Jurnaliștii ultimului post TV independent din Rusia, în lacrimi, spunând „Nu războiului” înainte ca Putin să-i închidă

Postul rusesc independent de televiziune TV Rain (Dojdi – în limba rusă) și-a suspendat activitatea, după ce a fost blocat de Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media din Federația Rusă – n. red) la cererea Procuraturii Generale din Moscova. Anunțul a fost făcut de directorul general al postului de televiziune și prezentatoarea Natalia Sindeeva. În ultima transmisiune, jurnaliștii și-au luat rămas bun cu lacrimi în ochi de la telespectatori, scrie safenews.md.

„Am decis să suspendăm temporar activitatea postului. Cuvântul cheie e „temporar”. Avem nevoie de timp să înțelegem cum să lucrăm mai departe. Pentru că lucrul nostru devine aproape imposibil. Sau trebuie să relatăm despre expoziții minunate, artificii. Sperăm că vom reveni, dar cum și unde încă nu știm. Trebuie să ne gândim cum să păstrăm ceea ce am construit ani de zile”, a declarat Natalia Sindeeva, după ce a prezentat ultimul buletin de știri.

„Vine o nouă eră și o nouă pagină în istorie. Această pagină a fost deja întoarsă, dar cu prețul vieții multor oameni, a vărsărilor de sânge și a distrugerii multor destine. O nouă epocă va veni. Noi toți vom continua să privim în sus, chiar dacă ni se spune că e operațiune militară”, a spus la rândul său Denis Kataev, producător și prezentator TV Rain.

„Vreau ca toți să înțeleagă și să nu uite de ce suntem nevoiți să luăm această decizie. Pentru că ni se interzice să numim războiul – război, să relatăm despre cei care mor și să ne facem munca și să povestim despre ororile care se întâmplă. Nu războiului”, a menționat și corespondentul TV Rain Mihail Șeveliov.

După o oră în care jurnaliștii și-au luat rămas bun de la colegi și telespectatori, ultimul mesaj fiind „No pasaran” și „Nu războiului”, întreaga echipă a părăsit platoul, difuzând imagini din baletul „Lacul lebedelor” (imagini care au fost difuzate la televiziunea sovietică în timpul puciului din august 1991).

TV Rain, ultimul post de televiziune independent din Rusia și care a relatat despre războiul din Ucraina, a fost interzis de Procuratura Generală a Federației Ruse pe motiv că ar fi difuzat „îndemnuri la activitate extremistă și la violență”, după relata săptămâna aceasta CNN.

TV Rain a continuat să funcționeze pe YouTube, unde joi a avut ultima emisiune.

Alături de postul TV, și postul de radio Eho Moskvî (în traducere Ecoul Moscovei) a fost desfiinţat de Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media din Federația Rusă, a anunţat joi editorul Aleksei Venediktov, din cauza modului neagreat de puterea de la Kremlin în care relatau despre invazia rusă în Ucraina.

Țara noastră a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în UE

Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană. Astfel, agenții economici își vor putea vinde produsele pe cea mai extinsă piață din lume și să-şi crească competitivitatea, scrie tvrmoldova.md.

Republica Moldova a obținut dreptul de exporta carne proaspătă de pasăre pe piața UE după ce, pe parcursul ultimilor doi ani, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a promovat mai multe misiuni de audit din partea Comisiei Europene. A fost evaluat sistemul național de control sanitar-veterinar, cel de laboratoare, capacitățile de administrare a focarelor de gripă aviară, dar şi gradul de implementare a cerințelor și standardelor Uniunii Europene.”Este un semn că instituțiile dacă se mobilizează atunci pot obține caste rezultate pentru agenții noștri economici care crează locuri de muncă bine pătite. Vom continua crearea asta de opotunități pentru export în cea mai mare piață globală cu cei mai bogați consumatori”, a declarat Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova.Din martie 2023, Republica Moldova poate exporta în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de consum. În prezent, în toată ţara activează 43 de unități de creștere a păsărilor și aproape 227 mii de gospodării individuale.

Agenția Servicii Publice anunță sistarea temporară a prestării serviciilor

Agenția Servicii Publice anunță că din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY a fost sistată temporar prestarea serviciilor publice ale ASP pe întreg teritoriul țării.

Specialiștii tehnici din cadrul ASP, Agenția de Guvernare Electronică și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică  lucrează, în prezent, asupra remedierii problemelor tehnice apărute.

Târg Pascal în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. De când se deschide

Târg Pascal în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

În perioada: 01-04 mai 2024, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe aleea vizavi de str. Mitropolit Varlaam, se va desfășura un târg tematic cu produse pascale.

Acțiunea are ca scop asigurarea deservirii populației cu produse alimentare și nealimentare tematice, în contextul Sărbătorilor de Paști, având în vedere solicitările producătorilor autohtoni.

Totodată, în perioada: 27.04-04.05.2024, în sectoarele orașului sunt organizate târguri tematice cu produse pascale.

Mai mult, în zilele de 12 și 13 mai 2024, sunt prevăzute activități de comerț la intrările în Cimitirul „Sfântul Lazăr” din str. Doina, cu pască, cozonaci, produse de patiserie fără cremă, băuturi răcoritoare și fierbinți, flori și compoziții florale.

În același timp, la intrarea în Cimitirul Central din str. A. Mateevici vor fi desfășurate activități de comerț cu flori și compoziții florale.

Agenții economici participanți la târguri vor asigura: aspectul exterior al locurilor de comerț corespunzător tematicii sărbătorii, comercializarea doar a produselor permise, în baza actelor administrative emise de către APL, respectarea condițiilor de livrare și păstrare pentru produsele plasate spre comercializare, echiparea corespunzătoare a personalului de deservire etc.

Poliția roagă șoferii să scoată pelicula întunecată de pe geamurile automobilelor
Articolul anterior
Sindicatele cer autorităților să țină la control prețurile la alimente și să sancționeze agenții economici care le majorează nejustificat
Articolul următor