Viața de lux a unui deputat socialist, problemele de integritate și legătura acestuia cu fratele lui Igor Dodon

În Parlament, a fost prezentată cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Radu Mudreac, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat. Deputatul PSRM, din cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Radu Marian, duce o viață „pe picior larg”, deși, în mare parte, în toți acești ani a activat în cadrul instituțiilor de stat, iar din 2014 este deputat în Parlament. Totodată, acesta a avut legături apropiate cu, Alexandru Dodon, fratele fostului președinte al țării, Igor Dodon, care i-a fost adjunct în cadrul unei instituții pe care a condus-o în perioada 2008-2010, iar ulterior i-a fost asistent în Parlament. Mai nou, s-a constatat că, Mudreac are și probleme de integritate.

Ziarul de Gardă scria anul trecut Radu Mudreac locuiește într-un imobil de milioane, cu două etaje, amplasat în sectorul Buiucani al Capitalei. Acesta fost construit de familia deputatului începând cu anul 2017, pe un teren procurat de alesul poporului pentru suma de 35 de mii de euro, scrie realitatea.md.

În declarațiile sale de avere, deputatul a indicat că acesta ar avea o valoare de 978 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 45 de mii de euro. În realitate, imobilul valorează de cel puțin cinci ori mai mult.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a verificat declarațiile de avere și interese ale deputatului Mudreac din perioada în care a fost construit imobilul și nu a depistat încălcări. Concluzia inspectorului s-a bazat însă doar pe cifrele oficiale, indicate de către deputat și organele competente în documente. Inspectorul de integritate a admis că la construcția imobilului familiei Mudreac, dat în exploatare în 2018, s-ar fi investit doar 850 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 40 de mii de euro.

La 15 martie 2021, inspectorul de integritate Andrian Fetescu a constatat o „diferență vădită” în mărime de 4,5 milioane de lei între averea dobândită și veniturile obținute de către alesul poporului și familia deputatului Radu Mudreac pe parcursul anilor 2014-2016. După ce a analizat mai multe tranzacții ale familiei Mudreac din acea perioadă, inspectorul de integritate a stabilit că în 2015, deputatul Mudreac, prin procură, a depus pe conturile unei companii administrate atunci de Maia Mudreac, soția sa, suma de 4,7 milioane de lei, bani cu care agentul economic a ridicat în acea perioadă o clădire cu patru etaje în apropierea Pieței Centrale din Chișinău – Centrul Comercial Grad.

Deputatul a argumentat tranzacțiile prin faptul că cele aproape 5 milioane de lei depuse de el în conturile bancare ale firmei familiei sale au venit de la 16 persoane fizice, care au împrumutat acești bani firmei în perioada noiembrie 2014 – octombrie 2015 pentru edificarea construcției din str. Tighina din capitală, iar el a fost un simplu intermediar care a depus banii în conturile bancare. „Suma de 4,7 milioane de lei reprezintă bani împrumutați de către societate în nume propriu și pe cont propriu, iar faptul că am acționat în baza procurilor nu probează depunerea propriilor mijloace bănești în conturile societății”, s-a apărat deputatul. Doar că, inspectorul de integritate a respins argumentele invocate de către alesul poporului după ce a constatat că toate persoanele cu care firma familiei deputatului au semnat contractele de împrumut nu dispuneau, oficial, de mijloace financiare pentru a le putea oferi cu împrumut.

Întregul articol îl găsiți aici.

Amintim că, la ședința de astăzi a Parlamentului, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit cu solicitarea către Legislativ de a-i încuviința ridicarea mandatului de deputat al lui Radu Mudreac, pentru a putea fi reținut, arestat preventiv, să fie efectuate percheziții la domiciliul și alte bunuri mobile și imobile ce-i aparțin și cu trimiterea în judecată a rechizitoriului, fiind bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, într-un dosar penal intentat încă în luna august 2021 de către CNA, pe când instituția era condusă de către  Ruslan Flocea, numit în funcție de către PSRM.

Cererea a fost transmisă pentru examinare Comisiei juridice, numiri și imunități.

Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

O femeie, constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu un individ care o șantaja cu publicarea unor videouri cu caracter intim

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI anunță reținerea unui bărbat din Strășeni, de 26 de ani, care ar fi constrâns-o pe o femeie să continue întreținerea raporturilor sexuale cu el, prin șantajarea cu răspândirea secvențelor filmate în timpul actelor sexuale de până atunci.

Mai mult decât atât, bărbatul i-a încălcat viața privată și prin faptul că a înregistrat scenele sexuale fără acordul femeii. După o serie de amenințări că le-ar prezenta apropiaților femeii înregistrările, acesta a trecut la fapte și i le-a transmis fostului soț al acesteia, în afara țării. Astfel, după faptele care durau din iulie 2023, femeia cu vârsta de 34 de ani a depus o plângere la autorități, care au purces la reținerea acestuia, cu suportul mascaților din BPDS “Fulger”, și ridicarea telefonului care conține imaginile intime. Urmărirea penală continuă, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Concert în Orășelul European din PMAN, de 9 Mai

Mâine, 9 mai, pe scena din PMAN, peste 1000 de copiii din instituțiile educaționale din municipiul Chișinău vor încânta publicul cu talentul și entuziasmul lor. Colectivele de copii sunt din diverse instituții de învățământ extrașcolar ale Direcției Generale Educație, printre care se numără: CCC „Ghiocel”, CAE „Curcubeul”, CCC „Floarea Soarelui”, CEE „Lăstărel” și CCC „Luceafărul”, vor evolua cu programe culturale și artistice.

În Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale, Primăria Chișinău va avea 2 corturi cu informații despre proiectele pe care le desfășoară împreună cu partenerii de dezvoltare.

În primul cort vor fi prezentate informații despre toate proiectele iar cel de-al doilea cort va fi dedicat tinerilor și activităților Centrelor municipale de Tineret.

Chișinăul are un portofoliu de aproape 3 miliarde de lei, care cuprinde proiecte în domeniul eficienței energetice, reabilitarea drumurilor, Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, restabilirea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea râului Bîc și multe altele ce includ domeniul social, educațional, tineret și lansarea afacerilor.

La corturile Primăriei Chișinău vor fi desfășurate diverse activități pentru toate vârstele.

Vor fi sesiuni de discuții cu vizitatorii, prezentări de proiecte, joc de șah cu campioni (juniori și seniori), quiz despre Chișinău cu premii, spațiu special amenajat pentru distracția copiilor.

Prima reacție a Nataliei Barbu după Eurovision: „Nu e despre voce! Este foarte politic”

Natalia Barbu a suferit înfrângere ieri seara la cel mai important concurs de voci, Eurovision Song Contest 2024, așa că Moldova nu a reușit să se califice de această dată în marea finală. Artista a oferit prima reacție, după ce a aflat rezultatul televotului, declarând că e un concurs politizat, scrie cancan moldova.

„Încă o dată ne convingem ce concurs e. Nu este vorba despre voce. Este foarte politic și nu contează pentru că piesa mea e despre lumină, e despre frumos și eu sunt convinsă că m-am conectat cu foarte multă lume, doar că acest concurs probabil că nu e doar despre asta. Sunt convinsă că m-a votat foarte multă lume și trebuia să trec în finală. . .Bineînțeles că sunt momente când o țară ca a noastră are șanse să urce chiar foarte sus, dar asta așa uneori, ca să nu ne răsfețe prea mult. . .Eu mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență în sine. A fost frumos și eu cred că dacă am ajuns aici, în acest concurs, nu am ajuns degeaba, pentru că de acum încolo începe o etapă nouă și frumoasă în cariera și în viața mea”.

Interpreta noastră a urcat pe scenă sub numărul 11, cu piesa „In The Middle”. Vedeți mai jos prestația.

Litera „Z”, scoasă de pe clădirea centrului comercial Zity Mall din Capitală
Articolul anterior
Noi percheziții în dosarul CFM! Sunt vizați șase angajați ai firmelor implicate în delapidarea întreprinderii de stat
Articolul următor