A găsit un şarpe ascuns pe raftul unui magazin

O femeie din Sydney a găsit un șarpe de 3 metri ascuns în raftul cu condimente de la magazin.

Surpriză pentru Helaina Alati, 25 de ani, aflată la cumpărături într-un magazin din Sydney, când a văzut un piton lung de 3 metri care ieșea dintre rafturi la raionul de condimente, scrie digi24 cu referire la BBC. Magazinul este situat în nord-vestul orașului, la periferie, în apropierea unei zone cu multă vegetație. 

„Am întors capul și l-am văzut la 20 de centimetri de fața mea, uitându-se la mine”, a declarat tânăra pentru BBC. 

Ea a identificat șarpele ca fiind un piton-diamant, neveninos.

„Se uita drept în ochii mei, ca și cum mi-ar fi spus: Poți să mă scoți afară, te rog?”, a mai spus Helaina. 

După ce l-a filmat, tânăra a alertat personalul magazinului și le-a spus că îi poate ajuta, dacă au nevoie. A mers acasă, a luat un sac special pentru șerpi, s-a întors la magazin, l-a bătut ușor pe coadă și șarpele s-a strecurat singur în sac. L-a eliberat apoi departe de zona locuită, în tufișurile unde trăiesc multe specii de animale în jurul metropolei Sydney.

Femeia bănuiește că șarpele a stat toată noaptea în magazinul în care probabil a intrat prin tavan, unde pitonii-diamant își fac cuib de obicei. „Zeci de oameni au trecut pe lângă el și au luat condimente” din raftul unde se ascundea șarpele, a mai spus tânăra.

Incident șocant în Capitală. O femeie a căzut de pe trotinetă sub roțile unei mașini

O femeie a căzut de pe o trotinetă și era cât pe ce să fie spulberată de o mașină la Râșcani.

Șoc pentru o femeie: A căzut de pe trotinetă sub roțile unei mașini

Potrivit imaginilor video, femeia, în timp ce conducea o trotinetă, a lovit un microbuz, apoi a căzut pe banda de circulație, transmite unimedia.info.

Imaginile video au fost filmate de camera de bord a mașinii implicate în accident. Din fericire, șoferul automobilului a reușit să reacționeze la timp și să evite o tragedie.

Zaharova acuză NATO că se pregătește serios pentru un război cu Rusia

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat sâmbătă că exerciţiile militare cu o durată de patru luni ale NATO în apropierea graniţelor Rusiei, cunoscute sub numele de Steadfast Defender, sunt dovada că alianţa se pregăteşte pentru un potenţial conflict cu Rusia, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Zaharova a respins acuzaţiile de săptămâna aceasta ale NATO că Rusia este implicată în atacuri hibride asupra statelor sale membre, declarând că este o „dezinformare” înşelătoare, menită să distragă atenţia oamenilor de la activităţile alianţei.

NATO a fost cea care a purtat un război hibrid cu Rusia, sprijinind Ucraina cu arme, informaţii şi finanţe, a spus ea într-un comunicat. „În acest moment, cel mai mare exerciţiu al NATO de după Războiul Rece, Steadfast Defender, are loc lângă graniţele Rusiei.

Potrivit scenariului lor, acţiunile coaliţiei împotriva Rusiei sunt practicate folosind toate instrumentele, inclusiv arme hibride şi convenţionale”, a susţinut ea într-un comunicat.

„Trebuie să recunoaştem că NATO se pregăteşte serios pentru un ‘conflict potenţial’ cu noi”, a adăugat ea. Relaţiile dintre Rusia şi Occident se află la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii după declanşarea invaziei ruse din Ucraina în 2022.

Anunţând începerea exerciţiilor în ianuarie, NATO a informat că vor participa 90.000 de soldaţi, care vor exersa modul în care trupele americane ar putea întări aliaţii europeni în ţările care se învecinează cu Rusia şi pe flancul estic al alianţei în cazul în care ar izbucni un conflict.

Exerciţiile, cel mai mare exerciţiu al NATO de la Războiul Rece, sunt programate să se desfăşoare până la sfârşitul lunii mai. Rusia a declarat la momentul respectiv că exerciţiile au marcat o „întoarcere irevocabilă” a alianţei la schemele Războiului Rece.

Imagini de poveste, surprinse la o mănăstire din Moldova în Noaptea de Înviere

Fotograful moldovean Alexandru Chiriac a publicat pe rețelele de socializare fotografii cu Mănăstirea Curchi în Noaptea Învierii.

Priveliște de poveste la Mănăstirea Curchi în Noaptea ÎnvieriiFoto: Alexandru Chiriac

În imaginile surprinse se vede atmosfera de basm de la Mănăstirea Curchi, unde au venit mai mulți creștini pentru a asculta slujba de Paște și a primi Sfânta Lumină, transmite noi.md.

Biserica arată fantastic în peisajul nocturn, în care se văd și zecile de lumânări, aduse cei prezenți. Întreg tabloul este cu atât mai fascinant cu cât se află în mijlocul unui colț pitoresc de natură.

Conturi blocate pentru talibani
Articolul anterior
Imagini şocante pe aeroportul din Kabul! Oamenii s-au agăţat de un avion pentru a fugi din ţară
Articolul următor