Încă 21 de persoane s-au stins din cauza Covid-19, în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au decedat 21 persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul victimelor în țara noastră a ajuns la 4.150 cazuri. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Deces 4130: Femeie de 49 ani, din r.Hîncești. Internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, disfuncție renală, cardiomiopatie hipertensivă.

Deces 4131: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCR. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate morbidă.

Deces 4132: Bărbat de 85 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCR. Comorbidități: colecistită cronică, insuficiență renală.

Deces 4133: Bărbat de 84 ani, din r. Căușeni. Internat la SR Căușeni. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4134: Femeie de 69 ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4135: Femeie de 53 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4136: Bărbat de 69 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 4137: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiacă.

Deces 4138: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4139: Femeie de 79 ani, din mun. Chișinău. Internatp la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 4140: Bărbat de 74 ani, din r. Ungheni. Internat la Institutul Oncologic. Comorbidități: cancer.

Deces 4141: Femeie de 73 ani, din r. Soroca. Internată la Institutul Onncologic. Comorbidități: cancer.

Deces 4142: Femeie de 61 ani, din r. Anenii Noi. Internată la Institutul Oncologic. Comorbidități: hiperplazie adenomatoasă a endometrului.

Deces 4143: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 4144: Femeie de 72 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4145: Bărbat de 65 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: cancer.

Deces 4146: Femeie de 66 ani, din r. Rezina. Internată la SR Rezina.

Deces 4147: Bărbat de 86 ani, din r. Nisporeni. Internat la SR Nisporeni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4148: Femeie de 65 ani,din r. Hîncești.  Internată la IMU. Comorbidități: anemie, insuficiență cardiacă.

Deces 4149: Bărbat de 62 ani, din r. Hîncești. Internat l SR Hîncești. Comorbidități: cardiomipatie.

Deces 4150: Femeie de 65 ani, din r. Hîncești. Internată la SR Hîncești. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 196.475.

În total, 173.141 persoane au fost tratate de Covid-19.

Maia Sandu, la Festivalul „Hora Sânzienelor” din raionul Telenești: ,,Am cunoscut mulți oameni care prețuiesc și promovează cultura și tradițiile noastre”

Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi orașul Telenești, unde are loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane

Șefa statului a transmis un mesaj pe pagina sa oficială de facebook. Maia Sandu încurajează cetățenii să promoveze cultura și tradițiile prin organizarea unor asemenea evenimente frumoase.

,,Gospodarii din Telenești au tradiții de vară frumoase – le-am celebrat azi, alături de teleneșteni și oaspeții lor, la Festivalul „Hora Sânzienelor”. Am cunoscut meșteri populari, colective de artiști și mulți oameni care prețuiesc și promovează cultura și tradițiile noastre. Ca să ne putem bucura în continuare de tot ce are mai frumos neamul nostru, e nevoie să păstrăm pacea și libertatea. Să punem țara la adăpost. Să devenim parte a marii familii europene”, a scris Maia Sandu.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, mulţime şi text

49 de persoane s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă. Printre acestea se numără și șapte copii

Şapte copii se numără printre cele 49 de persoane care s-au înecat, sâmbătă, în ape de pe întreg teritoriul Rusiei, în contextul căldurii care a cuprins vaste regiuni ale ţării, conform unui anunţ făcut duminică de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Moscova, transmite Reuters și Agerpres.


„Un total de 65 de incidente au fost înregistrate în apele ţării în ultimele 24 de ore – 49 de oameni au murit”, conform anunţului făcut de minister pe contul oficial de Telegram.

Astfel, anul acesta s-au înregistrat cu 10 astfel de incidente mai mult decât în aceeaşi zi a anului trecut, conform agenţiei de presă RIA, citată de Reuters.

În ultima săptămână, ruşii s-au confruntat cu un val de căldură neobişnuit pentru ultimul secol, la Moscova înregistrându-se în ziua de 3 iulie o temperatură de 32,7 grade Celsius, care a depăşit cu 0,5 grade Celsius un record de temperatură pentru această zi ce datează din 1917. Temperaturile din numeroase oraşe ale Rusiei au depăşit 35 de grade Celsius.

Vremea deosebit de călduroasă a provocat o creştere a cererii de aparate de aer condiţionat şi de ventilatoare, iar moscoviţii au consumat cantităţi record de îngheţată şi băuturi reci. A fost distribuită apă pasagerilor în metrou şi în multe trenuri.

În regiunea Nijni Novgorod din Rusia centrală, o fetiţă de 10 ani s-a înecat în Râul Volga şi sora ei de 6 ani este dată dispărută, fiind în continuare căutată de serviciile de intervenţii.

În regiunea Başkiria region, aflată între Volga şi Munţii Urali, trei oameni au murit înecaţi, printre care şi o adolescentă de 16 ani, conform ministerului rus.

Astăzi este ultima zi de Recensământ: ce trebuie să facă persoanele care nu au fost recenzate

Astăzi este ultima zi a Recensământului populației și locuințelor. Potrivit ultimelor date prezentate de Biroul Național de Statistică, au fost recenzare circa 2,438 milioane de persoane și aproximativ 1,654 milioane de locuințe.

În aproape toate raioanele țării, rata de recenzare depășește 99%. Doar în municipiul Chișinău se înregistrează cea mai mică rată – sub 97%.

Biroul Național de Statistică reamintește ce trebuie să întreprindă persoanele care nu au fost încă recenzate. Acestea pot recurge la următoarele modalități:

– Să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit);

– Să se programeze la secția de informare și recenzare din raionul/sectorul unde își au domiciliul, completând un formular.

Amintim că Biroul Național de Statistică a anunțat că, pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării au fost deschise 43 de secții staționare de informare și recenzare, care reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de Recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor. Adresele secțiilor și informațiile de contact le puteți accesa aici.

Autoritățile estimează că primele date preliminare vor fi publicate timp de șase luni după finalizarea recensământului. De asemenea, autoritățile precizează că informațiile oferite de populație în cadrul recensământului sunt confidențiale și sunt protejate prin lege. Acestea se utilizează doar în scopuri statistice, nu în scop fiscal sau de taxare, fără a fi posibilă identificarea datelor personale.

De menționat că Recensământul populației și locuințelor este desfășurat o dată la 10 ani, iar în baza informațiilor colectate se stabilesc obiective pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 confirmate astăzi, 9 martie
Articolul anterior
De 8 martie, Valeria Fainescu a născut un băiețel
Articolul următor