Peste 700 de moldoveni amendați pentru nerespectarea carantinei

Timp de o săptămână, aproximativ 800 de persoane au încălcat regimul special în stare de urgență. Informațiile au fost prezentate de serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

În total, în perioada 12-18 octombrie, au fost documentate 853 de cazuri de încălcare a legislației privind frontierele și migrația din Republica Moldova, în legătură cu care oamenii legii au emis amenzi de 607 mii lei.

Au fost identificate următoarele nereguli:

– 61 de cazuri de încălcare a regimului de trecere a frontierei;

-4 cazuri de depășire a perioadei de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; -781 cazuri de încălcare a regimului special în condiții de urgență;

-7 încercări de contrabandă cu bunuri.

În perioada de raportare, 12.736 de persoane au fost examinate la punctul de control. În plus, au fost completate 5.015 chestionare epidemiologice. Niciunul dintre cetățenii care au trecut granița nu a avut simptome de Covid-19.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu: ,,Să prețuim pacea și libertatea, să fim încrezători și cu speranța că vom reuși”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe cetățeni cu ocazia Sărbătorilor Pascale! În mesajul său, demnitarul îi îndeamnă pe cetățeni să fie alături de cei dragi și să creadă în Republica Moldova și în oamenii ei. ,,Doar împreună vom putea construi un viitor demn și în pace pentru copiii Moldovei“.

Igor Grosu: Să ne ținem împreună și să fim alături de oamenii dragi

„Acum, de Paște, când ne adunăm grămăjoară pentru a coace cozonac, pentru a vopsi ouă sau pentru a merge la slujba de Înviere, să ne aducem aminte de lucrurile care ne unesc și ne bucură. Să ne aducem aminte de momentele frumoase din copilărie, de tradițiile noastre, de cei dragi care nu mai sunt printre noi sau care sunt în dificultate.

Să vorbim de prezent, să prețuim pacea și libertatea, să fim încrezători și cu speranța că vom reuși, că împreună putem construi un viitor demn și în pace pentru toți copiii Moldovei. Să ne ținem împreună, să fim alături de oamenii dragi și să credem în Republica Moldova și oamenii ei. Sărbători luminate tuturor!”, a spus Igor Grosu.

În 2025, Paștele catolic și cel ortodox va fi sărbătorit în aceeași zi

Paștele este o sărbătoare a cărei dată variază de la an la an. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea în 325 e.n., Paștele ortodox fiind sărbătorit în fiecare an în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocțiul de primăvară.

În 2025, atât Paștele catolic, cât și cel ortodox vor fi sărbătorite pe data de 20 aprilie, scrie diez.md.

În următorii ani:— Paștele ortodox:
2026 – 12 aprilie;
2027 – 2 mai;
2028 – 16 aprilie;
2029 – 8 aprilie;
2030 – 28 aprilie;
2031 – 13 aprilie;
2032 – 2 mai.

— Paștele catolic:
2026 – 5 aprilie;
2027 – 28 martie;
2028 – 16 aprilie;
2029 – 1 aprilie;
2030 – 21 aprilie;
2031 – 13 aprilie;
2032 – 28 martie.

Casa unui preot a fost jefuită chiar în noaptea de Paște

Casa preotului din localitatea Pelinia, raionul Drochia, a fost jefuită în noaptea de Paști. Persoane necunoscute au pătruns în locuință și au furat bani.

Despre acest caz anunță primăria localității.

„Stimați locuitori, vă aduc la cunoștință că, în Noaptea Învierii Domnului, în locuința preotului Bisericii din satul Pelinia, persoane necunoscute au pătruns în locuință, de unde au sustras mijloace bănești. Cei care posedă informații sau au observat persoane suspecte, rog să mă anunțați. Confidențialitatea o garantez”, se arată în mesajul Primăriei, potrivit www.stiri.md.

Moldova marchează Săptămâna Verde Europeană 2020
Articolul anterior
În sectorul Râșcani al Capitalei au fost plantați în jur de 2 mii de copaci
Articolul următor