Japonia extinde sancțiunile împotriva Rusiei și îl pune pe lista neagră pe Mihail Mișustin, premierul lui Putin

Japonia a extins, marți, sancțiunile împotriva Rusiei, înghețând bunurile a peste 130 de persoane, inclusiv ale premierului rus Mihail Mișustin, scrie g4media.ro.

Noile sancțiuni vizează opt cetățeni ruși și 133 de membri ai autoproclamatei Republici Populare Donețk și ai Republicii Populare Luhansk din estul Ucrainei, a precizat Ministerul de Externe al Japoniei într-un comunicat.

Lista îi include pe Mișustin, oligarhul Vladimir Bogdanov și membrii familiei oligarhului Gennady Timshenko, potrivit ministerului. Nu se știe dacă acești oficiali dețin bunuri în Japonia.

De asemenea, Japonia și-a extins interdicția de export la alte 71 de organizații rusești, inclusiv producători și institute de cercetare, se arată în comunicat.

Începând cu luna martie, Japonia a introdus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv înghețarea activelor președintelui rus Vladimir Putin și ale membrilor familiei sale, ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina.

Rusia a răspuns prin impunerea propriilor sale sancțiuni împotriva Japoniei, cum ar fi interdicția de intrare în țară a oficialilor japonezi, inclusiv a premierului Fumio Kishida.

O tânără a născut acasă, fiind ajutată de echipa unei ambulanțe

O tânără de 23 de ani, originară din raionul Sângerei, a născut acasă, fiind ajutată de echipa de asistență medicală din cadrul SAMU Bălți.

Totul s-a întâmplat noaptea trecută. În jurul orei 00:52 a fost solicitată intervenția ambulanței.

„Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă specializată Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Bălți în următoarea componență: medicul Liviu Prisăcari, asistentul medical Valeria Cijevski, infirmierul  Dionisie Cechină și șoferul ambulanței Mihail Rotari, care a ajuns prompt la locul solicitării.

La domiciliu, echipa SAMU Bălți a examinat parturienta, care prezenta semne de debut al travaliului. La ora 01:20 s-a declanșat nașterea. Astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată de echipa de asistență medicală urgentă”, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Ulterior, femeia și nou-născutul, în stare satisfăcătoare, au fost transportați la Centrul Perinatologic din cadrul IMSP Spitalul Raional Bălți pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Maia Sandu a avut o întrevedere cu fostul președinte al României, Traian Băsescu

Președinta Maia Sandu a avut ieri, 28 mai, o întrevedere cu fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Sandu, discuții cu Băsescu: I-am mulțumit pentru grija față de MoldovaFoto: Facebook

„Am avut bucuria să-l reîntâlnesc pe ex-președintele României și deputatul în Parlamentul European, Traian Băsescu, și să-i mulțumesc pentru grija călduroasă și preocuparea constantă față de soarta Moldovei”, a notat Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Șefa statului a adăugat că „președintele Băsescu a avut mereu și continuă să aibă încredere în puterea noastră, a cetățenilor Republicii Moldova, de a ne reafirma demnitatea națională, libertatea și aspirațiile europene”.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu diaspora din Franța despre aderarea Moldovei la UE

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită în Franța, s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți la Paris, cu care a discutat despre ultimele evenimente din Moldova și despre parcursul european al țării noastre. Oficialul a menționat că drumul pe care îl parcurge Moldova este unul complicat, care presupune multe reforme deloc ușoare, dar care sunt pentru beneficiul cetățenilor şi prosperitatea țării.

Grosu a discutat cu diaspora din Franța despre aderarea Moldovei la UEFoto: Multimedia.parlament.md

Potrivit lui Igor Grosu, pașii spre integrarea europeană sunt dificili, însă necesari.

„Ne dorim ca în 2024, atât la noi, cât și în întreaga lume, să învingă democraţia, pacea și libertatea, fiindcă aceste trei noţiuni sunt strâns legate între ele”, a spus Igor Grosu.

De asemenea, președintele Parlamentului i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă să fie alături de Republica Moldova, ajutând țara în parcursul european.

„Este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a construi Moldova europeană”, a subliniat șeful Legislativului.

Totodată, Igor Grosu a vizitat o afacere deținută de familia de moldoveni Elena Călugăreanu și Anatolie Bînzari, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, a efectuat o vizită în Republica Franceză în perioada 27-29 mai, la invitația președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.

44 de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile unui bloc de locuințe din Izium, regiunea Harkov. Au zăcut două luni acolo
Articolul anterior
Regina Elisabeta lipsește de la deschiderea parlamentului britanic pentru a doua oară în 60 de ani
Articolul următor