Gelul cu Aloe Vera – aliatul împotriva arsurilor solare, pișcăturilor de țânțari și altor afecțiuni ale pielii

Aloe Vera este o plantă care conține 75 de  substanțe active, fiind un elixir pentru sănătate. Cunoscută pentru proprietățile sale benefice, Aloe Vera este folosită pe larg în cosmetologie și medicină. Frunzele plantei conțin un gel transparent, care are în componență vitamine, lipide și aminoacizi, cu efect antiinflamator, antiseptic, de detoxifiere și de stimulare a producției de colagen. Nu lipsește nici din produsele Equilibra, iar cel mai bogat este gelul dermo-cosmetic, care  conține 98% Aloe Vera, ideal pentru calmarea arsurilor, iritațiilor, pișcăturilor și a altor afecțiuni ale pielii.

separator

Gelul de Aloe Vera utilizat în acest produs este obținut prin procesare manuală și stabilizare la rece, fără a fi pasteurizat. Acest lucru îl face ideal pentru a fi folosit de întreaga familie, indiferent de vârstă și tip de piele.

Când poate fi utilizat Gelul dermo-cosmetic 98% Aloe Vera de la Equilibra?

Studiile arată că, datorită efectului calmant, antiinflamator și antiseptic, gelul de Aloe Vera este ideal atât pentru a trata arsurile de gradul I și II, cât și pentru reducerea timpului de vindecare a rănilor. Astfel, gelul dermo-cosmetic tratează toate afecțiunile și calmează rapid epiderma, contribuind la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Datorită celor 6 agenți antiseptic din componența sa: acid salicylic, uree, acid cinnamic, lupeol, sulf și fenoli, gelul de Aloe Vera inhibă apariția ciupercilor, a bacteriilor și a virusurilor la nivelul pielii. Aplicat local, gelul are acțiune analgezică.

Acesta poate fi utilizat pentru:

  • – A reda pielii suplețe
  • – A trata roșeața și arsurile după expunerea la soare
  • – A calma și a reduce iritațiile dupa epilare
  • – A calma mâncărimile apărute în urma pișcăturilor de insecte

Cum se aplică Gelul dermo-cosmetic 98% Aloe Vera?

Aplicat zilnic pe pielea curată, Aloe dermo-gel multiactiv hrănește, catifelează, întărește țesuturile, regenerează și protejează pielea împotriva factorilor externi. Se aplică o cantitate mică de gel, se masează ușor până când este absorbit de piele, iar la suprafața dermei rămâne o peliculă fină și catifelată.

Gelul nu conține parabeni, petrolați, parfum sau alcool și poate fi aplicat cu încredere pe orice tip de piele, inclusiv și pe cea a copiilor.

Pentru o vară fără griji, Equilibra recomandă Dermo-gel multiactiv 98% Aloe Vera!

Gelul, dar și celelalte produse marca Equilibra, se găsesc în rețeaua ,,Farmacia Familiei”.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Ce porți vara asta? Profită de trendurile estivale!
Articolul anterior
Mihai Dolgan și familia sa au trecut prin negura deportărilor: „M-a trezit plânsul Mariei…”
Articolul următor