Povestea unei moldovence plecate din ţară de sărăcie, dar care şi-a găsit fericirea în străinătate

A plecat mânată de sărăcie, dar și-a găsit fericirea în străinătate; Povestea unei nunți moldo-italiene la Micleușeni.

Acum 9 ani, Elena Constantinov a decis să plece în Italia pentru a-i putea oferi fiului ei o viață fericită. Nu bănuia că în această țară îl va cunoaște pe actualul ei soț. Acum Elena și Mario trăiesc o dragoste frumoasă, iar recent au jucat și nunta. Și nu în Italia, ci în Republica Moldova, cu toate tradițiile de acasă, scrie www.jurnal.md.

2021 este un an special pentru Elena Constantinov. A reușit să adune la Micleușeni cele mai apropiate persoane din viața sa. Cei prezenți au venit din diferite colțuri ale lumii ca să fie alături și să sărbătorească nunta Elenei. Până la acest eveniment, moldoveanca a trecut prin multe încercări și greutăți fiindcă a fost nevoită să ia calea străinătății.

Era constrânsă de greutăți financiare dar își dorea să-i ofere copilului ei un viitor cu posibilități. Iată de ce a decis să plece în Italia și să-l lase pe Cristian în grija tatălui ei.

Deși nu avea actele necesare pentru a putea rămâne pentru o perioadă mai lungă în Italia, Elena a găsit modalități ca să ajungă în această țară.

Cristian era doar un adolescent când mama lui a plecat, dar cu toate acestea, înțelegea necesitatea acestei despărțiri dureroase.

Elena a căutat luni la rând un post de muncă în Italia, iar când nu mai spera că va reuși a primit o ofertă de la o cunoștință. A avut marele noroc să aibă parte de niște angajatori cumsecade, chiar dacă nu cunoaștea limba italiană și nici manierismele acestei culturi.

În timp ce mama se adapta în Italia, Cristian a conștientizat că trebuie să fie responsabil și să-și asume deciziile și acțiunile sale pe termen lung.

Elena și-a dorit ca fiul ei să-și continue studiile în Moldova și să rămână acasă, însă în cele din urmă Cristian a făcut o altă alegere.

Viața Elenei avea să se schimbe și ea, când în una din zile l-a cunoscut pe Mario. Se afla la oficiu poștal și avea nevoie de ajutor ca să poată transfera bani spre Moldova. Mario și Elena au început să petreacă mai mult timp împreună și să se cunoască. Între cei doi s-a înfiripat o frumoasă poveste de dragoste, iar cu fiecare an petrecut împreună au construit o relație de viitor și în acest an au decis să petreacă o nuntă ca la carte în Moldova, cu toate tradițiile și obiceiurile noastre.

Emoționați și fericiți, Mario și Elena au adunat cele mai scumpe și dragi persoane la evenimentul lor special. Au avut parte de un eveniment fastuos, însă și-au promis că totul abia începe și viitorul lor poate continua în Moldova.

Incendiu de proporții în apropierea lacului Dănceni, unde 20 de hectare de stuf au fost mistuite de flăcări

Circa 20 de hectare de stuf au fost mistuite de flăcări în apropierea lacului Dănceni din raionul Ialoveni. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, incendiul a izbucnit în dimineața zilei de 6 mai, scrie deschide.md.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri.

La scurt timp, incendiul a fost localizat și lichidat. Victime nu au fost raportate.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Finala Eurovision 2024, sub amenințare teroristă

Manifestații cu aproximativ 40.000 de oameni, propalestinieni și proisraelieni, au fost anunțate în Suedia, țară care găzduiește în această săptămână concursul Eurovision 2024, în urma prezenței cântăreței israeliene Eden Golan. Au fost primite inclusiv amenințări teroriste, astfel că autoritățile suedeze sunt în alertă, cerând și întăriri din țările vecine, relatează Bild citată de libertatea.ro.

Semifinale Eurovision 2024 au loc marți și joi, sâmbătă este programată finala în care vor concerta artiști din 26 de națiuni. Potrivit autorităților locale, orașul Malmö este în „alertă roșie”. De altfel, vineri, un bărbat și o femeie au dat foc unui Coran în Suedia, înaintea începerii concursului Eurovision La concurs participă pentru Israel Eden Golan, 20 de ani. 

Ea s-a calificat cu piesa „October Rain”, dar melodia a fost interzisă pentru că este „prea politizată” și avea presupuse referiri la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. A rescris versurile, melodia se numește acum „Uragan” și a fost aprobată.

Anterior, 1.000 de artiști suedezi și 1.400 de artiști finlandezi au cerut excluderea Edenei Golan din cel mai mare festival de muzică din Europa. Eden Golan, cazată într-o locație secretă, păzită de bodyguarzi Serviciul secret israelian Shin Bet a fost la Malmö cu săptămâni în urmă pentru a verifica toate locațiile. Artista ar trebui să părăsească hotelul doar pentru repetiții, întâlniri cu presă și pentru concursul oficial.

Locația ei exactă este secretă, mai mulți bodyguarzi sunt tot timpul cu ea. Există informații furnizate de serviciile secrete că teroriştii islamişti au ameninţat că vor ataca scena finalei.

Cred că participarea noastră la Eurovision Song Contest în acest an este foarte importantă. Și are chiar mai multă semnificație decât oricare alt an.


Un tânăr care venea din Franța a vrut să intre în țară cu un lot uriaș de produse cosmetice de contrabandă

A tăinuit un lot comercial de produse cosmetice, însă a fost depistat în cadrul controlului vamal.

Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a controlului unui autoturism ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, condus de un conațional în vârstă de 24 de ani.

Urmare a controlului fizic efectuat, a fost depistat un lot de comercial de produse cosmetice, nedeclarate organului vamal.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.

Angelina Jolie a dezvăluit, în sfârşit, de ce nu încetează războiul cu Brad Pitt
Articolul anterior
Un adolescent care s-a aruncat în gol de la etajul 13, după ce s-ar fi certat cu mama
Articolul următor