Publika TV închide câteva programe și concediază mai mulți prezentatori. Reacția postului de televiziune

Canalul Publika TV a anunțat închiderea câtorva programe. Între timp, pe rețelele sociale au apărut informații despre demiterea mai multor prezentatori de la Publika TV și despre închiderea întregului canal.

separator

Publika TV, deținută de fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, a închis programele Publika Report (găzduite de Rita Ursalovski și Vitalie Dogaru) și programul День за днем (găzduit de Ludmila Muntean). Aceste informații au fost confirmate pentru NewaMaker de către Publika TV, scrie diez.md.

În același timp, principalul redactor de la Publika a negat informațiile referitoare la închiderea canalului: „Publika TV va continua să livreze știri. Vom lucra cu riscul de a-i dezamăgi pe cei care abia așteaptă ca noi să încetăm să mai existăm”, a notat editorul-șef de la Publika TV, Gheorghe Iosip. El nu a răspuns la întrebările lui NM despre demiterea prezentatorilor TV.

Informații despre demiterea a trei prezentatori Publika TV – Ludmila Muntean, Rita Ursalovski și Vitali Dogaru – au apărut pe 14 septembrie în bloguri și canale de Telegram anonime. Tot acolo s-a vorbit și despre închiderea canalului.

Rita Ursalovski, într-un interviu pentru NM, a confirmat faptul demiterii sale, refuzând să ofere mai multe detalii.

Vitalie Dogaru a declarat pentru NM că a citit despre demiterea sa pe paginile bloggerilor. „Însă nimeni nu m-a informat oficial despre asta încă”, a spus el, adăugând că a fost informat despre închiderea programului la sfârșitul săptămânii trecute.

Ludmila Muntean a declarat pentru NM că peste două sau trei săptămâni va putea spune cu siguranță dacă va părăsi canalul TV.

Publika TV este deținută de fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Publika TV își transmite programele utilizând atât acoperirea aerului terestru, cât și rețelele prin cablu. Conform măsurătorilor AGB, canalul Publika TV s-a clasat în august pe locul șase în clasamentul popularității canalelor TV moldovenești. Potrivit actualului lider al Partidului Democrat, Pavel Filip, după plecarea lui Plahotniuc din Moldova, PDM nu are sprijin.

După apariția mai multor materiale mediatice, Publika TV a venit cu un comunicat oficial.

„În ultimele zile, spaţiul mediatic a fost «intoxicat», intenţionat sau nu, cu mai multe zvonuri care au vizat Publika TV şi anume că singura televiziune de ştiri din ţară urmează să fie închisă. De aceea, am decis să venim cu o poziţie oficială care să facă lumină în acest caz şi să elimine din capul locului bârfele şi dezinformările. Aşadar, Publika TV nu se închide. Singura televiziune de ştiri din Moldova îşi continuă activitatea şi o face în condiţiile unor audienţe record din întreaga istorie a postului.

Publika TV va livra ştiri în continuare. Vom lucra cu riscul de a-i dezamăgi pe toţi cei care aşteaptă cu sufletul la gură să nu mai existăm. Ei sunt puţini, însă noi lucrăm pentru cei mulţi, pentru telespectatorii noştri, cărora le suntem fideli şi pe care nu îi vom dezamăgi. Ultimele schimbări în grila postului sunt făcute tocmai pentru a rămâne competitivi, pentru a ţine pasul cu tendinţele şi preferinţele publicului. «Publika Report» şi «Zi de Zi» sunt două emisiuni cu tradiţie, realizate de jurnalişti profesionişti, cărora le mulţumim pentru tot ce au făcut în toţi aceşti ani. Acum însă a fost luată decizia de a opri difuzarea acestor emisiuni, deocamdată. Bună sau rea, este o decizie pe care ne-o asumăm.

Ascunşi sub paravanul unor canale de Telegram de o calitate îndoielnică, «profesioniştii» şi «experţii» în crearea zvonurilor n-au somn şi încearcă fără succes să limiteze şi să diminueze impactul pe care îl are astăzi Publika TV. Îi deranjează că suntem printre puţinii care păstrăm o politică editorială echilibrată pe o piaţă media tot mai slăbită şi părtinitoare. De 10 ani, la Publika TV sunt ştirile şi acolo le veţi găsi în continuare.”

Cum să împodobeşti cât mai frumos un brad de Crăciun

Sărbătorile se apropie, iar unul din momentele magice este împodobirea bradului de Crăciun. Cu această ocazie, experţii britanici prezintă sfaturi care te ajută să-l împodobeși cât mai frumos.

În primul rând, ei recomandă să cumperi seturi de 5 globuri sau 5 ornamente la fel, să poziţionezi decoraţiunile în zig-zag şi să aşezi luminiţele în jurul trunchiului.

1. Aveţi grijă la început să pregătiţi piciorul bradului. Acesta trebuie instalat întotdeauana pe o foaie de hârtie pentru ca să protejaţi podeaua de apă şi acele de brad care cad. Puneţi apă în picior, dacă este prevăzut un locaş în acest scop. Dacă nu, înfăşuraţi cu vată udă tulpina tăiată de la bază.

2. Puneţi mai întâi instalaţiile electrice, având grijă ca luminiţele să fie înfăşurate aproape de tulpină. Acest lucru ajută la o mai bună iluminare a globurilor.

3. Nu se pun mai puţin de 100 de luminiţe în întreg bradul. Brazii înalţi de peste 2 metri ar trebui să aibă circa 640 de luminiţe care să se aprindă în cascadă.

4. Ordinea e cheia! De sus în jos se pun câte 6, 8 şi apoi numai câte 12 globuri sub formă de cerc. Aveţi grijă ca cele identice să se succeadă în zig zag de sus în jos. La sfârşit se pun ornamentele la care ţineţi cel mai mult acolo unde vreţi să le vedeţi mai bine.

Cel mai important lucru este la acest Crăciun este culoarea. Conform ultimelor tendinţe din modă, se poartă ornamentele în culorile curcubeului, roşu, oranj, galben, verde, albastru, indigo şi violet.

Noi măsuri pentru debirocratizarea afacerilor

Guvernul a aprobat modificări ce vizează domeniul controlului activității de întreprinzător în Republica Moldova. Noile măsuri vor simplifica activitatea agenților economici și vor genera economii mediului de afaceri de peste 11 milioane de lei anual, odată cu eliminarea barierelor administrative și reducerea costurilor impuse de reglementări învechite, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

Noile prevederi se referă la extinderea valabilității avizelor sanitare de la 1 până la 3 ani,  indiferent dacă produsele provin din țară sau din import. La fel, va fi exclusă necesitatea înregistrării de stat a aditivilor alimentari, enzimelor şi aromelor.De asemenea, este prevăzută excluderea limitărilor pentru tipurile de unități de comerț cu ridicata și introducerea obligativității indicării țării de origine pentru produsele alimentare nepreambalate – aceasta reprezintă o acțiune de susținere ai producătorilor locali. O altă modificare ce va facilita activitatea agenților economici ține de anularea autorizațiilor pentru afișele cu dimensiuni mai mici de 3 metri pătrați și prelungirea valabilității acestor autorizații pentru afișele mari.Străinilor cu drept de muncă, fără vize, le vor fi liberalizate condițiile de încheiere a contractelor de muncă, iar procedura de închidere a unei afaceri va deveni mai simplă și mai rapidă, prin utilizarea instrumentelor online. Mai mult, în cazul jocurilor de noroc, vor fi incluse măsuri mai clare pentru blocarea site-urilor neautorizate.În același timp, farmaciile din sate vor fi licențiate, indiferent dacă activitatea acestora este sau nu subvenționată de stat. „Inițiativele sunt foarte bune și importante pentru mediul de afaceri. În perioada următoare, este necesar să ne concentrăm pe modul în care se implementează legislația de mediu, pentru a reduce costurile antreprenorilor din acest domeniu. De asemenea, împreună cu ministerul Finanțelor, trebuie să simplificăm procedurile de comercializare a produselor agricole proprii. Avem foarte multă lume, în sate, pentru care e nevoie să stabilim un mecanism clar de comercializare”, a spus premierul Dorin Recean. 

Povestea de Iarnă – 5 ani de magie și căldură împreună!

În decembrie 2024, proiectul caritabil Povestea de Iarnă își sărbătorește aniversarea. De-a lungul a 5 ani, compania Media Show Grup, împreună cu Lupii lui Calancea, organizează un spectacol grandios de iarnă, inspirând fanii să devină mai buni și mai milostivi în ajunul sărbătorilor de Crăciun.

Deja un eveniment tradițional, concertul va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” pe 18 și 19 decembrie, la ora 19:30. Ediția a 5-a a proiectului promite și mai multe momente spectaculoase, invitând pe aceeași scenă energica trupă Lupii lui Calancea și emoționant al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Sergei Lunchevici”.

Concertul va încânta spectatorii cu decorațiuni spectaculoase, show de lumini și momente muzicale inspiraționale. Totuși, scopul principal al evenimentului este misiunea caritabilă. Fiecare oaspete va deveni parte dintr-o inițiativă care ajută pe cei care au nevoie, în special în lunile de iarnă.

Povestea de Iarnă este mai mult decât un concert. Este un moment în care muzica, bunătatea și tradițiile se unesc, creând amintiri care vor rămâne în suflet pentru totdeauna. Vino cu familia și prietenii pentru a simți căldura sărbătorilor și a face acest decembrie de neuitat!

Biletele pentru concertele din 18 și 19 decembrie sunt disponibile online: https://povesteadeiarna.md și în casele Palatului Național 

Organizatori: MEDIA SHOW GRUP și ALEX CALANCEA

E cea mai stilată mămică de gemeni. Cum se îmbracă atunci când iese la plimbare cu copiii?
Articolul anterior
Mărturiile unui medic pediatru din țara noastră, aflat în prima linie de luptă cu virusul Covid-19
Articolul următor