Senatul american pregătește „mama tuturor sancțiunilor” împotriva Rusiei

Liderii comisiei pentru Relații externe a Senatului american spun că sunt pe cale să aprobe „mama tuturor sancțiunilor” împotriva Rusiei, deoarece președintele rus Vladimir Putin are în vedere o invazie a Ucrainei, relatează The Guardian citat de digi24.ro.

„Putin nu se va opri dacă crede că Occidentul nu va răspunde. Am văzut ce a făcut în 2008 în Georgia, am văzut ce a făcut în 2014 în Crimeea. Nu se va opri”, a spus Bob Menendez, președintele democrat al Comisiei.

Menendez a spus că crede că negocierile dintre democrați și republicani pentru sancțiuni severe sunt „pe ultima sută de metri”.

Guvernul Marii Britanii a promis de asemenea să intensifice sancțiunile împotriva lui Putin și a asociaților săi.

Negocierile din Senatul SUA au loc înaintea reuniunii Consiliului de Securitate al ONU de luni, la cererea SUA, pentru a oferi Rusiei posibilitatea de a-și explica acțiunile.

„Vom intra în consiliu pregătiți să ascultăm preocupările de securitate ale Rusiei, dar nu ne vom lăsa distrași de propaganda lor”, a spus Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU.

„Există o hotărâre bipartizană incredibilă pentru sprijinirea Ucrainei și pentru ca Rusia să sufere consecințe gave dacă invadează și, în unele cazuri, pentru ceea ce a făcut deja”, a spus Mendez.

„Ne bazăm pe legislația pe care atât senatorul republican James Risch a scris-o, pe care am scris-o și eu, pe care am numit-o „mama tuturor sancțiunilor”. Trebuie să includă o varietate de elemente, sancțiuni masive împotriva celor mai importante bănci rusești, paralizante pentru economia lor, datoria suverană a Rusiei. Acestea sunt sancțiuni peste cele pe care le-am aplicat până acum”, a spus Mendez.

Risch a spus că discuțiile au durat „24 de ore pe zi în ultimele câteva zile” în încercarea de a ajunge la un acord asupra calendarului și conținutului sancțiunilor și că este optimist.

Menendez a spus că aliații occidentali nu trebuie să aștepte să înceapă să-l penalizeze pe Putin.

„Există unele sancțiuni care ar putea fi impuse pentru ceea ce a făcut deja Rusia – atacuri cibernetice asupra Ucrainei, operațiuni ascunse, eforturile de a submina guvernul ucrainean din interior”, a spus el.

Prea mulți pasageri într-un avion din Italia. Decizia echipajului de zbor: „250 de euro pentru cine coboară”

O eroare comisă de compania aeriană Ryanair a creat haos pe zborul programat miercuri, 12 iunie 2024, între Bergamo, Italia, și Palma de Mallorca, în Spania.

1200-2024061321281
Imagini de pe zborul Ryanair supraîncarcat cu pasageri. Sursă: ilmessaggero.it.

În urma unei greșeli la achiziția biletelor, a fost vândut un bilet în plus, ceea ce a dus la o situație neplăcută atunci când pasagerii s-au îmbarcat și au descoperit că există un pasager în plus.

Personalul de la bord a încercat inițial să rezolve situația propunând celor doi pasageri afectați să coboare din avion, însă aceștia au refuzat, conform rotalianul.com.

În fața acestui impas, o stewardesă a anunțat la microfon: „După cum ați înțeles, suntem prea mulți. A fost o problemă la îmbarcare și trebuie să luăm o decizie.

Deoarece pasagerii aleși să abandoneze avionul nu vor să o facă, întrebăm dacă există un voluntar: va primi o despăgubire de 250 de euro și următorul zbor gratuit.”

Situația devenea din ce în ce mai tensionată, iar personalul a avertizat că dacă nu se ia o decizie în următoarele 20 de minute, zborul va fi anulat.

În cele din urmă, un tânăr a acceptat oferta și a coborât din avion, permițând astfel ca zborul să decoleze.

Un martor a relatat pe TikTok: „Ieri, pe zborul Bergamo-Palma de Mallorca, o persoană a rămas pe dinafară pentru că nu mai era loc, vânduseră un bilet în plus, așa că ori cineva cobora voluntar, ori zborul se anula. Tânărul care a coborât voluntar a primit 250 de euro plus un zbor gratuit.”

Se pare că astfel de incidente nu sunt izolate. Un alt utilizator al rețelei de socializare chineze a povestit o experiență similară trăită anul trecut cu EasyJet:

„Vara trecută, EasyJet mi-a oferit 500€ pentru aceeași situație. Zborul reprogramat a avut o întârziere de peste 3 ore, așa că am primit alți 250€ despăgubire: total 750€ pentru un zbor plătit 60€.”

Aceste incidente scot la iveală problemele legate de overbooking și necesitatea unei mai bune gestionări a vânzării biletelor de către companiile aeriene, pentru a evita astfel de neplăceri pasagerilor.

Îngrijitoare moldoveancă din Italia și partenerul ei, acuzați de furt din casa unei femei

O îngrijitoare originară din R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, și partenerul ei, un recidivist de 45 de ani, au fost denunțați de carabinierii din Matelica, o localitate din Italia situată în provincia Macerata din Marche, acuzați fiind de neglijarea bătrânei asistate și furtul din casa acesteia.

Cazul a ieșit la iveală după ce rudele victimei au găsit cheia introdusă în exteriorul ușii apartamentului și au alertat autoritățile, temându-se de ce era mai rău pentru persoana lor dragă.

La intrare în locuință, carabinierii au descoperit o stare totală de degradare și condiții precare de trai pentru pensionara asistată, informează Corriere Adriatico și rotalianul.com.

Mai mult, au constatat și dispariția unor sume de bani și a unui telefon mobil pe care victima îl folosea pentru a comunica cu familia, ceea ce a lăsat-o fără posibilitatea de a cere ajutor extern.

Ancheta deschisă de carabinieri a dus la identificarea responsabilului pentru furt, acesta fiind partenerul îngrijitoarei moldovence.

Bărbatul, profitând de prezența iubitei sale în casă, a sustras banii și telefonul mobil, apoi a dispărut.

Ambii suspecți au fost denunțați la Parchetul din Macerata, urmând să răspundă penal pentru faptele lor.

Accident violent în capitală. Un motociclist a intrat în plin într-un Mercedes

Un accident grav a avut loc în după-amiaza zilei de ieri în sectorul Rîșcani din capitală. Potrivit oamenulor legii impactul a avut loc între un microbuz Mercedes și o motocicletă.

„Pe data de 15 iunie, la ora 16:49 a fost înregistrată informația precum că pe strada Moscovei intersecție cu Miron Costin s-a produs un accident rutier.

Impactul a avut loc între un Mercedes condus de un șofer de 42 ani cu o motocicletă condusă de șofer de 35 ani.

În rezultatul accidentului rutier vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar motociclistul a refuzat examinarea medicală.

Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului”, a declarat ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Svetlana Scripnic, pentru Unimedia.info.

Câteva sute de clienți au fost ținuți închiși timp de 3 ore într-un club din capitală, după ce poliția și mascații au venit cu verificări
Articolul anterior
Franzeluța a lansat seria celor mai FRESH franzele!
Articolul următor