Un prieten de familie a vorbit despre starea de sănătate a Anastasiei Zavorotnyuk

Anastasia Zavorotnyuk se luptă cu cancerul cerebral de mai bine de trei ani. Actrița a fost diagnosticată cu glioblastom, cea mai agresivă tumoare. Anastasia nu a mai apărut în public de mult timp și nu există informații despre starea vedetei. Rudele iau măsuri fără precedent pentru ca nimeni să nu poată vedea cum a schimbat-o boala pe frumoasa actriță și refuză să comenteze starea ei.

Actrița a aflat de diagnosticul crunt la câteva luni după ce a născut-o pe fetița sa mezină, ea fiind într-o relație cu patinatorul artistic Peter Chernyshev.

Uneori, oamenii din anturajul Anastasiei împărtășesc știri despre ea.

Nikolai Tsiskaridze a spus pentru kp.ru:

„Sunt sigur că totul se va rezolva. Sunt lucruri despre care nu poți vorbi în public. Pot discuta ceva cu Nastya însăși. Cu prietenii noștri apropiați. Știu câți oameni o iubesc sincer pe Anastasia. Și acesta este un sprijin imens pentru ea. Petya și familia au făcut totul cu atâta tact încât nu există nicăieri fotografii cu Anastasia”.

Optimismul lui Tsiskaridze este împărtășit și de Anatoly Demidov, un cunoscut al familiei, cu toate acestea, potrivit lui, acum acrița nu se poate mișca fără ajutor:

„Anastasia își petrece cea mai mare parte a timpului într-un scaun cu rotile în poziție orizontală, deși anterior ea obișnuia să stea mai mult. Este parțial paralizată pe partea dreaptă a corpului, nu se poate mișca fără asistență.

Sunt probleme pronunțate cu vederea. Anastasia folosește medicamente care o susțin, din cauza cărora a adăugat în greutate foarte mult și s-a schimbat dincolo de recunoaștere. Ea nu își poate menține concentrarea pentru o lungă perioadă de timp și, în general, nu este capabilă să vorbească mult. Dar acest lucru este firesc pentru boala ei ”, a concluzionat Demidov.

Potrivit medicilor, nu există schimbări radicale de îmbunătățire. Această boală este incurabilă. Este vorba doar despre prelungirea vieții.

Conform presei din Rusia, viața Anastasiei Zavorotnyuk a fost prelungită după administrarea unui vaccin rus împotriva cancerului.

Анастасия Заворотнюк – биография, возраст, год рождения и личная жизнь Анастасии  Заворотнюк

La Delacău, a fost amenajat un parc modern în centrul localității, prin Programul Satul European

La Delacău, raionul Anenii Noi, un sat cu peste 2000 de locuitori, a fost amenajat un parc modern în centrul localității, prin Programul Satul European.

Atât copiii, cât și maturii au acces la un teren de joacă, unul de fitness, un havuz și două blocuri sanitare. În parc este și o pistă pentru bicicliști, locuri de parcare, sunt instalate bănci, dar și piloni decorativi, care luminează noaptea în diferite culori.

Arsenie Todiraș a anunțat sexul copilului

Arsenie Todiraș a anunțat că va deveni tătic pentru prima dată.

De curând, iubita lui, Agnes Matoko, și viitorul tată au organizat un gender party, în care au anunțat sexul bebelușului. Cei doi iubiți vor avea un băiețel.

Arsenie și iubita lui s-au îmbrățișat cu tandrețe.

Infern al torturii comuniste, inclus în patrimoniul UNESCO

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat (Buzău) din România, una dintre cele mai dure penitenciare comuniste, este aproape de a fi inclusă în patrimoniul UNESCO. Aici, deținuții erau supuși unor condiții inumane de existență și tratament.

Infern al torturii comuniste din România, inclus în patrimoniul UNESCOFoto: Flavia Suciu

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat (Buzău) este inclusă într-un proiect de restaurare și punere în valoare cu bani europeni, finanțarea europeană fiind de circa 9 milioane euro. Obiectivul va fi transformat în Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centru Educațional, transmite adevarul.ro.

Obiectivul a fost înscris pe lista indicativă de țară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, la trei luni după ce Ministerul Culturii anunța că începe demersurile pentru realizarea dosarului. Este doar prima etapă, decizia finală urmând să fie luată în funcție de mai multe criterii.

„România a înțeles valoarea excepțională a acestui loc, care are potențialul de a fi recunoscut acum la nivel internațional pentru importanța pe care o are pentru generațiile prezente și viitoare. (…) În cazul în care candidatura este acceptată, clădirea devine oficial recunoscută ca parte a patrimoniului mondial și este protejată și conservată în conformitate cu standardele internaționale stabilite de UNESCO”, transmite Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Lista indicativă este o listă prealabilă a locurilor propuse de către statele membre pentru a fi considerate pentru înregistrare pe lista oficială a Patrimoniului Mondial UNESCO. Ulterior, are loc o evaluare pe baza criteriilor stabilite de UNESCO pentru patrimoniu și o prezentare detaliată a valorii istorice și culturale a clădirii.

La Râmnicu Sărat (Buzău) a existat în perioada comunistă una dintre cele mai dure închisori pentru deținuți politici, mai ales în perioada 1956-1963, când la comanda penitenciarului a fost Alexandru Vișinescu.

Procurorii care l-au anchetat spun că Vișinescu a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice, care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentate de deţinuţii politici încarceraţi, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrîngerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic.

Astfel, deţinuţii erau supuşi unor condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minimum de medicamente şi fără să li se acorde îngrijiri sau asistenţă medicală adecvate.

Printre martorii audiaţi de magistraţi, de-a lungul procesului, a fost şi Lucia Hossu-Longin, cunoscut producător TV, realizatoarea reportajelor din seria „Memorialul durerii”.

Hossu-Longin i-a spus judecătorului că ea şi Corneliu Coposu au fost primii care, în 1992, au deschis porţile închisorii de la Râmnicu Sărat.

„Era foarte, foarte frig. Coposu s-a plimbat prin închisoare, fumând ţigară după ţigară. Cel mai exterminator penitenciar din această ţară a fost cel de la Râmnicu Sărat, iar asta prin barbaria atinsă de administraţie. Vişinescu aplica pedepse umilitoare, îi bătea cu biciul împletit cu metal, mâncarea era deplorabilă, aveau 500 de calorii pe zi. Am fost cu Coposu şi cu Ion Diaconescu, care apar şi ei în unele filme”, a relatat Longin.

Cu altă ocazie, seniorul Corneliu Coposu a descris regimul de exterminare de la Penitenciarul Râmnicu Sărat, unde domnea Alexandru Vişinescu.

„Fiecare deţinut fiind singur în celulă, nu avea deloc lumină naturală, ferăstruica celulei era în permanenţă oblonită pe dinafară ca să nu se poată vedea cerul. De altfel, geamul era şi de neatins la înălţimea la care era situat. În afară de 8 ore destinate somnului, în timpul zilei trebuia să stai în picioare sau pe tinetă. Nu aveai dreptul să te aşezi pe pat, nu aveai cu cine să vorbeşti. Râmnicu Sărat era nu numai cea mai dură puşcărie, dar şi un fel de închisoare experimentală”, relata Corneliu Coposu în cartea „Coposu – confesiuni. Dialoguri cu Doina Alexandru”.

Din 1954 până în 1962, Corneliu Coposu a fost încarcerat în închisoarea de la Râmnicu Sărat, un adevărat centru de exterminare pentru deţinuţii politici.

„Intrau în celulă cinci-şase gardieni, gealaţi înalţi cu bastoane şi băteau toţi deţinuţii pe rând, fără nici o justificare, până cădeau jos. Toţi deţinuţii, indiferent de vârstă şi starea sănătăţii, erau bătuţi metodic. Regimul acesta nu l-a ocolit nici pe Mihalache la 82 de ani; nu fusese scutit de bătaie nici Pogoneanu, fost director în Ministerul de Externe, care, paralizat pe jumătate, nu putea sta în picioare, era bătut în pat, culcat”, mărturisea Corneliu Coposu.

Alexandru Vişinescu a fost comdamnat în februarie 2016, decizia de atunci constituind o premieră în justiţia din România. El a cerut întreruperea executării pedepsei cu închisoarea, invocând motive medicale, însă instanţa nu a fost de acord cu solicitarea lui. Vişinescu a murit la vârsta de 93 de ani, pe 5 noiembrie 2018, în Spitalul Penitenciar Rahova.

Un bărbat din Chișinău, acuzat că a abuzat sexual două minore, inclusiv propria fiică, în vârsta de 7 ani, pe care a exploatat-o timp de 10 ani
Articolul anterior
Haos total într-un oraș din Germania din cauza unui șofer beat. TIR-ul pe care îl conducea a distrus 33 de mașini și a provocat un incendiu
Articolul următor