Grădina Zoologică rămâne deschisă pentru vizitatori

Grădina Zoologică din Chișinău rămâne deschisă. Acest lucru a fost anunțat de administrația instituției, referindu-se la decizia Primăriei Chișinău.

,,La ordinul Primăriei Chișinău, grădina zoologică continuă să primească vizitatori. Vă rugăm să respectați distanța socială și regulile epidemiologice pentru a vă putea plimba în siguranță”, se arată pe pagina de Facebook a grădinii zoologice.

Amintim că, zilele trecute, administrația grădinii zoologice anunța că aceasta se închide pentru 10 zile.

Caz șocant! Un tânăr de 18 ani, reținut pentru omorul unei femei și tentativă de ucidere a unui bărbat pe care l-ar fi închis într-un beci pe un câmp

Un tânăr de 18 ani din satul Ustia, raionul Glodeni, a fost reținut pentru 72 de ore,  fiind suspectat de omor și tentativă de omor.

Acesta ar fi omorât o femeie de 74 de ani, iar pe un bărbat de 62 de ani, l-ar fi înjunghiat, după care l-ar fi închis într-un beci improvizat într-un câmp, pe care l-a acoperit cu pământ. Datorită intervenției operative a polițiștilor, bărbatul a fost găsit viu.  

La data de 13 mai, polițiștii din Glodeni, au fost alertați de o persoană care a comunicat că ruda sa, o femeie de 74 de ani, a fost depistată decedată în propria locuință. 

Imediat la fața locului a fost solicitat Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, iar cercetările preliminare au arătat că femeia ar fi decedat în urma mai multor plăgi.

În aceeași zi, ca urmare a acțiunilor procesual penale întreprinse  de ofițerii Direcției „Nord” a INI, polițiștii din Glodeni și procurori, a fost identificat un suspect, care s-a dovedit a fi consătean de-al  victimelor. Acesta a fost depistat chiar acasă la el,  în stare de ebrietate.

Audiat de oamenii legii tânărul se încurca în declarații. În timpul cercetării locuinței acestuia și a acumulării probelor, în apropierea domiciliului oamenii  legii au auzit de sub pământ, un strigăt de ajutor.

În urma săpăturilor,  polițiștii au depistat un beci improvizat, iar în interior a fost găsit un bărbat în stare conștientă,  cu o plagă în regiunea gâtului.

Victima a spus polițiștilor că la 11 mai, împreună cu suspectul au consumat băuturi alcoolice, după care între ei s-a iscat un conflict, în timpul căruia a primit o plagă și a fost închis în acel beci.

La fel, s-a stabilit că bănuitul a comis omorul în noaptea de 12 spre 13 mai. 

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar  polițiștii și procurorii întreprind acțiuni de investigație și urmărire penală pentru a stabili toate circumstanțele.

Suspectul în cazul omorului tinerei gravide, răpite la Orhei, va sta încă 30 de zile în arest preventiv

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în omorul tinerei de 19 ani din Orhei, va sta încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată de magistrați la 14 mai, scrie agora.md.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Orhei au dat curs solicitării procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Orhei și au prelungit măsura preventivă pe numele lui Gheorghe Cotorobai.

Învinuitul în cazul omorului tinerei răpite la Orhei va sta în arest preventiv pe un termen de încă 30 de zile.

La 12 aprilie, o tânără însărcinată în luna a 6-a a dispărut la Orhei. Poliția a identificat șoferul și mașina în care a urcat ultima dată fata, în vârstă de 19 ani. 

Peste câteva zile, principalul suspect a fost reținut. Ulterior, bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind învinuit de răpirea unei persoane. Acesta nu își recunoaște vina și nu colaborează cu oamenii legii.

La 19 aprilie, căutările s-au extins și în raionul Telenești, după ce poliția a obținut noi indicii. Iar pe 20 aprilie, corpul neînsuflețit al tinerei a fost găsit într-o pădure din raionul Telenești.

Oamenii legii au pornit o urmărire penală pentru omorul intenționat al gravidei. Potrivit Procuraturii Generale, pe caz vor fi efectuate mai multe expertize și vor fi audiați mai mulți oameni pentru a elucida circumstanțele omorului.

Un singur candidat pentru funcția de Procuror General

Astăzi se încheie termenul de depunere a dosarelor de participare la concursul pentru selectarea procurorului general al R. Moldova. Până acum, un singur candidat a depus solicitarea de participare. E vorba de Octavian Iachimovschi, care a confirmat informația pentru agora.md.

Octavian Iachimovschi a depus dosarul de participare la concursul de selectare a șefului Procuraturii Generale. S-a întâmplat în dimineața zilei de marți, 14 mai. La această oră, acesta este singurul candidat pentru funcția de procuror general al țării.

AGORA a contactat și Consiliul Superior al Procurorilor. Șeful Serviciului protocol, relații internaționale și cu publicul al CSP, Eugeniu Roșca, a confirmat că în concurs este înregistrat un singur dosar.

Lista finală a candidaților urmează să fie anunțată la 15 mai, după ora 17:00. Potrivit lui Roșca, în cazul în care va fi un singur candidat înregistrat la concurs, atunci termenii de depunere a dosarelor ar urma să fie prelungiți.

CSP a anulat rezultatele concursului privind desemnarea procurorului general al R. Moldova. Decizia a fost luată la 28 februarie.

Amintim că, la concursul eșuat pentru șefia Procuraturii Generale, CSP a hotărât să-l desemneze câștigător pe Octavian Iachimovschi, conform mediei generale.

Ulterior, s-au constatat diferențe mari în punctajele acordate candidaților de membra CSP Olesea Vîrlan. În cele din urmă, Vîrlan și-a dat demisia.

Spitalul din Comrat, copleșit de bolnavi Covid în stare gravă. Nu mai sunt locuri
Articolul anterior
A decedat Valeriu Mițul, participant al Războiului de pe Nistru și fost primar al satului Corjova
Articolul următor