Cererile de solicitare a motorinei din ajutorul umanitar extern acordat de România pentru agricoltori pot fi înaintate

Începând de astăzi, 16 martie și până pe 5 aprilie 2021, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va recepționa cererile de solicitare a suportului umanitar extern, sub formă de motorină, acordat de România, destinat agricultorilor din țara noastră afectați de seceta din anul trecut.

Ajutorul se acordă pentru acoperirea parțială a cheltuielilor, suportate de producătorii agricoli la întreținerea semănăturilor de toamnă și pentru asigurarea realizării lucrărilor de primăvară.

Dosarul de solicitare a ajutorului trebuie să conțină următoarele documente:
1) cererea de calculare și acordare a ajutorului, conform modelului din anexa nr. 1 din „Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România”;
2) declarația pe propria răspundere privind completitudinea dosarului și veridicitatea informației din documentele prezentate, conform modelului din anexa nr. 2;
3) copia certificatului de înregistrare a gospodăriei țărănești;
4) certificatul de confirmare, eliberat de autoritatea administrației publice locale, conform modelului din anexa nr. 3;
5) copia actului de constatare a pagubelor cauzate de secetă la culturile de fitotehnie pentru recolta anului 2020;
6) rechizitele cardului de client al lanțului de distribuție a produselor petroliere selectat pentru repartizarea ajutorului (în cazul deținerii acestuia).

Dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Copiile documentelor prezentate trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului.

Cererea de calculare și acordare a ajutorului și copiile documentelor obligatorii pentru acordarea de ajutor se vor depune de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia, la subdiviziunea teritorială a AIPA din raza teritorială în care solicitantul își desfășoară activitatea.

Termenul-limită de depunere a dosarului este 5 aprilie 2021.

sursa: diez.md

Ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, îi felicită pe cetățeni cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, a transmis un mesaj de felicitare pentru cetățenii moldoveni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Ambasadorul SUA, mesaj de Paști: Vă dorim o sărbătoare plină de armonie

În imaginile video publicate pe pagina de Facebook a Ambasadei, diplomatul apare alături de soția sa, ambii purtând cămăși tradiționale.

„Cu prilejul Paștelui, vă dorim o sărbătoare plină de armonie și bucurie alături de cei dragi. În aceste vremuri deloc ușoare, fie ca spiritul sărbătorilor pascale să aducă pace, bunăvoință și înțelegere peste tot în lume. Din partea noastră, a lui Michelle, a lui Annie și a mea, vă transmitem cele mai sincere urări și un Paște binecuvântat”, a spus ambasadorul.

Reacția Linella, după ce ANSA a dat vina pe lanțul de magazine pentru lotul de banane cu pesticide

Moldretail Group S.R.L, deținătoarea magazinelor Linella, a venit cu o reacție după ce ANSA a rechemat un lot de banane și a scris că fructele cu pesticide erau destinate spre comerț în magazinele Linella și Fidesco.

,,În urma comunicatului emis de ANSA la data de 2 mai, referitor la depistarea unui lot de banane ce depășește limita admisibilă al reziduului de pesticid Clorpirifos, dorim să ne exprimăm îngrijorarea față de modul în care această informație a fost prezentată publicului. Este important de subliniat că responsabilitatea pentru depășirea limitelor de reziduuri de pesticide nu revine rețelelor de supermarketuri Linella și Fidesco, ci importatorului S.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”, care a furnizat lotul respectiv. Un aspect esențial care trebuie evidențiat este faptul că S.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS” este unul dintre cei mai mari importatori de citrice, care asigură cu banane  piața din Moldova.

Compania Moldretail Group S.R.L., imediat după apariția comunicatului, a solicitat explicații clarificatoare de la ANSA cu privire la modalitatea de identificare a magazinelor implicate și motivele pentru care numele altor rețele comerciale, care lucrează cu același furnizor, nu au fost menționate. Această omisiune a creat o percepție eronată, sugerând o vizare nejustificată a companiei noastre, lucru care afectează grav imaginea noastră.

Avem încredere că un răspuns oficial din partea ANSA ne va oferi detalii suplimentare pentru a înțelege exact circumstanțele acestui incident. De asemenea, dorim să reiterăm angajamentul nostru ferm față de siguranța și sănătatea consumatorilor noștri. Moldretail Group S.R.L. a luat deja măsurile necesare de precauție, iar lotul respectiv a fost retras imediat de pe rafturile magazinelor. Pe cazul dat am inițiat o investigație internă amănunțită, pentru a preveni apariția incidentelor similare pe viitor.

Suntem dedicați continuării oferirii de produse de înaltă calitate clienților noștri și colaborăm activ cu toate părțile interesate pentru a garanta că toate standardele de siguranță sunt respectate cu strictețe”, se arată în comunicatul Moldretail Group S.R.L.

Noaptea de Înviere: Transmisiune live realizată de la două lăcașuri sfinte din Chișinău

Compania „Teleradio-Moldova” va transmite slujbele din noaptea de Paști pe canalele sale de televiziune Moldova 1 și Moldova 2.

Anunțul a fost făcut de directorul general al companiei, Vlad Țurcanu, pe o rețea de socializare.

„Transmisiunea va fi realizată de la două lăcașuri sfinte:

– Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Chișinău (unde slujba va fi oficiată de IPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului,  Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor);

– Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău (slujba va fi oficiată de IPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și Întregii Moldove)”, notează Țurcanu.

Medic precizează: Tinerii sunt afectați mai grav de tulpina britanică
Articolul anterior
Video! Cezara a lansat un videoclip superb: povestea de dragoste în care apare și soțul ei este dedicată tuturor cuplurilor care se iubesc!
Articolul următor