Bărbat îmbrăcat în haine de măicuţă, prins la cerşit

Un bărbat îmbrăcat în haine de măicuţă a fost prins la cerșit, astăzi, fără să poarte masca de protecţie. Faptul că nu purta masca de protecţie a atras atenţia poliţiştilor, astfel că aceştia au legitimat-o pe măicuţă şi au descoperit că, de fapt, măicuţa era bărbat.

S-a întâmplat într-o stație de metrou din Bucureşti.

„Astăzi, la stația de metrou Victoriei, un echipaj mixt poliție-jandarmerie a sesizat o persoană îmbrăcată în haine de măicuță, care nu purta mască de protecție și apela la mila publicului.

Verificându-i identitatea, au constatat că, de fapt, este un bărbat, acesta recunoscând că cerșeste des și că nu are nicio legătură cu niciun cult religios.

A fost amendat cu  500 de lei pentru că nu purta mască de protecție și cu 100 de lei pentru cerșetorie”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Un bărbat din Capitală, internat în stare gravă după explozia unei grenade într-o curte de bloc

O explozie a avut loc ieri, 7 iunie, într-un tomberon de lângă Liceul Teoretic „George Meniuc” din Chișinău. Zona a fost îngrădită, iar la fața locului au intervenit serviciile speciale.

În urma exploziei, a fost rănit un bărbat, în vârstă de 62 de ani, angajat responsabil de curățenie.

Acesta a fost transportat la Institutul de Medicină de Urgență în stare grav-medie.

Pacientul s-a aflat în zona roșie, a fost consultat, apoi dus în sala de operație, a comunicat pentru redacția Realitatea medicul de urgență Svetlana Sîrbu.

Acesta are o problemă la mână, iar microchirugii intervin pentru a o soluționa. Bărbatul va fi internat în spital cât timp va fi necesar pentru a i se acorda toate îngrijirile medicale necesare. 

Șeful „Spații Verzi”, Tudor Gîrbu, a comunicat că explozia s-a produs la 11:42. După ce a fost evacuat gunoiul, persoana angajată de administratorul de bloc a vrut să îndrepte tomberoanele, dar a izbucnit deflagrația.

Gîrbu a precizat că în tomberon au fost găsite 10 grenade. Poliția investighează cazul, iar criminaliștii au ridicat obiectele periculoase.

Un drum din sectorul Buiucani al Capitalei, renovat integral după zeci de ani de așteptare

Primăria municipiului Chișinău informează că accesul de la strada Liviu Deleanu către strada Alba Iulia, Piața „Delfin”, este în prezent reabilitat.

După 10 ani de așteptare, un drum de acces din Capitală este reparatFoto: Primăria Chișinău

În perimetrul străzilor Liviu Deleanu – Alba Iulia se desfășoară lucrări importante de reabilitare pentru a facilita accesul către Piața „Delfin”. După zeci de ani în care acest drum a fost într-o stare deplorabilă, zona urmează a fi îmbunătățită.

Ce lucrări se desfășoară: 

Amenajarea trotuarelor; 

Instalarea bordurilor; 

Instalarea mobilierului urban;

Amenajarea spațiului verde.

„Prin aceste lucrări, ne propunem să asigurăm un acces mai sigur și confortabil pentru toți cetățenii. Împreună facem Chișinăul un loc mai frumos și mai primitor”, mai anunță Primăria Chișinău. 

Foto: Primăria Chișinău

Medici din șapte țări participă la Congresul Internațional de Pediatrie, desfășurat în Chișinău

Nume grele ale medicinei din șapte țări și-au dat întâlnire la Chișinău. Medicii participă timp de trei zile la Congresul Internațional de Pediatrie, care a ajuns la ediția a VIII-a. Programul congresului cu genericul „Pediatria – specialitate multidisciplinară” include sesiuni plenare, simpozioane, discuții și prezentări la standurile expoziționale.

Congresul de Pediatrie 2024: Medici din șapte țări au venit la ChișinăuFoto: TV8.md

Subiectele sunt abordate de către personalități în domeniul pediatriei din Lituania, Turcia, România, Republica Libaneză, Serbia, Ucraina și Moldova. Temele țin de progresul actual în domeniile vizate la nivel național și mondial, schimb de experiență și, implicit, ameliorarea calității acordării asistenței medicale, transmite tv8.md. 

Potrivit președintei Societății de Pediatrie din Moldova, Ninel Revenco, aceasta nu este doar o simplă întrunire a specialiștilor, cu este un forum al ideilor inovatoare, al cercetării de vârf și al practicii clinice excelente, toate în beneficiul sănătății copiilor din întreaga lume. 

„Într-un moment în care ne confruntăm cu provocări tot mai complexe în domeniu, este imperativ să ne unim eforturile, să împărtășim cunoștințele noastre și sa colaborăm pentru a asigura un viitor mai luminos pentru generațiile viitoare”, a mai declarat Ninel Revenco.

Forumul este organizat de Societatea de Pediatrie din Republica Moldova de comun cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Institutul Mamei și Copilului, sub auspiciul Ministerului Sănătății.

Rusia a introdus pe piață CoviVac, al treilea vaccin împotriva Covid-19
Articolul anterior
Bilanțul cazurilor de Covid-19 confirmate astăzi, 25 martie
Articolul următor