Cimișlia: Un bărbat de 42 de ani s-a înecat după ce a ajuns cu mașina într-un lac

În dimineața zilei de 14 iunie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru extragerea unui autovehicul dintr-un lac din apropierea orașului Cimișlia.

separator

Potrivit IGSU apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:37. Conform primelor informații un autoturism a intrat în lac după ce conducătorul auto în vîrstă de 42 de ani nu s-a isprăvit cu conducerea autoturismului și a intrat în lac.

Șoferul care se afla singur în vehicul a fost extras de localnici, însă acesta nu mai era în viață.

La fața locului, pentru recuperarea vehiculului au fost solicitați scafandri care au efectuat lucrări subacvatice și au scos mașina la mal.

Operațiunea angajaților IGSU a durat 3 ore, timp în care salvatorii au depus eforturi pentru a recupera mijlocul de transport. Alte persoane în interiorul vehiculului nu fost depistate.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 71 situații de risc.   

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și România

În data de 8 mai 2024, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România, vor găzdui Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. Tinerii entuziaști vor experimenta o serie de activități educaționale deosebite și vor descoperi locuri inedite ale localității.

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și RomâniaImagine simbol

Inițiativa de schimb cultural și educațional marchează un moment deosebit în colaborarea României cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Este o ocazie de a împărtăși nu doar cunoștințe și experiențe, ci și de a construi punți de prietenie și înțelegere între tinerii din ambele țări, transmite www.stiri.md.

Programul special pregătit pentru acești elevi va cuprinde o gamă variată de activități, de la activități interactive la excursii captivante în jurul orașului Galați. Acești tineri vor avea ocazia să exploreze bogata noastră moștenire culturală, să descopere frumusețea naturii locale și să interacționeze cu elevi din Școala Gimnazială Româno-Britanică.

„Ne angajăm să oferim acestor elevi o experiență memorabilă și educativă, care să îi încurajeze să-și dezvolte pasiunile și să-și extindă orizonturile. Suntem convinși că acest schimb cultural va contribui la formarea lor ca cetățeni responsabili și deschiși către diversitatea lumii în care trăim”, susține Liliana Tcaciuc, profesoară din cadrul Școlii Româno-Britanică, municipiul Galați, România. 

Primăria Chișinău anunță cum va circula transportul public de Paștele Blajinilor

Transportul public din Chișinău va circula în regim special de Paștele Blajinilor, 12-13 mai, anunță municipalitatea.

Astfel, în perioada menționată, va fi prelungit itinerarul rutei de autobuz nr. 19 până la strada Doina, Cimitirul „Sfântul Lazăr”, după cum urmează: tur – de pe bd. Moscova pe str. Studenților, str. Socoleni, str. Doina, până la poarta centrală a Cimitirului „Sf. Lazăr”. Retur – str. Doina, str. Socoleni, str. Studenților și în continuare pe traseul stabilit.

Totodată, va fi asigurat transport gratuit pentru călătorii rutelor de autobuz nr. 27, „C” și „D”.

Ruta suplimentară de autobuz „C”, str. Vasile Alecsandri – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”), cu următorul itinerar: tur – str. Vasile Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Alexandr Pușkin, str. Ierusalim, bd. Grigore Vieru, bd. Renașterii Naționale, str. Poștei, str. Putnei, str. Vasile Badiu, str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”); retur – str. Doina, str. Vasile Badiu, Calea Orheiului, bd. Renașterii Naționale, str. Albișoara, str. Vasile Alecsandri. Pe traseul rutei „C” se stabilesc în ambele direcții stații intermediare cele existente.

Ruta suplimentară de autobuz „D”, „bd. Renașterii Naționale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”)” cu următorul itinerar: tur – bd. Renașterii Naționale, Calea Orheiului, str. Ceucari, str. Socoleni, str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”); retur – pe același traseu. Pe  traseul rutei în cauză se stabilesc stațiile intermediare după cum urmează: în sens direct – str. Florilor, str. Ceucari și str. Doina 106; în sens opus – str. Doina 106, str. Ceucari, Calea Orheiului și bd. Renașterii Naționale.

Ruta de autobuz nr. 27, „bd. Renașterii Naționale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”)” cu următorul itinerar: tur – bd. Renașterii Naționale, str. Tudor Vladimirescu, str. Kiev, bd. Moscova, str. Studenților, str. Socoleni, str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”); retur – pe același traseu. Pe traseul rutei în cauză se stabilesc în ambele direcții stații intermediare cele existente.

Autobuzele de pe ruta „D” va circula între orele 07:00 și 20:00, iar cele de pe rutele „C”, nr. 19 și nr. 27 – conform orarelor aprobate.

De asemenea, potrivit Primăriei, pe 12 și 13 mai, va fi organizată circulația troleibuzelor rutei nr. 26 „bd. Mircea cel Bătrân – str. Ceucari”, iar numărul de troleibuze de pe rutele nr. 12, 25, 28 va fi suplinit după necesitate.

Lotul național de taekwon-do a cucerit șapte medalii la Campionatul European

Lotul național de taekwon-do, versiunea ITF, a cucerit șapte medalii la Campionatul European, care a avut loc în orașul Koper, Slovenia.

Lotul național de taekwon-do a cucerit 7 medalii la Campionatul European

Foto: Moldpres.md

Sportivii din Republica Moldova au înregistrat cel mai bun rezultat la proba spargeri forță, categoria seniori, acolo unde lotul nostru, compus din Igor Filimon, Filip Petrachii, Ion Ilescu, Nichita Griziuc, Adal Tentiuc și Vasile Panainte, s-a situat pe locul I în clasamentul pe echipe, transmite moldpres.md.

Igor Filimon și Ion Ilescu au cucerit medalia de aur și la proba tehnică Tull. Tot la aceeași probă, Filip Petrachii s-a situat pe locul II, iar Maria Ilescu a intrat în posesia medaliei de aur, în concursul feminin la categoria de vârstă veterani.

În urma acestor rezultate, lotul național de taekwon-do, versiunea ITF, s-a situat pe locul 11 în clasamentul general din 33 de țări.

Un polițist de 42 de ani a decedat din cauza infecției Covid-19
Articolul anterior
Grecia se redeschide pentru turiști. Autoizolarea nu mai este obligatorie
Articolul următor