinși. Cristian Drobot a specificat că, din cauza pandemiei, băieții continuă să se antreneze, dar în condiții casnice.

,,Mini-vacanța este benefică pentru a ne perfecționa pe noi înșine, pentru a ne aduna gândurile și ideile, dar și pentru a crea noi programe de antrenament. Pe viitor, este planificat campionatul Republicii Moldova și, reieșind din rezultatele acestui campionat, vor avea loc preselecții prentru campionatul european si cel mondial”, menționează antrenorul Cristian Drobot, cel pentru care cheia succesului nu este doar talentul, ci și munca asiduă, voința si devotamentul. Doar combinându-le sportivii vor atinge cele mai înalte performanțe.

Tinerii campioni abia așteaptă să revină în sala de sport pentru o doză bună de energie și antrenamente zilnice.

Autor: Negora Ursu

Vladimir Putin include în lege noțiunea de „genocid împotriva poporului sovietic”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat legea care prevede conceptul de „genocid împotriva poporului sovietic”, comis în al Doilea Război Mondial, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Kremlinului se arată că legea federală va reglementa păstrarea memoriei, securitatea și întreținerea mormintelor victimelor acelui genocid. Totodată, aceasta stabilește un mecanism de căutare a locurilor de înhumare și a mormintelor comune, pentru a aduce omagiu  victimelor.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2026.

Conform statisticii, peste 26 de milioane de cetățeni ai fostei URSS, dintre care opt milioane de soldați, au decedat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cinci noi poduri vor lega România și Moldova. Primul va fi „Podul de Flori” de la Ungheni

Încep lucrările la primul pod peste Prut construit după Revoluție, iar alte patru sunt în faza de proiectare, afirmă Sorin Grindeanu, ministru al transporturilor și infrastructurii din România . Pe 26 aprilie, la Ungheni, va fi lansată oficial construcția Podului de Flori, un nou punct de legătură rutieră între Republica Moldova și România, transmite IPN.

Evenimentul este unul simbolic și marchează începutul unui proiect de infrastructură așteptat de zeci de ani. Podul de la Ungheni va fi primul dintre cele cinci noi poduri planificate între cele două maluri ale Prutului. Autoritățile din ambele țări subliniază atât importanța practică, cât și valoarea istorică și simbolică a acestei construcții.

Ministrul transporturilor și infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, a declarat că începerea lucrărilor reprezintă un moment important. Proiectul presupune construirea a două poduri rutiere, câte unul pentru fiecare sens de mers, cu termen de finalizare estimat pentru a doua jumătate a anului 2026. Aceste poduri vor continua traseul autostrăzii A8, care va lega Chișinăul de Iași și mai departe de Pașcani și Târgu Mureș, facilitând astfel conexiunea cu rețeaua rutieră europeană.

„Dar mai vreau să anunţ un lucru, avem încă patru poduri la stadiul de proiectare. Anul viitor se va termina proiectarea şi, odată cu ele, vom avea cinci noi poduri peste Prut, ceea ce e un lucru bun”, a adăugat oficialul român.

Sorin Grindeanu afirmă că finalizarea acestora va consolida conectivitatea transfrontalieră și va stimula dezvoltarea regională.

Vicepremierul Republicii Moldova, Vladimir Bolea, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, a subliniat că podurile devin simboluri ale apropierii dintre Moldova și Europa și contribuie la siguranța rutieră, mobilitatea populației și dezvoltarea economică.

O companie de publicitate cere Primăriei Capitalei un prejudiciu de 66 milioane de euro

Operatorul de publicitate EpaMedia solicită un prejudiciu de peste 66 de milioane de euro de la Primăria Chișinău. Despre aceasta scrie consilierul municipal al Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Victor Chironda, pe pagina sa de Facebook. Consilierul solicită edilului Ion Ceban și viceprimarului Ilie Ceban convocarea urgentă a Consiliului municipal Chișinău, ca să prezinte informații la acest subiect, transmite IPN.

Victor Chironda susține că a primit o notificare de arbitraj de la compania de publicitate EpaMedia și o notă informativă emisă de Direcția Asistență juridică a primăriei. Motivul invocat în act este că Primăria nu și-a îndeplinit obligațiile conform unui contract de parteneriat public-privat, încheiat în 2017 între municipalitate și operatorul de publicitare, care solicită, în consecință, achitarea unui prejudiciu de peste 66 de milioane de lei.

Contractul prevedea construcția a 300 de stații de așteptare a transportului public, cheltuielile fiind pe seama companiei de publicitate. La rândul său, primăria era obligată să pună la dispoziția investitorului locații pentru 1850 de panouri de reclamă.

Potrivit lui Victor Chironda, deși demersurile companiei către primărie au început în noiembrie 2024, despre această solicitare de arbitraj, consilierilor municipali li se comunică abia la 22 aprilie, când e data limită de desemnare a unui arbitru din partea autorității publice.

Ministerul Educației a aprobat structura anului de studii 2020-2021
Articolul anterior
Video. Doi șoferi drogați vor fi documentați penal pentru ultragierea polițiștilor
Articolul următor
Close menu