Ingrediente pentru 4 persoane
- 250 g foitaj
- 250 g mere Golden
- 50 g stafide
- 60 g zahăr
- 1 păhărel brandy
- ½ lămâie
- 1 ou
- 1 linguriţă scorţişoară
- 4 linguri dulceaţă de piersici sau
- de caise
Pentru decor:
- zahăr pudră
Pune stafidele într-o cană cu apă călduţă şi lasă-le să se înmoaie câteva minute.
1. Curăţă merele de coajă şi de cotoare, taie-le cuburi şi pune-le într-o cratiţă; adaugă zahărul, coaja de lămâie, stafidele înmuiate şi stoarse şi brandy. Pune-le, pe foc mare, şi fierbe-le circa 10 minute.
2. Ia cratiţa de pe foc, adaugă dulceaţa, scorţişoara, amestecă şi lasă compoziţia să se răcească.
3. Întinde aluatul decongelat în prealabil.
4. Taie din aluat pătrate cu latura de circa 10-12 cm. Pune în centrul fiecăruia câte o linguriţă din compoziţia de mere, unge colţurile cu ou, împătureşte-le în formă de plic şi lipeşte-le marginile.
5. Încălzeşte cuptorul la 180º C. Unge „plicurile“ cu ou bătut, aşază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi coace-le 20 de minute, până când devin aurii.
6. Scoate-le din cuptor şi, când sunt călduţe, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.
Reţetă preluată din „Dulciuri”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md