Încă 15 persoane au decedat de Covid-19, în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, încă 15 persoane au decedat din cauza complicațiilor cauzate de noul Coronavirus. Astfel, bilanțul victimelor în țara noastră a urcat la 1.866.

separator

Informația este prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Din numărul total al persoanelor decedate astăzi, 8 sunt femei, iar 7 – bărbați.

Deces 1852: Femeie de 82 ani, din r-nul Dondușeni. Internată la data de 28 octombrie, la SR Dondușeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, boala Parkinson, AVC.

Deces 1853: Bărbat de 79 ani, din r-nul Dubăsari. Internat la data de 21 octombrie, la SR Criuleni. Comorbidități: diabet zaharat, insuficeință cardiacă cronică.

Deces 1854: Femeie de 68 ani, din r-nul Glodeni. Internată la data de 26 octombrie, la SC Bălți. Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă.

Deces 1855: Bărbat de 81 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 02 noiembrie, la SC Bălți. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1856: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 01 noiembrie, la IMU. Comorbidități: ulcer gastric cronic, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 1857: Femeie de 80 ani, din r-nul Ungheni. Internată la data de 26 octombrie, la SR Ungheni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1858: Bărbat de 61 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 01 noiembrie, la IMU. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 1859: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 02 noiembrie, la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 1860: Femeie de 81 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 02 noiembrie, la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, sechele AVC.

Deces 1861: Femeie de 62 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 27 octombrie, la IMU. Comorbidități: obezitate, cardiopatie, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1862: Bărbat de 62 ani, din r-nul Drochia. Internat la data de 28 octombrie, la IMU. Comorbidități: obezitate gr. III.

Deces 1863: Bărbat din mun. Chișinău. Internat la data de 31 octombrie, la SCM Arh. Mihail. Comorbidități: cardiopatie ischemică, diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 1864: Femeie de 72 ani, din r-nul Ialoveni. Internată la data de 19 octombrie, la SCM Arh. Mihail. Comorbidități: cancer, anemie fierodeficitară.

Deces 1865: Femeie de 51 ani, din r-nul Călărași. Internată la data de 30 noiembrie, la SR Călărași. Comorbidități: insuficineță cardiacă, obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 1866: MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei și colegilor, în legătură cu trecerea în neființă a profesorului universitar Natalia Rotaru, în vârstă de 57 ani, Șefa Catedrei de radiologie și imagistică din cadrul Facultății de Rezidențiat, USMF „Nicolae Testemiţanu”. Natalia Rotaru și-a dedicat peste trei decenii învățământului superior medical și sistemului național de sănătate. Aceasta a fost internată la data de 27 octombrie, la Institutul de Medicină Urgentă. Dumnezeu să o odihnească în pace.

Până la ziua de azi, 50 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 79.566 cazuri.

Până astăzi, 59.220 persoane au fost vindecate de Covid-19.

Ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, îi felicită pe cetățeni cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, a transmis un mesaj de felicitare pentru cetățenii moldoveni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Ambasadorul SUA, mesaj de Paști: Vă dorim o sărbătoare plină de armonie

În imaginile video publicate pe pagina de Facebook a Ambasadei, diplomatul apare alături de soția sa, ambii purtând cămăși tradiționale.

„Cu prilejul Paștelui, vă dorim o sărbătoare plină de armonie și bucurie alături de cei dragi. În aceste vremuri deloc ușoare, fie ca spiritul sărbătorilor pascale să aducă pace, bunăvoință și înțelegere peste tot în lume. Din partea noastră, a lui Michelle, a lui Annie și a mea, vă transmitem cele mai sincere urări și un Paște binecuvântat”, a spus ambasadorul.

Volodimir Zelenski, pus de Moscova pe lista persoanelor căutate

Rusia a deschis o acțiune penală împotriva președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, și l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenția de presă rusă TASS, citând Ministerul rus de Interne, transmite Reuters.

Informația apare fără alte detalii în baza de date a MAI rus, transmite digi24.ro.

De la debutul conflictului cu Ucraina din februarie 2022, Rusia a emis mandate de arestare pe numele mai multor politicieni ucraineni și europeni, dar și împotriva procurorului Curții Penale Internaționale care a emis anul trecut un mandat de arestat pe numele președintelui rus, Vladimir Putin, pentru crime de război.

Minunea s-a produs! La Ierusalim s-a aprins Focul Haric

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14:19 în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în țări din întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova.

Minunea s-a produs: Focul Haric s-a aprins la Ierusalim

Patriarhul Theophilos III a ieșit din Sfântul Mormânt cu două mănunchiuri de lumânări aprinse, fiecare mănunchi având 33 de lumânări. Lumina Sfântă a fost împărțită clerului și credincioșilor adunați în biserica din Ierusalim, transmite unimedia.info.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paște la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 și 14,30, când deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se coboară din cer.  Sfântul Mormânt este inspectat încă din Vinerea Mare, imediat după Prohod. Cei care fac această verificare – pentru a nu exista nicio bănuială de înscenare – sunt polițiști civili, care nu sunt creștini. 

De obicei, aceștia sunt trei: un arab, un turc și un reprezentant al Statului Israel. Rolul lor este de a inspecta încăperea Sfântului Mormânt pentru a nu exista vreo sursă de foc.  De asemenea, îi controlează corporal pe cei care vor pătrunde acolo în momentul ceremoniei religioase. Apoi, la momentul potrivit, luminile se sting, ușa se sigilează, iar la intrare rămân doar gardienii.

1.059 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
OMS: Școlile trebuie să rămâne deschise. Nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19
Articolul următor