Motivul pentru care Angelina Jolie și-a făcut cont pe Instagram a surprins pe toată lumea

Una dintre cele mai celebre actrițe din lume, Angelina Jolie și-a deschis recent cont de Instagram. Vedeta nu a făcut acest lucru pentru că este la modă, cauza fiind alta.

Angelina Jolie nu a fost niciodată dornică să dețină un cont pe rețelele de socializare, chiar dacă este un trend printre vedetele hollywoodiene și nu numai. Cunoscuta actriță s-a alăturat vineri uriașei rețele de socializare având un scop nobil. Aceasta a dorit să vorbească utilizatorilor despre situația din Afganistan dar și despre faptul că femeile și copiii din acea țară sunt în mare pericol din cauza talibanilor care au preluat controlul Kabulului, scrie paranteze.md.

Angelina Jolie a afirmat că ”îi este rușine” de modul în care SUA a decis retragerea trupelor din Afganistan. Prima postare a actriței reprezintă scrisoarea unei adolscente afgane, în care apare scris faptul că drepturile și libertățile acestora încep să fie pierdute, după cum arată CNN.

„În acest moment, oamenii din Afganistan își pierd capacitatea de a comunica pe rețelele sociale și de a se exprima liber. Așa că am venit pe Instagram pentru a împărtăși poveștile și vocile celor din întreaga lume care luptă pentru drepturile de bază ale omului”, a scris Angelina Jolie în prima ei postare pe Instagram.

Alăturată postării se află și scrisoarea redactată de tânără, precum și o poză cu mai multe femei îmbrăcate în vestimentația tradițională burqa, vestimentație care este cea mai restrictivă și acoperă cea mai mare parte a corpului.

Frumoasa acriță reprezintă și trimisul special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați și a afirmat că a vizita Afganistanul chiar cu două săptămâni înainte de atacurile din 11 septembrie 2001 și a putut vedea refugiați afgani care fugeau de teama talibanilor.

„Asta a fost acum douăzeci de ani. Este dezgustător să vezi cum afganii fug din nou din cauza sentimentului de teamă și incertitudine care le-a cuprins țara. Să cheltui atât de mult timp și bani, să verși atât de mult sânge și să pierzi vieți doar pentru a ajunge la un astfel de rezultat este un eșec aproape imposibil de înțeles”, a punctat Angelina Jolie.

Prioritatea majoră a talibanilor reprezintă impunerea legii Sharia. Din cauza ocupației talibanilor, femeile își fac tot mai multe griji cu privire la drepturile lor pe care le-au câștigat în urmă cu două decenii. Deși liderii talibanilor au spus că vor respecta drepturile femeilor, potrivit cărora acestea ar putea studia și munci, realitatea este total opusă.

Aceste libertăți sunt strecurate prin noua politică a noului ”Emirat Islamic al Afganistanului” și anulate acolo unde noii lideri nu sunt de acord cu ele. Revenirea talibanilor seamănă teamă printre femeile afgane, sperând ca vechiul regim plin de restricții și extrem de sever să nu revină, odată cu noul regim.

Imagine emoționantă cu Horia Brenciu și fiul adoptiv. Melodia „Tata” le-a consolidat relația tată-fiu

Horia Brenciu a lansat un videoclip emoționant pentru melodia sa „Tata”, în care apare alături de fiul său adoptiv, Toma. Acest proiect are o semnificație specială, deoarece Toma, simpaticul băiețel adoptiv al lui Horia Brenciu joacă un rol central.

Vedeta TV a împărtășit pe rețelele de socializare imagini impresionante din videoclip.

„O experiență care ne-a marcat… Pe fiul meu, Toma, pe regizorul Iura Luncasu, pe mine și întreaga echipă alături de care am filmat clipul “Tată””, a scris Horia Brenciu pe Facebook. Toma, în vârstă de 9 ani, este un băiat adorabil, cu trăsături delicate, pasionat de tenis, înot și muzică. Videoclipul surprinde momente de tandrețe și afecțiune între tată și fiu, transmițând un mesaj profund despre legătura lor specială.

Horia Brenciu a dezvăluit povestea adopției lui Toma în decembrie 2016, în cadrul unei emisiuni televizate. ,,Este băiatul nostru din clipa în care a venit pe lume. Este o minune de copil, inteligent, talentat la cântat și fotbal și extrem de iubitor”, a spus Brenciu, exprimându-și recunoștința față de Dumnezeu pentru acest dar minunat.

Invitat în emisiunea „Profesioniștii” a Eugeniei Vodă, Horia Brenciu a povestit despre circumstanțele speciale care au dus la adopția lui Toma. „Toma a venit la noi fără să căutam neapărat un copil. Dumnezeu ni l-a dat printr-un concurs de împrejurări favorabile. Am auzit de la niște cunoștințe despre o tânără care voia să avorteze și am făcut toate demersurile necesare pentru a-l adopta. Soția mea a fost alături de ea pe parcursul întregii sarcini, asigurându-i toate condițiile necesare. După naștere, Alice l-a adus acasă și am finalizat toate formalitățile legale”, a explicat Horia Brenciu.

Fetiţă de 10 ani, în comă la spital, după ce mama ei a folosit o substanţă de uz veterinar pentru a scăpa locuința de purici

O fetiţă de 10 ani din judeţul Caraş-Severin, România, este în comă, la Spitalul din Timişoara, după ce mama a folosit în locuinţă o substanţă toxică, de uz veterinar, pentru a scăpa de purici. Din câte se pare, femeia ar fi stropit în locuinţă cu substanța respectivă, dar şi hainele copiilor.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut joi, în satul Sadova Nouă, din judeţul Caraş-Severin. Mama fetiţei ar fi stropit în casă cu o substanţă toxică, de uz veterinar, care în mod normal este folosită pentru spălarea blănii oilor.

Femeia a vrut să elimine, astfel, puricii din locuinţă. Aceasta nu s-ar fi oprit însă aici, astfel că după ce a venit fetiţa de la şcoală, împreună cu cei doi frați ai săi, de 11 ani, respectiv, 15 ani, femeia i-ar fi stropit pe haine cu aceeaşi substanţă.

Fata de 10 ani s-a simţit rău, iar părinţii au sunat la numărul de urgenţe 112.

Echipajul medical ajuns la locuinţa familiei a preluat-o pe micuţă şi a dus-o la Spitalul Municipal Caransebeş, de unde a fost transferată în stare gravă, inconştientă, la Spitalul de Copii din Timişoara. Aici a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă.

”Starea fetiţei este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor, noi îl folosim într-o treaba care se numeşte Glasgow Coma Scale, foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate. De insistat cred că ar fi asupra folosirii unor substanţe extrem de toxice, care sunt dedicate uzului în exclusivitate veterinar, nişte insecticide care sunt împotriva unor paraziţi de ordin animal şi care nu au ce să caute folosite în condiţiile aplicării pe pielea omului. Ele trec prin pielea omului, intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

Medicul spune că sunt şanse de supravieţuire pentru fetiţă.

”Sunt şanse de supravieţuire pentru că această substanţă are un antidot natural, numit atropina şi sunt şanse pentru că acest tip de substanţă, pe care l-au folosit la fetiţa în cauză, se numeşte diazinon, am aflat astăzi şi este un organo-fosforic nesistemic, adică are o acţiune asupra întregului organism. Dacă ar fi fost sistemic ar fi afectat în întregime corpul. Acum am avut explicaţia absenţei unor simptome la care ne aşteptam. Hipersecreţia tuturor mucoaselor, de obicei copiii ăştia sunt cu hiperlacrimare, hipersalivatie, tuse şi probleme respiratorii, date de mucoasele respiratorii. Pe acestea nu le-am avut la acest copil şi acum avem explicaţia, nu era cu efect sistemic acest organo-fosforic”, a mai precizat Gafencu.

Gafencu mai spune că fetiţa de 10 ani din Caraş-Severin este încă în comă.

”În ultimele trei cazuri cu care ne-am confruntat, substanţele acestea erau folosite chiar de bunicii sau părinţii copiilor că să îi cureţe pe ei de anumiţi paraziţi. Fetiţa e în comă. Nu avem alţi fraţi în spital. Simptomele fetiţei erau din cele mai grave. A sosit în comă”, a mai spus medicul.

sursa

Mesajul lui Volodimir Zelenski din Harkov, bombardat de armata rusă: Ei fac o normă din arderea vieților, distrugerea orașelor

Rusia este condusă de oameni care vor să facă o normă din arderea vieților, distrugerea orașelor și satelor, divizarea oamenilor și ștergerea granițelor naționale prin război. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Harkov, un oraș aflat alături de Rusia și care este bombardat pentru al treilea an consecutiv.

În discursul său, liderul de la Kiev a menționat că nicio țară nu ar fi în stare să oprească acest război pornit de Rusia de una singură – fiind necesară implicarea comunității internaționale, scrie www.deschide.md, care citează presa ucraineană.

„Pentru ei, este o plăcere să dea foc. Știm cu toții cu cine avem de-a face. Rusia este condusă de oameni care vor să facă o normă din arderea vieților, distrugerea orașelor și satelor, divizarea oamenilor și ștergerea granițelor naționale prin război. Nu există nicio națiune care să poată opri singură un astfel de război, fără ajutor. Este necesară implicarea liderilor mondiali.

Sunt acum în Harkov, un oraș din estul Ucrainei care, din păcate, se află foarte aproape de granița cu Rusia. Ce înseamnă asta pentru Harkov? Al treilea an de teroare constantă. Mai mult de un milion de oameni trăiesc în acest oraș. În fiecare zi și noapte, armata rusă bombardează acest oraș, în marea majoritate cu rachete S-300. Acestea sunt rachete de apărare aeriană pe care Rusia le folosește pentru a provoca teroare la sol. Nu există niciun cartier sau stradă din Harkov care să nu fi suferit de pe urma acestei cruzimi regulate. Rusia a suplimentat aceste lovituri cu bombe ghidate aruncate din avioane. Aviația rusă vine aproape de frontiera noastră de stat și lansează aceste bombe direct în oraș. Este o armă de distrugere și oricine din orice parte a lumii, de la Sao Paulo la Harbin, ar percepe acest lucru în același fel, ca pe un act de teroare. La fel ca și toate celelalte bombardamente rusești asupra a sute de alte orașe și sate ale noastre. Unele dintre ele, cândva pline de viață, sunt acum transformate în cenușă, fără oameni. Ele reprezintă acum pustietăți arse, reprezentând cele mai oribile consecințe ale războiului. Război pe care noi nu l-am vrut în Ucraina, pe care nu l-am provocat și în care Ucraina se apără de tentativele Rusiei de a ne lua resursele și teritoriile și de a distruge identitatea noastră națională. Și lumea vede acest lucru.

În spatele meu sunt cărți arse de proiectilele rusești. Aici a fost una dintre cele mai mari edituri din Ucraina. Aici au fost răniți oameni, din nefericire au fost și oameni uciși. Temperatura aici nu a reușit să ajungă la 451 de grade Fahrenheit, dar asta e ceea ce liderii lor în Rusia vor, chiar temperaturi și mai înalte. Și nu doar pe teritoriul Ucrainei. Rusia amenință aproape toate țările vecine. Rusia este singura țară care a capturat o centrală nucleară și o folosește pentru șantaj radioactiv. Nu există niciun lucru care nu ar deveni armă în mâinile Rusiei, inclusiv foametea. Și exact acest lucru a fost simțit de toată lumea în timp ce Ucraina a fost afectată de blocada navală a Rusiei. Rusia este unica sursă de agresiune și încearcă în mod constant să extindă războiul. Chiar acum, în aceste zile, noi ne apărăm la 60 de kilometri nord-est de acest loc de încă o tentativă de asalt a Rusiei. Rusia pregătește acțiuni ofensive la 90 de kilometri spre vest de aici. Ei acumulează noi trupe în apropierea frontierei noastre. Cel care face acest lucru nu vrea pace” a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei a menționat că Rusia nu este interesată de un dialog.

„Vrea Rusia un dialog? Ucraina are cea mai mare experiență din lume în ceea ce privește minciunile Rusiei în timpul negocierilor. Și exact de aceea sunt necesare eforturi globale. Summitul Global pentru Pace al liderilor pe care Rusia nu-i va putea înșela. Acest summit va arăta cine din lume vrea cu adevărat să oprească războiul și nu doar să ceară un armistițiu, care, inevitabil, va fi încălcat de rachetele și focurile de artilerie rusești, la fel cum s-a întâmplat de zeci de ori anterior.

Împreună cu Elveția, ne pregătim pentru un astfel de summit. Începe pe 15 iunie. Peste 80 de țări și-au confirmat participarea. Și continuăm să lucrăm cu liderii, invitându-i să se alăture summitului”, a adăugat el.

În acest sens Volodimir Zelenski a venit cu un apel către liderii mondiali să sprijine Summitul pentru Pace.

„Fac apel la liderii lumii care sunt încă în afara eforturilor Summitului Global pentru Pace – la președintele Biden, liderul Statelor Unite, și la președintele Xi, liderul Chinei. Nu vrem să vedem Carta ONU arsă la fel ca aceste cărți. Și sperăm că nici dumneavoastră nu vreți acest lucru. Vă rugăm, arătați-vă leadershipul în avansarea păcii. Pace reală, nu doar o pauză între lovituri. Eforturile majorității globale sunt cea mai bună garanție că toate angajamentele vor fi îndeplinite. Vă rugăm să sprijiniți Summitul pentru Pace cu leadershipul și participarea dumneavoastră personală”, a conchis președintele ucrainean.

Europa va fi lovită tot mai frecvent de inundații devastatoare
Articolul anterior
Tânărul care a rămas fără picior în accidentul de la Călăraşi este fiul unui cunoscut om de afaceri de la noi
Articolul următor