Doi vloggeri din Marea Britanie, despre Chișinău: ,,Este un oraș foarte, foarte verde. Nu ne-am așteptat”

Molly și Matt sunt doi tineri din Marea Britanie, doi vloggeri, care se află în vizită în Republica Moldova. Tinerii sunt impresionați, le place ceea ce au găsit la noi, fac cunoștință cu arhitectura și gastronomia locală și își împărtășesc aventurile cu prietenii lor din întreaga lume. Când au ajuns prima zi în Chișinău au rămas uimiți, spunând că orașul este ,,foarte, foarte verde”.

,,Este un oraș foarte verde, foarte, foarte verde. Aceasta este prima impresie. Nu m-am așteptat. M-am așteptat să văd o arhitectură mult mai brutală, dar nu un oraș atât de frumos și verde”.

,,După cum vedeți, Moldova nu înseamnă doar arhitectură brutală și sovietică, au chiar și un Arc de Triumf”, spune Matt. ,,Sunt un fan al berii din Chișinău cu siguranță. De asemenea, pot să spun cu siguranță că acum încercăm ceva absolut nou pentru noi: colțunași cu brânză”, zice Molly. Tinerii afirmă că au descoperit la noi un mix între bucătăria românească și cea rusească.

,,Trebuie să veniți aici. Aici poți avea bere, mâncare foarte gustoasă. Bine, nu pot să spun că tot Chișinăul este incredibil. Există zone în care poți găsi restaurante de o calitate înaltă, parcuri unde te poți relaxa, dar în același timp are acel tip de arhitectură sovietică veche”, susțin tinerii.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate cinci accidente rutiere grave

În ultimile 24 de ore, Ministerul Afacerilor Interne a recepționat aproximativ 3.000 de apeluri de urgență, au fost semnalate cinci accidente rutiere grave, dar și au fost făcute 24 de sesizări despre infracțiuni. În același timp, pompierii și salvatorii au intervenit în 81 de situații.

Potrivit ofițerului de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, nu au fost înregistrate incidente grave, transmite moldova1.md.

La frontiera de stat au fost atestate 50 de încălcări, printre care treceri ilegale a graniței, documente de călătorie falsificate, sau încălcarea termenului de ședere de către străini.

Potrivit Poliției de frontieră, în ultimele 24 de ore, a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova pentru 12 persoane străine.

O lumânare uitată aprinsă în coșul de Paște a provocat incendiu într-un apartament

O femeie din Bender a provocat astăzi un incendiu în apartamentul său după ce a uitat un coș de Paște cu o lumânare aprinsă pe masa din bucătărie.

Incidentul s-a produs după ce femeia a părăsit apartamentul, uitând să stingă lumânarea. Flăcările au dat foc coșului de Paște, care la rândul său a aprins draperiile din bucătărie, transmite newtv.md.

Vecinii au observat fum ieșind de sub ușa din față a apartamentului și au sunat imediat la pompieri. Aceștia au sosit la fața locului în câteva minute și au reușit să stingă incendiul în 18 minute.

Focul a distrus o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați din bucătărie, inclusiv masa și draperiile.

Vladimir Zelenski, în fața Catedralei Sfânta Sofia din Kiev, veche de 1.000 de ani: ,,Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr”

Președintele Vladimir Zelenski a făcut apel la ucraineni, cu ocazia Paștelui ortodox de duminică, să se unească în rugăciune unii pentru alții și pentru soldații de pe front, spunând că Dumnezeu – care are „steagul ucrainean pe umăr” – va duce la victoria vieții în fața morții, relatează Reuters.

Zelenski îi cheamă pe ucraineni să se roage pentru soldații de pe frontFoto: Captură de ecran

„Să ne rugăm unii pentru alții. Când ne-am apropiat cu toții unii de alții, nu mai suntem străini unii de alții”, a spus Zelenski într-un videoclip cu versuri postat în social media, transmite moldova1.md.

Aflat în fața Catedralei Sfânta Sofia din Kiev, veche de 1.000 de ani, un monument spiritual și arhitectural al credinței țării, Zelenski a declarat că Ucraina luptă de 802 zile împotriva Rusiei pentru o victorie.

„Biblia ne învață să ne iubim aproapele. Iar prezentul a dezvăluit adevăratul sens al acestui cuvânt. Cu toții am devenit vecini unii față de alții. Iar fostul nostru vecin, care ne făcea să credem că este un frate, a fost mereu distant față de noi. A încălcat toate poruncile, a râvnit la casa noastră și a venit să ne ucidă. Întreaga lume vede asta. Dumnezeu o știe. Și noi credem: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Deci, cu un astfel de aliat, viața va învinge cu siguranță moartea. Paște fericit tuturor, compatrioți ucraineni! Hristos a înviat! El a înviat cu adevărat!”, a spus liderul de la Kiev.

Creștinii ortodocși, inclusiv Biserica Ortodoxă din Ucraina și Rusia, sărbătoresc Paștele astăzi, 5 mai, în timp ce majoritatea bisericilor occidentale au celebrat sărbătoarea la 31 martie.

Eutanasierea unei femei care ceruse să moară la 51 de ani, a fost anulată în ultimul moment
Articolul anterior
Sarmalele au fost vedetele unei emisiuni TV a unuia dintre cei mai renumiţi bucătari din Spania: „Greu de făcut, dar delicioase”
Articolul următor