Ucraina a prelungit până pe 28 septembrie interdicția de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul țării

Noi restricții de intrare pe teritoriul Ucrainei au fost impuse de către autoritățile ucrainene în legătură cu pandemia de coronavirus.

separator

Astfel, se prelungește până pe data de 28 septembrie restricționarea intrării cetățenilor străini pe teritoriul Ucrainei:

– lista rudelor cetățenilor ucraineni care pot trece frontiera a fost extinsă – de acum înainte interdicția de intrare nu se aplică persoanelor care sunt bunicii unui cetățean ucrainean;
– intrarea străinilor și apatrizilor care călătoresc pe teritoriul Ucrainei în tranzit este interzisă. Această modificare nu se aplică șoferilor, membrilor echipajelor etc., deoarece persoanele din categoria menționată sunt incluși într-o exceptare aparte de interdicția de intrare;
– se concretizează categoria călătorilor în Ucraina în scop de studii – este permisă intrarea persoanelor care urmează să studieze în instituțiile de învățământ superior.
În așa mod, pe perioada de carantină până la 00:00 28.09.2020, se interzice intrarea în Ucraina pentru străini și apatrizi, cu excepția următoarelor categorii de persoane:
1) soț/soție, părinți, copii, bunici ai unui cetățean al Ucrainei;
2) sosesc în Ucraina în scop de studii în instituțiile de învățământ superior;
3) care sunt în serviciului Forțelor Armate;
4) care locuiesc permanent sau temporar pe teritoriul Ucrainei și au un permis de ședere permanent sau un permis de ședere temporară;
5) sunt recunoscuți ca refugiați sau persoane care au nevoie de protecție suplimentară;
6) au permis de muncă pentru străini și apatrizi;
7) personalul misiunilor diplomatice, oficiilor consulare ale statelor străine, misiunilor organizațiilor internaționale acreditate în Ucraina precum și membrii de familie acestora;
8) șefi și membri ai delegațiilor oficiale ale statelor străine, angajați ai organizațiilor internaționale, precum și persoane care îi însoțesc și intră în Ucraina, la invitația președintelui Ucrainei, Parlamentului Ucrainei (Verkhovna Rada Ucrainei), Cabinetului de Miniștri ai Ucrainei, Oficiului Președintelui Ucrainei, Ministerului Afacerilor Externe;
9) persoane care sosesc în Ucraina la invitația Ministerului Afacerilor Externe;
10) șoferi și / sau membri ai echipajului camioanelor transportatoare de marfă, autobuzelor angajate în transportul regulat, membri ai echipajului aeronavelor, navelor maritime și fluviale, membri ai echipajelor de tren și locomotive;
11) sunt instructori ai forțelor armate ale statelor membre NATO și ale statelor membre programului NATO „Parteneriat pentru pace”, care participă la instruirea unităților Forțelor Armate sau sosesc la invitația Ministerului Apărării;
12) persoane din mediul cultural care ajung la invitația unei instituții culturale împreună cu o persoană care îi însoțește;
13) persoane care sosesc pentru a participa la competiții sportive oficiale desfășurate pe teritoriul Ucrainei și persoane însoțitoare;
14) specialiști tehnici care ajung în Ucraina la invitația reprezentanților întreprinderilor ucrainene;
15) persoane care efectuează transportul celulelor stem hematopoietice pentru transplant;
16) persoane care sosesc pentru tratament la unitățile de asistență medicală din Ucraina.

Străinii și apatrizii care intenționează să traverseze frontiera ucraineană trebuie să dețină o poliță de asigurare (certificat) emisă de o companie de asigurare înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străină cu reprezentanță în Ucraina sau o relație contractuală cu o companie de asigurări parteneră din Ucraina (asistență) și să acopere costurile asociate tratamentului și observarea COVID-19 și este valabilă pe durata șederii în Ucraina.

De asemenea, persoanele care întrunesc condiţiile de intrare în Ucraina (cu excepţia categoriilor sus-menţionate) urmează să prezinte la punctele de trecere a frontierei de stat rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză).

Cetățenii care nu vor prezenta la punctele de trecere rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

Un şofer a intrat în plină viteză într-un automobil tras pe dreapta de poliţişti, în raionul Sângerei

Accident nocturn în raionul Sîngerei. Un șofer de BMW, fiind tras pe dreapta și documentat de un echipaj INSP, s-a ales și cu mașina boțită, după ce o Toyota s-a izbit de automobilul acestuia. Impactul a avut loc aseară, 26 aprilie, în localitatea Prepelița.

„Conducătorul unui autovehicul de model BMW, în vârstă de 37 de ani, se afla parcat pe marginea traseului R 6 Prepelița, fiind documentat de echipajul INSP.

În acest timp, din direcția localității Telenești se deplasa un autoturism de model Toyota Avensis, condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, care, fiind neatent, a tamponat autovehiculul de model BMW.

În urma impactului persoane traumate nu sunt.

La moment se stabilesc circumstanțele”, a declarat pentru Unimedia.info, Banari Ina, ofițer de presă din cadrul IP Sîngerei.

,,Românii au talent”. O fetiță din Chișinău a emoționat-o până la lacrimi pe Andra cu vocea sa

Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea. 

Mia Rusu a cântat pe scena „Românii au talent” piesa Le Temps des cathédrales, de Riccardo Cocciante. Fata a reușit să ridice în picioare publicul și pe cei patru membri ai juriul cu prestația sa.

„Este o fată foarte, foarte drăguță și curajoasă pentru că a ales o melodie atât de grea, cu foarte multe schimbări de tonalitate. (…) Ai atins toate notele astea, acutele. Bravo!”, a spus jurata Andra, după evoluția tinerei artiste.

„Mie mi se pare că ești genul de copil care zâmbește, dă din cap, acceptă tot ce i se spune, dar de fapt știe exact ce vrea. Da, eu cred că ești făcută pentru muzică! Îți face mare plăcere să fii pe scenă. Ai în față un drum lung, greu, cu suișuri și coborâșuri, dar foarte frumos dacă reușești să își îndeplinești tot ce ți-ai pus în minte”, a menționat, la rândul său, juratul Dragoș Bucur.

Ulterior, cei patru membri ai juriului i-au acordat câte un „Da”. Astfel, Mia Rusu a trecut în următoarea etapă a concursului de talente.

Leul moldovenesc va avea o nouă față. Guvernatorul BNM: ,,Va fi un proiect foarte frumos”

Banca Națională a Moldovei ia în calcul schimbarea designului bancnotelor naționale. Guvernatorul BNM, Anca Dragu, a confirmat că există un plan de actualizare a aspectului leului moldovenesc. Urmează consultări și discuții suplimentare pe această temă, transmite IPN.

„Nu o să comunic acum, vom lăsa surprizele pentru discuții viitoare la această temă, dar anul acesta, da, ne vom uita la designul bancnotelor leului moldovenesc”, a declarat Anca Dragu pentru TV8.

Întrebat dacă va fi schimbat și materialul din care sunt făcute bancnotele naționale, guvernatorul a spus că este o fază ulterioară la care se va discuta despre suportul pe care este imprimată bancnota.

„Dar va fi un proiect foarte frumos o să vedeți, un proiect participativ pentru a decide cum să arate bancnotele”, a adăugat Dragu.

Leul moldovenesc a fost pus în circulație pe 29 noiembrie 1993. În prezent, bancnotele sunt realizate din hârtie, iar designul acestora a fost creat de regretatul artist plastic Gheorghe Vrabie, cel care a realizat și stema de stat. Pe bancnote sunt reprezentați domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt și mai multe monumente de importanță națională.

Ideea actualizării designului leului moldovenesc și îmbunătățirea calității materialului din care sunt fabricate nu este una nouă. Acest subiect a mai fost discutat și acum șase ani.

Italia produce testul de salivă care detectează noul Coronavirus în doar 3 minute
Articolul anterior
ANTA: Purtarea măștilor în transportul public nu este respectată
Articolul următor