Frumusețea a adus un campionat la Chișinău

GON_1111Astăzi, în prima zi de primăvară, și-a dat startul primul Campionat Internațional de Cosmetologie, Estetică Aplicată și Spa-masaj ”BeautyProf”. Evenimentul are loc în cadrul expoziţie internaţională a industriei frumuseţii – BEAUTY 2013, care se desfășoară la Moldexpo, în perioada 28 februarie-3 martie 2013.

separator

Campionatul, care se desfășoară sub egida Asociației Specialiștilor de Medicină Curativă și Estetică ASCME, va dura 2 zile. Astăzi, participanții au concurat la 2 nominalizări: ”Masaj Începători” și ”Clasica Profisional”. La fiecare nominalizare au participat câte 2 echipe. Participanții au fost apreciați de un juriu de specialitate din Republica Moldova și Rusia. Pentru a încuraja participanții, dar și a destinde publicul venit la acest eveniment, organizatorii au invitat formația ”Sun Stroke Project”.

GON_1118Mâine în cea de a doua zi a campionatului Internațional de Cosmetologie, Estetică Aplicată și Spa-masaj ”BeautyProf”, vor concura specialiști și începători în domeniul cosmetologiei. Deschiderea va avea loc la ora 10.00, iar festivitatea de închidere a campionatului și premierea participanțior se va face în jurul orelor 16.00. Pentru a da o nuanță festivă și a sărbători reușitele câștigătorilor, Natalia Gordienko va susține un concert pentru toți cei prezenți.

GON_1190 GON_1193 GON_1203 GON_1209 GON_1220
GON_1232 GON_1251

text: Natalia Bodiu

Fetiţă de 10 ani, în comă la spital, după ce mama ei a folosit o substanţă de uz veterinar pentru a scăpa locuința de purici

O fetiţă de 10 ani din judeţul Caraş-Severin, România, este în comă, la Spitalul din Timişoara, după ce mama a folosit în locuinţă o substanţă toxică, de uz veterinar, pentru a scăpa de purici. Din câte se pare, femeia ar fi stropit în locuinţă cu substanța respectivă, dar şi hainele copiilor.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut joi, în satul Sadova Nouă, din judeţul Caraş-Severin. Mama fetiţei ar fi stropit în casă cu o substanţă toxică, de uz veterinar, care în mod normal este folosită pentru spălarea blănii oilor.

Femeia a vrut să elimine, astfel, puricii din locuinţă. Aceasta nu s-ar fi oprit însă aici, astfel că după ce a venit fetiţa de la şcoală, împreună cu cei doi frați ai săi, de 11 ani, respectiv, 15 ani, femeia i-ar fi stropit pe haine cu aceeaşi substanţă.

Fata de 10 ani s-a simţit rău, iar părinţii au sunat la numărul de urgenţe 112.

Echipajul medical ajuns la locuinţa familiei a preluat-o pe micuţă şi a dus-o la Spitalul Municipal Caransebeş, de unde a fost transferată în stare gravă, inconştientă, la Spitalul de Copii din Timişoara. Aici a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă.

”Starea fetiţei este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor, noi îl folosim într-o treaba care se numeşte Glasgow Coma Scale, foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate. De insistat cred că ar fi asupra folosirii unor substanţe extrem de toxice, care sunt dedicate uzului în exclusivitate veterinar, nişte insecticide care sunt împotriva unor paraziţi de ordin animal şi care nu au ce să caute folosite în condiţiile aplicării pe pielea omului. Ele trec prin pielea omului, intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

Medicul spune că sunt şanse de supravieţuire pentru fetiţă.

”Sunt şanse de supravieţuire pentru că această substanţă are un antidot natural, numit atropina şi sunt şanse pentru că acest tip de substanţă, pe care l-au folosit la fetiţa în cauză, se numeşte diazinon, am aflat astăzi şi este un organo-fosforic nesistemic, adică are o acţiune asupra întregului organism. Dacă ar fi fost sistemic ar fi afectat în întregime corpul. Acum am avut explicaţia absenţei unor simptome la care ne aşteptam. Hipersecreţia tuturor mucoaselor, de obicei copiii ăştia sunt cu hiperlacrimare, hipersalivatie, tuse şi probleme respiratorii, date de mucoasele respiratorii. Pe acestea nu le-am avut la acest copil şi acum avem explicaţia, nu era cu efect sistemic acest organo-fosforic”, a mai precizat Gafencu.

Gafencu mai spune că fetiţa de 10 ani din Caraş-Severin este încă în comă.

”În ultimele trei cazuri cu care ne-am confruntat, substanţele acestea erau folosite chiar de bunicii sau părinţii copiilor că să îi cureţe pe ei de anumiţi paraziţi. Fetiţa e în comă. Nu avem alţi fraţi în spital. Simptomele fetiţei erau din cele mai grave. A sosit în comă”, a mai spus medicul.

sursa

Mesajul lui Volodimir Zelenski din Harkov, bombardat de armata rusă: Ei fac o normă din arderea vieților, distrugerea orașelor

Rusia este condusă de oameni care vor să facă o normă din arderea vieților, distrugerea orașelor și satelor, divizarea oamenilor și ștergerea granițelor naționale prin război. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Harkov, un oraș aflat alături de Rusia și care este bombardat pentru al treilea an consecutiv.

În discursul său, liderul de la Kiev a menționat că nicio țară nu ar fi în stare să oprească acest război pornit de Rusia de una singură – fiind necesară implicarea comunității internaționale, scrie www.deschide.md, care citează presa ucraineană.

„Pentru ei, este o plăcere să dea foc. Știm cu toții cu cine avem de-a face. Rusia este condusă de oameni care vor să facă o normă din arderea vieților, distrugerea orașelor și satelor, divizarea oamenilor și ștergerea granițelor naționale prin război. Nu există nicio națiune care să poată opri singură un astfel de război, fără ajutor. Este necesară implicarea liderilor mondiali.

Sunt acum în Harkov, un oraș din estul Ucrainei care, din păcate, se află foarte aproape de granița cu Rusia. Ce înseamnă asta pentru Harkov? Al treilea an de teroare constantă. Mai mult de un milion de oameni trăiesc în acest oraș. În fiecare zi și noapte, armata rusă bombardează acest oraș, în marea majoritate cu rachete S-300. Acestea sunt rachete de apărare aeriană pe care Rusia le folosește pentru a provoca teroare la sol. Nu există niciun cartier sau stradă din Harkov care să nu fi suferit de pe urma acestei cruzimi regulate. Rusia a suplimentat aceste lovituri cu bombe ghidate aruncate din avioane. Aviația rusă vine aproape de frontiera noastră de stat și lansează aceste bombe direct în oraș. Este o armă de distrugere și oricine din orice parte a lumii, de la Sao Paulo la Harbin, ar percepe acest lucru în același fel, ca pe un act de teroare. La fel ca și toate celelalte bombardamente rusești asupra a sute de alte orașe și sate ale noastre. Unele dintre ele, cândva pline de viață, sunt acum transformate în cenușă, fără oameni. Ele reprezintă acum pustietăți arse, reprezentând cele mai oribile consecințe ale războiului. Război pe care noi nu l-am vrut în Ucraina, pe care nu l-am provocat și în care Ucraina se apără de tentativele Rusiei de a ne lua resursele și teritoriile și de a distruge identitatea noastră națională. Și lumea vede acest lucru.

În spatele meu sunt cărți arse de proiectilele rusești. Aici a fost una dintre cele mai mari edituri din Ucraina. Aici au fost răniți oameni, din nefericire au fost și oameni uciși. Temperatura aici nu a reușit să ajungă la 451 de grade Fahrenheit, dar asta e ceea ce liderii lor în Rusia vor, chiar temperaturi și mai înalte. Și nu doar pe teritoriul Ucrainei. Rusia amenință aproape toate țările vecine. Rusia este singura țară care a capturat o centrală nucleară și o folosește pentru șantaj radioactiv. Nu există niciun lucru care nu ar deveni armă în mâinile Rusiei, inclusiv foametea. Și exact acest lucru a fost simțit de toată lumea în timp ce Ucraina a fost afectată de blocada navală a Rusiei. Rusia este unica sursă de agresiune și încearcă în mod constant să extindă războiul. Chiar acum, în aceste zile, noi ne apărăm la 60 de kilometri nord-est de acest loc de încă o tentativă de asalt a Rusiei. Rusia pregătește acțiuni ofensive la 90 de kilometri spre vest de aici. Ei acumulează noi trupe în apropierea frontierei noastre. Cel care face acest lucru nu vrea pace” a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei a menționat că Rusia nu este interesată de un dialog.

„Vrea Rusia un dialog? Ucraina are cea mai mare experiență din lume în ceea ce privește minciunile Rusiei în timpul negocierilor. Și exact de aceea sunt necesare eforturi globale. Summitul Global pentru Pace al liderilor pe care Rusia nu-i va putea înșela. Acest summit va arăta cine din lume vrea cu adevărat să oprească războiul și nu doar să ceară un armistițiu, care, inevitabil, va fi încălcat de rachetele și focurile de artilerie rusești, la fel cum s-a întâmplat de zeci de ori anterior.

Împreună cu Elveția, ne pregătim pentru un astfel de summit. Începe pe 15 iunie. Peste 80 de țări și-au confirmat participarea. Și continuăm să lucrăm cu liderii, invitându-i să se alăture summitului”, a adăugat el.

În acest sens Volodimir Zelenski a venit cu un apel către liderii mondiali să sprijine Summitul pentru Pace.

„Fac apel la liderii lumii care sunt încă în afara eforturilor Summitului Global pentru Pace – la președintele Biden, liderul Statelor Unite, și la președintele Xi, liderul Chinei. Nu vrem să vedem Carta ONU arsă la fel ca aceste cărți. Și sperăm că nici dumneavoastră nu vreți acest lucru. Vă rugăm, arătați-vă leadershipul în avansarea păcii. Pace reală, nu doar o pauză între lovituri. Eforturile majorității globale sunt cea mai bună garanție că toate angajamentele vor fi îndeplinite. Vă rugăm să sprijiniți Summitul pentru Pace cu leadershipul și participarea dumneavoastră personală”, a conchis președintele ucrainean.

Anunțul Casei Regale cu privire la starea actuală de sănătate a lui Kate Middleton

Kate Middleton încă urmează tratamentul cu chimioterapie, iar lumea se întreabă acum când va putea să-și reia îndatoririle publice. Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu cancer la începutul anului, în urma unei operații abdominale majore.

Kate Middleton nu își poate relua, încă, îndatoririle publice

În timp ce își continuă tratamentul pentru cancer, Prințesa de Wales și-a exprimat nevoia de intimitate. Cu toate acestea, speculațiile apărute acum sunt cu privire la când va veni momentul în care va primi undă verde de la medici pentru a reveni la îndatoririle ei regale.

Primele rapoarte sugerau că ea a rămas implicată în proiectele ei de suflet, cum ar fi campania Shaping Us de la Centrul Fundației Regale pentru Early Childhood, chiar dacă se concentrează pe sănătatea ei. Cu toate acestea, se pare că revenirea ei completă la angajamentele publice, chiar și în privat, nu se va întâmpla prea curând.

„Acesta este un angajament clar pe care l-a luat. Va continua când se va întoarce la serviciu”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Palatului Kensington pentru Daily Mail. „Dar am fost foarte clari că are nevoie de spațiu și intimitate pentru a se recupera chiar acum. Se va întoarce la muncă când va avea undă verde de la medici”, a adăugat purtătorul de cuvânt, clarificând că Middleton este încă în concediu medical și nu se implică activ în programul ei de muncă, deoarece se concentrează pe sănătate.

Kate, care „este bine”, potrivit soțului ei, Prințul William, într-un comentariu făcut la începutul acestei luni, nu se așteaptă să se întoarcă la muncă până când nu va primi permisiunea de a face acest lucru de către echipa ei medicală.

Christian Guy, directorul executiv al Centrului Fundației Regale pentru Early Childhood, a explicat că proiectele cuplului regal sunt în desfășurare chair dacă ei nu sunt implicați direct în ele.

„Munca prin proiectele Prințului și Prințesei este întotdeauna în desfășurare. Early Childhood este o prioritate uriașă pentru Prințesă și, prin urmare, ea a fost pe deplin actualizată pe parcursul dezvoltării activității Grupului de lucru și a văzut raportul. Kate este extrem de recunoscător membrilor grupului operativ care au făcut progrese atât de fantastice în această activitate în ultimul an” – a explicat Guy.

Kate Middleton și-a descoperit cancerul la începutul anului

Kate Middleton a anunțat pe 22 martie că a fost diagnosticată cu cancer, fără să precizeze tipul bolii.

Prințesa de Wales a dezvăluit că, după intervenția chirurgicală abdominală, s-a crezut că procedura s-a dovedit a fi non-cancerigenă, dar testele efectuate după intervenția chirurgicală au scos la iveală că medicii „au descoperit cum cancerul era prezent.”

„Echipa mea medicală, prin urmare, a sfătuit că ar trebui să urmez un tratament preventiv cu chimioterapie și sunt acum în primele etape ale acestui tratament” – a adăugat ea, la momentul respectiv.
William și Kate sunt căsătoriți de 13 ani și au trei copii – Prințul George, 10 ani, Prințesa Charlotte, 9 ani, și Prințul Louis, 6 ani.

sursa

Alina Spătaru inspirată de frumuseţea feminină
Articolul anterior
Dimineaţa eşti mai slăbuţă: adevărat sau nu?!
Articolul următor