E miliardar, dar refuză să-i cumpere un telefon mobil copilului său

Născut pe 17 iunie 2011, la San Diego, în SUA, Cristiano Ronaldo jr are parte de atenţia oamenilor datorită tatălui său. În ciuda faptului că familia sa este miliardară, copilul este nevoit să se supună unor reguli clare.

De exemplu, Cristiano jr. nu are telefon mobil, iar fotbalistul care joacă pentru Manchester United nu pare să aibă de gând să modifice această regulă prea curând.

Cvintuplul deţinător al Balonului de Aur a devenit anul trecut primul miliardar din fotbal, dar nu uită perioada grea pe care a traversat-o în copilărie.

Juniorul lui Sporting la acea vreme, Cristiano sr. mergea alături de alţi colegi în faţă la un McDonald’s, unde o angajată le dădea de milă hamburgeri.

„Mă tot întreabă (n.r. Cristiano jr) dacă poate avea şi el un telefon mobil, iar eu îi spun că are timp pentru aşa ceva. Este adevărat că aceeastă generaţie este cu un pas înaintea noastră şi trebuie să profităm de noile tehnologii, dar nu trebuie să ne obsedeze. Să o folosim, dar nu tot timpul”, a declarat Cristiano Ronaldo într-un interviu acordat în Emiratele Arabe Unite, unde a fost premiat, şi preluat de ABola.

”Ascultați-mă cu atenție. Ce urmează să spun este din inimă. Nu mă așteptam să văd atât de mulți oameni cum mă așteaptă aici. Voi sunteți motivația mea de a juca fotbal. Fără voi, fotbalul nu ar fi la fel. Noi suntem ghidați de fanii noștri.

Căldura și dragostea suporterilor mă fac să mă simt foarte mândru. Nu am cuvinte să mă exprim”, a declarat Cristiano Ronaldo, citat de The Sun.

La începutul lunii ianuarie, Cristiano Ronaldo a avut o apariție surprinzătoare și la gala FIFA The Best, în care marele câștigător a fost Robert Lewandowski (33 de ani), desemnat cel mai bun jucător din 2021.

Portughezul a primit trofeul „FIFA Special Award” pentru faptul că anul trecut a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului internațional. Mai mult, el a prins și un loc în „Cel mai bun 11”, echipa ideală pentru 2021.

Țara noastră ar urma să procure mai multă energie electrică din România, după 1 ianuarie 2025

Republica Moldova ar urma să procure mai multă energie electrică din România, după 1 ianuarie 2025, în special în cazul în care Centrala termoelectrică din regiunea transnistreană /MGRES/ va opri livrările, transmite Moldpres.

Astfel, din 1 ianuarie și până la 31 martie 2025, Energocom va achiziționa de trei ori mai multă energie electrică de la compania Nuclearelectrica din România, care deține Centrala nucleară de la Cernavodă. Volumul achiziției este de 100 MW bandă (24 de ore din 24), de aproape trei ori mai mare decât în luna decembrie 2024, când Energocom a procurat 30 MW/ Prețul energiei este de circa 80 euro/MWh

În același timp, Ministerul Energiei a anunțat că alte 100 MW urmează a fi contractați de la Centrala Termoelectrică de la Brazi a OMV Petrom.

Totodată, până la 200 MW pot să fie achiziționate de pe bursa de energie electrică din România OPCOM pentru a acoperi vârfurile de consum. Prețurile la electricitate pe bursă sunt mai mari și foarte volatile, fiind dependente și de condițiile climaterice, dar și de cererea de piață.

Potrivit Ministerului Energiei, capacitatea de import (NTC) din ENTSO-E garantată pentru Moldova este de 315 MW. Datorită suportului Uniunii Europene, al ENTSO-E și al operatorilor de transport energie electrică din România, Ucraina, Polonia, Slovacia, Ungaria, al Secretariatului Comunității Energetice, al României, a fost identificat mecanismul de creștere a capacității NTC. Astfel, Republica Moldova va putea utiliza capacitatea nerezervată la alte hotare dintre ENTSO-E și blocul comun de reglaj Moldova-Ucraina. Suplimentar la aceasta, țara noastră va putea conecta liniile electrice cu tensiunea de 110 kV de interconectare cu România, prin care pot fi transportate 100+ MW.

Pe lângă achizițiile din România, autoritățile de la Chișinău estimează să acopere necesarul de energie electrică din surse interne de producere, cât și din surse regenerabile.

Anterior, secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, a anunțat că și în luna decembrie importul de energie electrică din România este mai mare din cauza că MGRES funcționează cu două blocuri energetice.

Din 16 decembrie curent, pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost instituită stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, în legătură cu potențiale riscuri de insuficiență a resurselor energetice.

Premierul Dorin Recean a declarat luni că situația din sectorul energetic nu este simplă, dar Guvernul are puse la punct scenariile prin care să asigure cetățenii cu gaze naturale și cu energie electrică. În același timp, autoritățile îndeamnă consumatorii să utilizeze rațional resursele energetice și să economisească energia, în special în orele de vârf.

6 angajați ai “Moldovagaz” au fost menționați cu diplome de onoare din partea Ministerului Energiei

6 angajați ai întreprinderilor aparținând grupului Moldovagaz au fost menționați cu diplome de onoare din partea Ministerului Energiei al Republicii Moldova pentru contribuția remarcabilă în domeniu energetic al țării, scrie provincial.md.

Printre premiați s-au numărat șeful Direcției furnizare gaze și relații cu consumatorii, dl Ilarion Popa; directorul adjunct al întreprinderii de distribuție a gazelor „Chișinău-gaz”, dl Valentin Bicec; directorul al companiei de distribuție a gazelor „Stefan Vodă-gaz”, dl Vasile Petelca; directorul interimar al întreprinderii de distribuție a gazelor „Edineț-gaz”, Igor Nepeivoda; energeticianul-șef al întreprinderii de transport gaze „Moldovatransgaz”, dl Iurie Donu, precum și șeful Serviciului de protecție electrochimică a sectorului Drochia al întreprinderii de transport gaze „Moldovatransgaz”, dl Veaceslav Rotari.

„Grupul de companii „Moldovagaz” cuprinde peste 5 mii de angajați, și fiecare dintre ei, fără îndoială, este un profesionist de talie înaltă. Grație eforturilor lor, Republica Moldova are gaze naturale în regim non-stop, și în orice anotimp al anului”, a menționat dl Vadim Ceban, președinte interimar al Consiliului de Administrație „Moldovagaz”.

Ceremonia de conferire a diplomelor a avut loc cu prilejul Zilei Energeticianului al Republicii Moldova.

Lingouri din aur nedeclarate, depistate în bagajul unui pasager, la Aeroport

Funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, în colaborare cu polițiștii de frontieră, au identificat patru lingouri din aur în bagajul unui pasager al rutei Chișinău – Londra, scrie pulsmedia.md.

Acestea erau ascunse printre bunurile personale ale unui nerezident în vârstă de 63 de ani și nu au fost declarate autorităților vamale.

Lingourile au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana este pasibilă de sancționare contravențională, conform prevederilor art. 43¹ și art. 287 alin. (10) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Mass-media din Republica Moldova, susținută de Guvernul Danemarcei
Articolul anterior
Alunecare de teren cu zeci de morți în Brazilia. Imagini înfricoșătoare cu pământul care o ia la vale
Articolul următor