Peste 90% din cazurile de Covid din Marea Britanie sunt varianta indiană

Varianta indiană a devenit predominantă în Marea Britanie. Peste 90% din cazurile de coronavirus din Marea Britanie sunt varianta Delta, care a apărut pentru prima dată în India.

Despre aceasta a declarat ministrul sănătății Matt Hancock, relatează site-ului Euronews.

Potrivit sursei citate, Matt Hancock a declarat joi, 10 iunie, în fața unei comisii parlamentare, că varianta Delta ”cuprinde acum 91% din cazurile noi din Marea Britanie”.

Hancock a precizat că datele se bazează pe o evaluare pe care a văzut-o miercuri seara.

Varianta Delta, cu 50% mai contagioasă decât tulpina Alfa, detectată prima dată în Marea Britanie, a dus la creștere recentă a cazurilor de Covid-19 în Regatul Unit.

Cifrele guvernamentale au arătat miercuri, 9 iunie, că Marea Britanie a înregistrat cele mai mari cazuri zilnice de coronavirus din ultimele cinci luni, sugerând că varianta Delta se răspândește rapid în toată țara.

Marea Britanie a raportat miercuri, 9 iunie, 7.540 de cazuri noi de coronavirus, reprezentând cel mai mare număr de infectări din 27 februarie până în prezent.

Potrivit celui mai recent bilanț, 123 de persoane au fost internate în spital cu simptome legate de coronavirus, iar șase oameni au murit.

La începutul lunii iunie, Hancock a declarat că programul de vaccinare din Marea Britanie pare să ajute la ruperea legăturii dintre noi cazuri și decese, spitalizările rămânând scăzute, în ciuda răspândirii variantei Delta.

De la debutul campaniei de vaccinare în Marea Britanie, 28.540.844 de persoane au primit schema completă de vaccinare anti-COVID-19.

Alte 40.710.319 de oameni au primit doar prima doză de ser până în prezent.

Guvernul britanic urmează să decidă săptămâna viitoare dacă va ridica sau nu toate restricțiile începând cu 21 iunie.

Hancock a spus că ridicarea restricțiilor va depinde în mare măsură de modul în care evoluează situația epidemiologică.

Varianta Delta, cunoscută și sub denumirea de B.1.617.2, s-a răspândit în peste 60 de țări în ultimele șase luni și a declanșat restricții de călătorie din Australia până în SUA.

Singapore a constatat că mutația a reprezentat 95% din cazurile locale de Covid legate de noile variante.

sursa

Integrarea europeană în domeniul economic, discutată la Chișinău

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat pe 2 mai, împreună cu premierul Dorin Recean și cu vicepremierul Dumitru Alaiba, la o ședință de lucru cu echipa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Integrarea la UE în domeniul economic, discutată la Chișinăul

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării este instituția în a cărei gestiune se află nouă dintre grupurile de lucru implicate în procesul de negociere, responsabile pentru nouă capitole ale aquis-ului comunitar.

Astfel, discuțiile s-au focusat pe prioritățile ministerului în contextul Planului Național de Acțiuni pentru integrarea europeană și al pregătirii pentru screening-ul bilateral, precum și despre următoarea contribuție la pachetul de extindere pentru acest an.  

De asemenea, a fost abordat modul în care va fi asigurată livrarea măsurilor planificate pentru anul 2024.

„Am pus accent pe importanța conlucrării active cu mediul de afaceri în procesul de aderare la UE. Ne vom asigura, astfel, că ajutăm agenții economici din țară să fie cât mai bine pregătiți pentru procesul de integrare europeană”, a menționat după ședință viceprim- ministra Cristina Gherasimov.

O învățătoare din Hâncești, mamă a doi copii, cere ajutorul oamenilor pentru a putea învinge cancerul

Eudochia Grib este mama a doi copii și profesoară de clasele primare, iar de jumătate de an luptă cu o boală rară și nemiloasă.

Apelul disperat al unei învățătoare: Ajutați-mă, sunt disperatăFoto: Eudochia Grib/Facebook

„Bună ziua, dragi prieteni, oameni cu sufletul bun și inimă mare. Mă numesc Eudochia Grib, am 47 de ani, mamă a doi copii, iar de aproximativ 15 ani activez în domeniul educației ca învățătoare, meserie ce îmi aduce satisfacție și mari împliniri zi de zi alături de micii mei elevi”, povestește femeia, conform www.stiri.md.

Aceste momente frumoase însă nu mai fac parte din viața Eudochiei deja de jumătate de an. Totul s-a spulberat la sfârșitul toamnei din 2023, când în urma unor investigații medicii de la spitalul raional au hotărât să o opereze de apendicită, ca în timpul intervenției chirurgicale să descopere că de fapt este vorba de ceva mult mai grav și nu ține de competența lor. 

„Au închis la loc și mi-au dat îndreptare la Spitalul Oncologic din Capitală, bănuind o tumoare ce trebuie înlăturată urgent – „Tumora unghiului ileocecal T4 N2 Mx aderat la trompa uterină dreaptă Ascită”, spune Eudochia.

Femeia susține că a reușit să recapete speranța la viață datorită sprijinului din partea familiei, iar la o clinică din străinătate ultimele rezultate s-au arătat a fi pozitive. Cheltuielile pentru o șansă la viață însă sunt destul de mari.

„A fost o știre care ne-a cutremurat întreaga familie, știind că astfel de boli rar care se tratează, iar costul tratamentului nu ar fi pe puterile noastre. Dar dorința de a trăi este totuși mai presus și am trecut prin intervenția chirurgicală care a înlăturat tumoarea. Eram nespus de bucuroasă și plină de speranțe că totul va fi bine, dar după o lună tomografia a arătat o metastază, astfel toate speranțele mele s-au pierdut… Lumea nu este însă fără oamenii buni pe care bunul Dumnezeu i-a trimis în calea mea și astfel am ajuns la o clinică din străinătate, care îmi dă mari speranțe la viață. Au urmat ședințe de chimioterapie, tomografii, RMN-uri, ultimele arătându-mi rezultate bune, ceea ce mă bucură. Lupta însă nu se oprește aici așa cum credeam eu. Este necesară încă o intervenție chirurgicală care va ajuta să înlăture orice urmă de celule canceroase și apoi iarăși câteva chimii pentru care din păcate nu mai suntem în stare să acoperim cheltuielile – 36.000 de euro. Eu sunt disperată, e o sumă colosală, pentru mine, de domeniul fantasticului. A mai rămas puțin, dar chiar nu știm ce să facem, mie îmi vine gândul să renunț… copiii nu-mi permit. 

Vă sunt profund recunoscătoare și vă mulțumesc din inimă pentru orice formă de sprijin pe care sunteți dispuși să o faceți.

Domnul să vă trimită sănătate și să vă ajute în toate!”, spune Eudochia.

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

mcharity.org

SMS cu textul 291 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Eudochia Grib 

B͟a͟n͟c͟a͟r͟e͟

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Eudochia Grib 

R͟e͟v͟o͟l͟u͟t͟

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Eudochia Grib

Anunțul IGSU pentru cetățeni, în preajma Nopții de Înviere

Peste 450 de pompieri și salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi la datorie de Noaptea Învierii

De Noaptea Învierii peste 450 de pompieri și salvatori din cadrul IGSU cu 160 de unități de tehnică vor fi la datorie pentru prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor de risc.
În preajma sărbătorilor Pascale, IGSU amintește oamenilor despre regulile de securitate antiincendiară în timpul utilizării lumânărilor și a focului deschis în biserici și locuințe. În acest context, cetățenii sunt rugați să utilizeze cu prudența maximă lumânările și candelele, care trebuie să fie amplasate în locuri special amenajate. Totodată, maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze minorii și să nu le permită jocul cu chibrituri și focul deschis.
De asemenea, specialiștii IGSU atenționează persoanele responsabile și slujitorii lăcașelor de cult despre riscul izbucnirii incendiior în urma nerespectării regulilor de securitate antiincendiară.
Astfel, în vederea prevenirii situațiilor de risc în clădirile bisericilor și mănăstire se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă.
Sobele și coșurile de fum la biserici și mănăstire trebuie să fie verificate și exploatate conform regulilor stabilite. Potrivit pompierilor bisericile trebuie să fie dotate cu mijloace de primă intervenție, iar încăperile trebuie să fie bine aerisite.
Mai mult, se recomandă evitarea aglomerării de persoane în incinta edificiilor, iar în cazul unei situații excepționale căile de evacuare trebuie să fie deschise cu scopul evacuării prompte a persoanelor. Enoriașii sunt îndemnați să nu parcheze mijloacele personale de transport în mod neregulamentar în preajma lăcașelor de cult. În cazul unei situații de risc, căile de acces pentru intervenția promptă a serviciilor de urgeță trebuie să fie libere.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă “Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale” în toate raioanele țării. Conform datelor IGSU, pe parcursul lunii aprilie 2024, specialiștii din cadrul instituției au desfășurat activitățile de prevenire în 1400 lăcașe de cult a diferitor confesiuni religioase, fiind instruiți 4581 de slujitori a lăcașelor de cult privind respectării normelor antiincendiare și regulilor de securitate.

În Moldova sunt înregistrate încă 60 de noi cazuri de Covid-19
Articolul anterior
O mămică norocoasă va primi 10.000 de lire lunar, timp de un an, după ce fiica i-a oferit un bilet câştigător de ziua ei
Articolul următor