„Atât de trist!” Despărţiţi de divorţul părinţilor, un tânăr de 19 ani şi-a ucis sora de 15 ani

Şi-a ucis propria soră şi acum urmează să îşi primească condamnarea după ce şi-a recunoscut vinovăţia. Matthew Selby, un tânăr de 19 ani, şi-a ucis sora de doar 15 ani, Amanda, într-un parc de rulote, pe 31 iulie anul trecut.

Poliţia a fost chemată pentru un „incident domestic” la Ty Mawr Holiday Park, la Abergele, în Ţara Galiilor, unde a descoperit trupul adolescentei. Selby, din Ashton-under-Lyne, Manchester, trebuia să fie judecată pentru uciderea fetei la sfârșitul acestei luni, scrie observatornews.ro.

Şi-a ucis propria soră

Dar tânărul s-a prezentat la Mold Crown Court pentru o scurtă audiere video de recunoaștere a uciderii din culpă. Înainte de condamnarea sa pe 18 martie, Selby va fi văzut din nou de un psihiatru.

După moartea Amandei, familia i-a adus un omagiu adolescentei. „Amanda a fost o fiică și o nepoată iubitoare – era atentă, grijulie, îi plăcea să-i ajute pe alții și era foarte iubită. Ne va fi foarte dor de ea”.

Şi colegii săi de la şcoală, Academia Droylsden din Manchester, i-au adus un tribut şi au descris-o ca fiind „iubitoare”. „Familia școlii noastre este devastată de această veste îngrozitoare. Amanda a fost o studentă drăguță și ne va fi dor de ea.”

După moartea Amandei, vecinii din Ashton-under-Lyne au dezvăluit că părinții celor doi s-au despărțit în urmă cu aproximativ doi ani. „Este o veste șocantă”, a spus unul. „Nu i-am văzut pe Matthew şi pe Amanda atât de mult recent, pentru că mama și tatăl lor s-au despărțit. Amanda a mers cu mama, iar Matthew a stat cu tatăl său o vreme, înainte de a se muta la bunicii lui. E atât de trist.”

Au donat sânge pentru a salva vieți! Zeci de voluntari s-au adunat la Palatul Republicii pentru a fi parte a campaniei nobile

Ieri, 14 iunie, a fost Ziua mondială a donatorului de sânge, așa că zeci de voluntari s-au adunat la Palatul Republicii pentru a face o faptă bună. Au venit să doneze sânge în speranța că vor fi de ajutor pentru cei care au nevoie.

Și dacă unii au prins la curaj abia acum și au venit pentru prima dată, alții au făcut-o chiar și de o sută de ori. Eforturile medicilor și receptivitatea oamenilor fac ca rezervele mereu să fie pline, iar viețile omenești salvate, transmite tv8.md.

De ziua mondială a donatorului, zeci de oameni au stat la coadă pentru a dona sânge. Printre cei care au venit de dimineață la Palatul Republicii din Chișinău l-am întâlnit și pe Valentin Enache. Bărbatul spune că până acum a donat sânge și componente sanguine de 99 de ori. Fiind medic militar, bărbatul a înțeles demult cât de important este sângele pentru a salva viața unui om, așa că mereu donează ori de câte ori este nevoie, iar astăzi și-a amintit și de prima sa experiență.

„ – Am venit pentru a suta oara ca să donez sânge sau componente sangvine.
 – Spuneți-ne vă mai amintiți când prima dată când ați donat sânge?
 – Eram medic rezident, am donat pentru un coleg, soția căruia trebuie să nască prin cezariană și avea nevoie de sânge.
 – Acum cât timp a fost?
 – A fost în 2004. Donarea de sânge reprezintă un act de generozitate și în același timp sunt și niște beneficii pentru donatorul de sânge”.

Și dacă unii știau și despre beneficii, novicii au venit cu un singur gând, cel de a ajuta pe cineva. Reportajul integral poate fi urmărit aici.

Președinta Comisiei Europene despre începerea negocierilor de aderare la UE: Un pas imens pentru Republica Moldova și Ucraina

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a adresat un mesaj de felicitare pentru Republica Moldova și Ucraina, după ce s-a anunțat că pe 25 iunie încep negocierile de aderare cu Uniunea Europeană (UE). Potrivit oficialei, „acesta este un pas imens pentru ambele țări”.

„Felicitări Ucrainei și Moldovei. Acesta este un pas imens înainte în călătoria voastră către UE. Comisia Europeană va fi alături de voi la fiecare pas”, a menționat Ursula von der Leyen, pe platforma X, potrivit Moldova1.

Și președinta Maia Sandu a scris pe rețeaua X că începerea negocierilor cu Uniunea Europeană reprezintă un pas semnificativ către UE și către o Europă mai puternică și unită.

„Sunt încântată să salut anunțul Președinției belgiene a UE referitor la primele conferințe interguvernamentale cu R. Moldova și Ucraina pe data de 25 iunie. Este un pas semnificativ în calea Moldovei către Uniunea Europeană și către o Europă mai puternică și unită”, a notat Maia Sandu.

Precizăm că prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene și, prin urmare, stabilește agenda întâlnirilor.

Negociatorul-șef pentru integrarea Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, a salutat decizia „istorică” a Președinției belgiene, într-o reacție pe rețele.

Menționăm că Republica Moldova și Ucraina au depus o cerere de aderare la UE în martie 2022 și li s-a acordat statutul de țări candidate în iunie 2022. În decembrie 2023, liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, anunță că 700 de mii de militari ruși luptă în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri la televiziune că aproape 700.000 de militari participă în prezent la ofensiva din Ucraina, potrivit AFP, citat de Hotnews.

„Avem aproape 700.000 de oameni în zona operațiunii militare speciale”, a declarat Putin, folosind termenul oficial pentru invazia militară lansată în februarie 2022, în timpul unei întâlniri televizate cu soldați decorați pentru faptele lor de arme.

În decembrie, președintele rus a dat o cifră de 617.000 de oameni implicați în operațiune.

Acest anunț intervine după ce Rusia a lansat în luna mai o vastă ofensivă în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei.

Rusia nu menționează pierderile umane suferite în operațiunea sa din Ucraina.

Cea mai recentă cifră, în septembrie 2022, era de 5.937 de soldați uciși în luptă.

Dar o serie de analize independente, precum și cele ale serviciilor de informații occidentale, estimează că aceste pierderi se ridică cel puțin la câteva zeci de mii.

Cu toate acestea, Rusia are avantajul cifrelor pe linia frontului, în timp ce Ucraina se străduiește să se mobilizeze după mai mult de doi ani de lupte mortale și devastatoare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile militare ale țării sale în februarie la 31.000 de morți.
Vineri, Vladimir Putin a pus drept condiție pentru discuții o capitulare de facto a Ucrainei, în ajunul unui summit în Elveția consacrat modalităților de obținere a păcii, de la care Rusia este exclusă.

Președintele ucrainean a respins ceea ce el a considerat a fi un „ultimatum” în stil hitlerist.

Iuliana și Stanislav: Cum arată rutina zilnică în familia unor actori, cum îți naști copiii vis-a-vis de teatru și îi crești mai mult în culise
Articolul anterior
Un băieţel de 1 an a murit în UK, după ce a înghiţit o baterie. Şi medicii au început să plângă: „Se înfipsese în esofag și îi ardea o gaură prin inimă”
Articolul următor