Un copil s-a înecat la Ștefan-Vodă. Imagini cu impact puternic

Un băiat de 14 ani a murit după ce a intrat într-un bazin acvatic. Tragedia a avut loc ieri, 16 iunie, în apropierea localității Volintiri, raionul Ștefan Vodă.

separator

Băiatul a intrat în apă în după amiaza zilei de ieri în comun cu un alt minor de aceeași vârstă. După o scurtă perioadă băiatul s-a înecat, iar prietenul acestuia a mers speriat în localitate după ajutor.

Pe parcursul serii de 16 iunie minorul a fost căutat de două echipe de salvatori, însă fără rezultat. Azi-dimineață, lucrările subacvatice au fost reluate, iar scafandrii au reușit recuperarea acestuia la o distanță de aproximativ 4 metri de la mal.

Cazul este cercetat de organele de drept. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2020 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 16 oameni, inclusiv 2 minori.

80 de copii din 22 de familii din programele CCF Moldova vor primi lemne de foc pentru perioada rece a anului

CCF Moldova în parteneriat cu EBA – Asociația Businessului European lansează campania ”Dăruiește căldură”, ce are drept scop sprijinirea a 80 de copii din 22 de familii.

Campania este lansată în cadrul Săptămânii Naționale a Bunătății, desfășurată pentru al patrulea an consecutiv de Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, din care fac parte peste 50 de ONG-uri, printre care și CCF Moldova. 

Mesajul organizației noastre – Copil, Comunitate, Familie duce în prim-plan o idee esențială: binele, bunătatea și implicarea socială nu sunt doar alegeri frumoase, ci acțiuni necesare pentru viitorul nostru comun. 

„Săptămâna aceasta, ne dorim să aducem mai aproape de fiecare cetățean conștientizarea importanței responsabilității sociale. Este momentul să reflectăm asupra angajamentului nostru față de mediu, față de comunitate și față de oamenii din jurul nostru. Responsabilitatea socială nu este doar o opțiune, ci o datorie a fiecăruia dintre noi, pentru că de ea depinde o societate mai echitabilă și mai unită”, a menționat Tatiana Codreanu, director fundraising CCF Moldova.

Campania “Dăruiește Căldură” este demarată în parteneriat cu Asociația Businessului European. Această campanie își propune să ofere sprijin concret pentru cei care au cea mai mare nevoie în această iarnă. Vom ajuta 80 de copii din familiile cu posibilități reduse, oferindu-le lemne pentru a trece mai ușor prin frigul de afară. Împreună, putem strânge resursele necesare pentru a aduce căldură nu doar în casele celor care au nevoie, ci și în sufletele lor, oferindu-le un Crăciun mai bun și mai sigur! Apelul nostru este adresat tuturor agenților economici, precum și persoanelor fizice.

Haideți în această săptămână să răspândim spiritul filantropiei în întreaga țara, pentru că: Bunătatea începe cu tine!

articol 2 Noua gamă Revox ZITCARE pentru un look impecabil, care remediază problemele legate de ten printr-o rutină simplă/P

Suntem încântați să vă prezentăm noua gamă Revox ZITCARE pentru un look impecabil, care remediază problemele legate de ten printr-o rutină simplă.


Credem că o piele frumoasă poate fi obținută fără tratamente costisitoare și proceduri invazive. Noua gamă ZITCARE® demonstrează că îngrijirea blândă și atenția la nevoile tenului pot oferi rezultatele dorite în cel mai scurt timp. De la o rutină zilnică până la rezultate de lungă durată, oferim soluția completă. Formula este special concepută pentru a îmbunatati aspectul pielii, având rezultate vizibile incă de la început. Experții noștri au lucrat pentru a dezvolta un ritual in pasi simpli, care va deveni un adevărat prieten – instrument de încredere în combaterea petelor post-acneice, acneei, punctelor albi si negri.

Dacă ai tenul gras sau mixt, înțelegi cât de dificil poate fi îngrijirea acestuia. Fiind predispus la exces de sebum, poti avea pori încărcați, punctele negre sau pete.

Ce este tenul gras? Producția excesivă de sebum poate duce la un aspect strălucitor, încărcat. Sebumul este un ulei natural care ajută la menținerea pielii hidratate și protejate, dar în exces poate înfunda porii și poate provoca erupții cutanate.

Ce este pielea predispusă la acnee? Acneea apare atunci când porii sunt înfundați cu sebum, celule moarte ale pielii și bacterii. Fapt ce poate duce la inflamație și formarea de erupții cutanate, punctelor negre sau able, respectiv alte pete.

Cum să ai grijă de tenul problematic? Pentru un astfel de ten este esențial să utilizați produse de îngrijire dedicate, ținând cont de următorii pași: Curățare: Folosiți un produs delicat de curățare care poate elimina în mod eficient excesul de sebum și impurități fără a deshidrata tenul. Evitați exfolierea intensa, pentru că poate irita pielea și poate fi intensificata acneea. Hidratare: Contrar aparențelor și pielea grasă are nevoie de hidratare, apelând la un produs cu textura legeră.

Gama Revox Zitcare include produse special concepute pentru a trata tenul predispus la acnee și pentru a îmbunătăți aspectul pielii:

  1. Revox Zitcare Face Wash:
    • Gel de curățare care îndepărtează impuritățile și excesul de sebum, pregătind pielea pentru tratamente ulterioare;
  2. Revox Zitcare Toner:
    • Toner care ajută la pregătirea pielii pentru următoarele etape de îngrijire, reducând porii și echilibrând sebumul.
  3. Revox Zitcare Serum:
    • Serum cu ingrediente active care vizează imperfecțiunile și ajută la echilibrarea tenului.
  4. Revox Zitcare Moisturizer:
    • Cremă hidratantă special concepută pentru a oferi hidratare fără a îngreuna pielea.
  5. Revox Zitcare Spot Treatment:
    • Tratament localizat pentru coșuri, formulat pentru a reduce rapid inflamația și dimensiunea acestora.

Aceste produse sunt formulate pentru a lucra sinergic, ajutând la curățarea, hidratarea și protejarea pielii cu tendințe acneice, oferind o rutină completă de îngrijire.



Ingredientele cheie a produselor Zitcare care iti ajuta să obții un ten mai sănătos:

  • Extractul de Centella Asiatica este un ingredient natural puternic, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante. Ajută la calmarea și netezirea pielii iritate, reduce roșeața și intareste bariera naturala a pielii;
  • Niacinamide: Niacinamida, cunoscută și sub numele de vitamina B3, este un ingredient versatil benefic mai multor tipuri de ten: gras, mixt sau predispus la acnee. Niacinamida ajută la reglarea producției de sebum, reducând aspectul porilor dilatați și diminuând erupțiile;
  • Ulei și extract de arbore de ceai: uleiul și extractul de arbore de ceai sunt ambele remedii naturale recunoscute pentru pielea predispusă la acnee. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antibacteriene puternice care pot ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează acnee, în timp ce extractul de arbore de ceai poate ajuta la reducerea inflamației și a roșeței. Ambele ingrediente sunt, de asemenea, cunoscute pentru capacitatea lor de a desfunda porii și de a elimina excesul de sebum;
  • Pantenol: Pantenol, cunoscut și sub denumirea de vitamina B5, este un umectant puternic care ajută la atragerea umidității pielii. Acest lucru este deosebit de benefic pentru tipurile de piele grasă și mixtă, deoarece poate ajuta la prevenirea producției excesive de ulei, menținând în același timp pielea hidratată. Pantenolul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la calmarea pielii iritate și reduce roșeața. În plus, funcționează pentru a întări bariera naturală a pielii;
  • Acizi AHA: Acizii AHA (alfa-hidroxi acid) sunt un grup de acizi naturali care sunt derivati din fructe si lapte. Sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a exfolia pielea și de a ajuta la îndepărtarea celulelor devitalizate ale pielii, care pot înfunda porii și pot contribui la erupții cutanate. Acizii AHA sunt deosebit de eficienți pentru tipurile de piele grasă și mixtă, deoarece pot reduce aspectul porilor și pot îmbunătăți textura pielii. De asemenea, pot ajuta la minimizarea apariției cicatricilor post acneice și a hiperpigmentării;
  • Acizi BHA: acizii BHA (beta-hidroxi acid) sunt un alt tip de acid natural care este utilizat în mod obișnuit în produsele de îngrijire a pielii. Spre deosebire de acizii AHA, care sunt solubili în apă, acizii BHA sunt solubili în ulei. Aceasta înseamnă că pot pătrunde mai adânc în piele și desfunda porii, făcându-i deosebit de eficienti pentru tipurile de piele grasă și predispusă la acne;
  • Acizi PHA: acizii PHA (polihidroxi acid) sunt un tip mai nou de acid care câștigă popularitate în lumea îngrijirii pielii. Sunt similare cu acizii AHA prin faptul că exfoliază pielea, dar sunt mai blânde și mai puțin susceptibile de a provoca iritații. Acizii PHA sunt deosebit de benefici pentru tipurile de piele grasă și mixtă, deoarece lucrează pentru a desfunda porii și a îmbunătăți textura pielii fără a provoca uscăciune sau iritație;
  • Acid tranexamic: Acidul tranexamic este un ingredient puternic cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce hiperpigmentarea și de a îmbunătăți tonusul pielii. Acționează prin inhibarea producției de melanină, care poate ajuta la reducerea aspectului petelor brune și a nuanței neuniforme a pielii. Acidul tranexamic este deosebit de benefic pentru tipurile de piele predispuse la acnee, deoarece acneea poate lăsa adesea în urmă pete întunecate și cicatrici.

    Pentru a procura produsele Revox Zitcare si pentru a primi o consultatie completa de utilizarea acesteia, va steptam in reteaua de Farmacii Familia si Dita Hyper Farmacie. 

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Olga Manciu:”De câteva ori am fost pe punctul de a divorța. Acesta a fost motivul!”

Olga Manciu a fost invitata noului episod #mamasita de pe unica.md, iar în cadrul interviului aceasta a recunoscut că a fost pe punctul de a divorța de Alex de câteva ori. Motivele fiind diferite și unele cu care se confruntă foarte multe cupluri. În acest episod aflați deasemenea care este relația ei cu soțul acum și cum își mențin relația puternică în continuare.

În interviu mai aflați și ce metode de educația a deprins în Anglia și cum se împacă cu cei doi adolescenți acasă!

Experți, despre Covid-19: numărul real de cazuri este de 10-20 de ori mai mare decât cel depistat
Articolul anterior
Anularea amenzilor din starea de urgență, aprobată de Senat. Românii își vor primi banii înapoi
Articolul următor