E vară și acum mai mult ca oricând e nevoie să facem față temperaturilor înalte și disconfortului termic. În sezonul estival include în dietă 10 alimente ușoare, cu puține calorii, bogate în apă și antioxidanți, care te vor ajuta să te menții revigorată și hidratată.
1. Castraveții (12 calorii/100 g și 95% apă) sunt legume hipocalorice și foarte bogate în apă care conţin majoritatea vitaminelor și mineralelor de care ai nevoie zilnic, plus fibre și enzime benefice pentru digestie. Mănâncă-i cu tot cu coajă, unde sunt concentrați toți nutrienții.
2. Dovleceii (16 calorii/100 g și 95% apă) sunt o sursă excelentă de vitamina C și fitonutrienti esențiali care protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi, ajută la producerea de colagen și la menținerea hidratării pielii.
3. Roșiile (18 calorii/100 g și 94% apă) abunda în licopen, pigmentul răspunzător pentru superbă culoare roșie a acestor legume, un fitonutriet care lupta împotriva mai multor tipuri de cancer, dar și a ridurilor.
4. Spanacul (23 calorii/100 g și 92% apă) este un superaliment și un supersupliment natural, bogat în fier și acid folic, vitaminele B1, B2, B6, B9, PP, C și K, precum și o substanță specifică numită spinacina, anticancerigena. Este, de asemenea, laxativ ușor, depurativ, antianemic, hipotensiv și remineralizant.
5. Rucola (25 calorii/100 g și 91% apă) energizează organismul, protejează ficatul și este o sursă foarte bună de vitamine C și K, importante pentru circulația sângelui, sistemul osos și cardiovascular.
6. Pepenele roșu (30 calorii/100 g și 92% apă) este unul dintre cele mai sățioase și răcoritoare fructe, bogat în licopen care îi da culoarea și face din el un aliat de nădejde în lupta cu cancerul și îmbătrânirea prematură a pielii.
7. Ardeii grași (31 calorii/100 g și 92% apă) conțin mai multă vitamina C decât portocalele și sunt o sursă excelență de antioxidanți care joacă un rol cheie în menținerea tinereții pielii și a părului.
8. Grapefruitul (32 calorii/100 g și 91% apă) O jumătate de grepfrut pe zi are 68% din totalul de vitamina C de care corpul tău are nevoie zilnic. În plus, s-a demonstrat că ajută ficatul să elimine toxinele din organism.
9. Broccoli (34 calorii/100 g și 91% apă) Deși pare dens, are o concentrație de apă de peste 90%, iar sulforafanul pe care îl conține este cel mai puternic agent anticancerigen cunoscut. Folatii (din grupul de vitamine B) sunt necesari pentru regenerarea celulelor corpului.
10. Pepenele galben (34 calorii/100 g și 90% apă) este o sursă excelență de vitamine antioxidante cu rol în întărirea sistemului imunitar și betacaroten cu rol esențial în menținerea sănătății pielii și a părului. În plus, conține un compus recent descoperit şi numit adenozină, care protejează inima de boli.