O rețetă delicioasă de piept de curcan umplut cu prune uscate, perfect pentru masa de sărbători și pentru cei obsedați de delicii noi.
INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 500 g carne de curcan
- 230 g prune uscate, fără sâmburi
- sare
- piper
- 130 g ceapă, tăiată în jumătăți
- 2 căței de usturoi
- 1 cub de concentrat de pui
- 2 lingurițe de pasta de roșii
- 600 g apă
- 500 g cartofi, decojiți, tăiați în bucăți
REȚETA:
- Folosind un cuțit ascuțit, cu lamă lungă, despicați un diametru de 4 cm pe toată lungimea pieptului, prin mijlocul acestuia. Umpleți-l cu 200 g de prune uscate, sărați-l și piperați-l. Înfășurați-l strâns în folie de gătit, așezați-l în receptorul Varoma și puneți-l deoparte.
- Puneți în bol ceapa, usturoiul, concentratul de pui, 30 g prune uscate si pasta de roșii și mărunțiți .
- Adăugați apa, inserați coșul de înnăbușire în care ați cântărit cartofii. Așezați în poziție, gătiți 45 de min. Așezonați sosul după gust, desfaceți ușor din folie cdarnea și tăiați 8 felii. Serviți cu sos.