Sfârșit tragic pentru o moldoveancă în Italia. Femeia a murit în timp ce se întorcea de la muncă

Un accident teribil s-a petrecut sâmbătă dimineața, 20 noiembrie, la Nonantola, în provincia Modena (Emilia Romagna), unde un autoturism și un scuter s-au ciocnit rezultând două victime: o femeie originară din Republica Moldova, în vârstă de 59 de ani și un italian de 44 de ani, informează Gazzetta di Modena.

Femeia lucra ca îngrijitoare de bătrâni și era cunoscută pentru activitatea de voluntariat. Locuia la Nonantola și în jurul orei 6:45 se întorcea acasă, la volanul unui Fiat Punto gri, după munca de noapte ca îngrijitoare.

Între Nonantola și cătunul La Grande, femeia a intrat pe sensul opus al străzii și s-a izbit de un scuter, cu care se îndrepta spre serviciu Rinaldo Bruni, tată a trei copii. Impactul a fost unul deosebit de puternic. Atât femeia din autoturism, cât și bărbatul de pe scuter au decedat în urma rănilor grave suferite.

Salvarea și pompierii au sosit în scurt timp la fața locului. Pentru cei doi nu a mai fost însă nimic de făcut. Carabinierii încearcă să stabilească cu exactitate dinamica accidentului și motivul pentru care femeia de la volan a intrat pe contrasens.

Accidentul s-a petrecut înainte de ora 7:00, când vizibilitatea era foarte redusă din cauza ceții, fenomen frecvent în zona respectivă. Ipotezele cele mai plauzibile ar fi că moldoveanca a ațipit la volan fiind obosită după munca de noapte sau poate i s-a făcut rău. De asemenea, este posibil ca accidentul să fi fost cauzat de un moment de neatenție din partea șoferiței sau de o manevră greșită.

Sunt primele ipoteze formulate de carabinierii care urmează să audieze un grup de martori, și anume pasagerii unui autobuz de transport în comun, cei mai mulți dintre ei studenți navetiști, care au asistat la tragica scenă.

Moldoveanca locuia de mai mulți ani la Nonantola și era cunoscută în oraș. Pentru o anumită perioadă, din 2010 până în 2014, a fost voluntară la Crucea Albastră și a desfășurat diverse activități cu această asociație. Rinaldo Bruni, născut în Sassuolo, locuia la Nonantola și era tatăl a trei copii.

sursa

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Actriţa care poate inversa cifrele vârstei. Jennifer Aniston arată la 52 de ani ca la 25
Articolul anterior
Detalii savuroase din culisele show-ului „Bravo, ai stil!”. Cine e spaima producătorilor de la Kanal D
Articolul următor