Grecia introduce testări obligatorii la singurul punct rutier de intrare în țară

Testări pentru Covid la intrarea în Grecia prin vama Kulata-Promachonas. Presa bulgară anunță că autoritățile elene au decis ca testele pentru depistarea infecției cu Covid-19 să devină obligatorii la intrarea în țară prin punctul de frontieră Kulata – Promachonas, singura cale rutieră de intrare în Grecia.

separator

Până în prezent, autoritățile elene efectuau teste în mod aleatoriu, în special pentru turiștii care veneau din zone cunoscute pentru un număr mare de noi infectări în ultimele zile.

Elenii au implementat de la 1 iulie un protocol prin care cer turiștilor străini să completeze un formular cu date despre unde se deplasează, adresa de cazare și dacă au călătorit în ultimele 14 zile în străinătate. Turiștii sunt verificați în vamă, iar apoi se decidea testarea aleatorie.

De luni, 6 iulie, Grecia a interzis intrarea pe teritoriul ei a cetățenilor sârbi ca urmare a exploziei de noi cazuri înregistrate în Serbia, situația ce a generat blocaje în vamă, precum precizează și Ministerul Afacerilor Externe.

Ultima decizie, momentan confirmată doar de presa bulgară, vine după ce șase turiști străini care au mers pe insula Thassos au fost găsiți pozitivi pentru Covid-19. Patru din ei sunt sârbi și au fost plasați în carantină la un hotel special destinat acestui scop, iar ceilalți doi, a căror naționalitate nu este precizată dar se pare că sunt bulgari, au fost lăsați să se întoarcă în țara de origine.

În cursul zilei de joi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit.

Aglomerația era deja unul din inconvenientele de care se loveau turiștii. Conform MAE, luni, cozile se întindeau pe 3 kilometri, timpul de așteptare fiind unul de circa 90 de minute. În prima zi de impunere a noilor măsurilor, cozile ajungeau și la 15 kilometri.

Printre turiștii din Grecia infectați cu noul coronavirus se numără și o femeie din România. Ea a sosit în Creta pe 1 iulie cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion.

Conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, femeia a fost transferată în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va face carantina împreună cu un membru al familiei.

Românii erau deja testați în marea lor majoritate la intrarea în Grecia. Problema care a intervenit a fost statutul României, care a devenit țară de zonă galbenă, cu a treia cea mai mare rată de infectări din Europa în ultimele două săptămâni. Astfel, toți pasagerii unor avioane care au aterizat la Atena și Heraklion (Creta) au fost testați și au fost nevoiți să aștepte rezultatul la hotel.

sursa

Rândunica roșcată, o specie extrem de rară, a fost surprinsă în premieră pe teritoriul României

Recent, în România, a fost observată apariția unei păsări spectaculoase. Este un exemplar atât de rar, încât nimeni nu l-a mai întâlnit până acum.

La începutul lunii aprilie a acestui an, rândunica roșcată a putut fi observată în diverse zone ale țării. Norocoșii au avut privilegiul să admire acest exemplar rar și special în locuri precum Giurgiu, Ialomița, București și Alba, conform Fanatik.

Rândunica roșcată este ușor de identificat, mai ales datorită penajului său distinctiv. Gâtul și abdomenul acestei păsări au o nuanță roșie, cu mici dungi negre. La fel ca și alte specii de rândunică, coada sa este lungă și bifurcată.

Rândunica roșcată sosește în România în luna aprilie și pleacă la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, migrează către țările calde și poate fi întâlnită pe un teritoriu vast, inclusiv în Mongolia, în sud-estul Siberiei și chiar în Japonia.

Un bărbat din Zimbabwe a primit peste 3.000 de ani de închisoare. Ce acuzaţii i se aduc

Jeremiah Nyasha Musiwacho Dube, în vârstă de 59 de ani, a primit peste 3.000 de ani de închisoare. Bărbatul din Zimbabwe a fost acuzat de spălare de bani, fraudă şi fals.

Potrivit The Herald, Înalta Curte din Petroria l-a găsit vinovat de 391 de infracţiuni, printre cele mai importante fiind acelea de spălare de bani, fraudă şi fals. Dube a primit o sentinţă de 3.376 de ani în închisoare. Va executa efectiv doar 65 de ani.

Dube făcea parte dintr-un grup infracţional mai amplu care falsifica acte contabile pentru a obţine în mod fraudulos rambursarea TVA-ului. Un alt inculpat din dosar, Mavudzi Maxwell Ndlovu, a fost condamnat la 3.272 de ani de închisoare, dar şi el va executa doar 65 de ani.

Alţi inculpaţi au primit pedepse de 100 de ani, din care vor executa efectiv doar 15 ani. Cei care au colaborat cu autorităţile au scăpat definitiv de orice pedeapsă cu închisoarea.

sursa: Observatornews.ro

De câți bani ai nevoie să trăiești decent în Marea Britanie. Cercetătorii au realizat un studiu

Cercetătorii de la Universitatea Loughborough au realizat un studiu privind venitul necesar pentru a trăi decent în Marea Britanie în anul 2023, ținând cont de creșterea costului vieții.

Conform analizei lor, o persoană ar trebui să câștige cel puțin 29.500 de lire sterline pe an pentru a atinge un nivel de viață acceptabil.

Această sumă reprezintă o creștere semnificativă față de 2022, când necesarul estimat era de 25.000 de lire sterline. Pentru o familie cu doi copii, această sumă crește la 50.000 de lire sterline, comparativ cu 44.500 de lire sterline în anul anterior.

Studiul face parte din proiectul „Standardul de venit minim” (MIS), care urmărește de 15 ani nevoile materiale și nemateriale ale gospodăriilor pentru a atinge un nivel de trai adecvat. MIS se concentrează pe determinarea a ceea ce este necesar pentru a participa în societate, nu doar pentru a supraviețui.

Aproape 30% din oamenii din UK se descurca prost cu banii

Conform ultimei analize, 19,2 milioane de oameni din Marea Britanie, adică 29% din populație, trăiesc în gospodării cu venituri sub standardul minim, fără un venit suficient. Aceasta este consecința presiunilor semnificative asupra veniturilor gospodăriilor și a inflației, în special în ceea ce privește alimentele și combustibilii de uz casnic.

În fața creșterii rapide a costului vieții, veniturile oamenilor, atât muncitori, cât și șomeri, nu reușesc să țină pasul. Chiar și cu un loc de muncă cu normă întreagă și un salariu minim, o persoană atinge doar 73% din minimul necesar pentru un nivel de trai acceptabil.

În fața acestor provocări, cercetătorii fac apel la guvern pentru luarea de măsuri. Ei propun creșterea beneficiilor sociale în concordanță cu inflația pentru a elimina incertitudinea pentru cei care primesc prestații și pentru a îmbunătăți sistemul de securitate socială.

De asemenea, subliniază necesitatea de investiții pe termen lung în locuințe și găsirea modalităților de reducere a costurilor și îmbunătățire a calității serviciilor cheie, cum ar fi transportul și îngrijirea copiilor, scrie site-ul ziarulromanesc.net. 

Peste 10 state europene au impus restricții de călătorie cetățenilor români
Articolul anterior
Îngrijirea optimă a tenului și corpului în sezonul estival
Articolul următor