Un bărbat de 40 de ani, ucis în bătaie de doi tineri la Soroca. A lăsat un copil orfan și o soție însărcinată

Un bărbat de 40 de ani a murit, după ce a fost bătut de doi tineri de 22 și 23 de ani în curtea unor blocuri de locuințe din Soroca. Persoane apropiate victimei au comunicat că este vorba despre un om de afaceri din orașul Soroca, scrie deschide.md.

separator

Acesta era căsătorit de aproape șase ani, iar împreună cu soția creșteau un băiețel de aproximativ 3-4 anișori și erau în așteptarea celui de-al doilea copil. Cu banii câștigați din afacere, bărbatul nu doar își întreținea familia, dar inclusiv și pe părinții săi care ar fi bolnavi.

Bărbatul este descris ca fiind o persoană liniștită, nonconflictuală și mereu săritor la nevoie. În seara de 4 noiembrie, când a fost bătut de către cei tineri, acesa se afla în curtea unui bloc de locuințe din oraș, împreună cu un cunoscut în vârstă de 29 de ani. Ultimul se joca cu o lanternă, când din greșeală i-ar fi orbit pe cei doi agresori de 22 și 23 de ani.

Aceștia s-au apropiat de amicul bărbatului și au început să se certe, iar victima a încercat să aplaneze conflictul și să-și convingă cunoscutul să meargă acasă. Însă, cei doi tineri, crezând că anume victima a fost cel care i-a orbit cu lanterna, l-au lovit cu pumnii în față.

El a căzut jos și s-a lovit cu capul de bordură și a rămas în stare de inconştienţă. Bărbatul fost transportat la Spitalul Municipal Soroca, iar ulterior transferat într-un spital din Chișinău, unde din nefericire medicii nu au putut să-i salveze viața, iar după 7 zile de la incident, acesta s-a stins ieri, 11 noiembrie, pe patul de spital.

Cei doi tineri de 22 și 23 de ani, după incident au fost reținuți pentru 72 de ore, însă după expirarea acestora, au fost lăsați la libertate de către magistrații de la Judecătoria Soroca, mai scrie sursa citată.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

O bunică de 51 de ani a dat naștere propriei sale nepoate
Articolul anterior
Video. O șoferiță prinsă beată criță la volan, cu un bebeluș în brațe
Articolul următor