Yana Rudkovskaya a comentat victoria Orchestrei Kalush la Eurovision: ,,Băieții sunt super”

Yana Rudkovskaya a comentat victoria Orchestrei Kalush la Eurovision 2022. Producătoarea rusă a recunoscut că Spania era favorita ei. Soția patinatorului artistic Evgeni Plushenko este singurul producător rus de succes la Eurovision. În 2008, echipa sa și Dima Bilan au câștigat acest concurs cu piesa „Believe in”.

Grupul de hip hop ucrainean Kalush Orchestra, a câștigat concursul din acest an cu piesa „Stefania”. Conform juriului din țările participante, formația s-a clasat pe locul patru.

Cu toate acestea, datorită voturilor telespectatorilor, Ucraina a ajuns pe prima poziție.

Yana Rudkovskaya a vorbit despre Eurovision 2022:

„Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest pentru a treia oară datorită votului publicului. Cu mâna pe inimă o spun, acești tipi sunt ,,foarte cool”, a afirmat Rudkovskaya dezvăluind totodată că Spania a fost favorita ei.

Hackerii au atacat pagina de Facebook a unei mănăstiri și au pus filme pentru adulți în loc de rugăciuni

Pagina de Facebook a unei cunoscute mănăstiri din județul Suceava a fost spartă de hackeri. Infractorii cibernetici au înlocuit postările cu rugăciuni cu poze și filme pentru adulți, scrie digi24.ro.

Este vorba despre pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna. Contul nu a putut fi recuperat din mâna infractorilor cibernetici care postează în mod regulat conținut ofensator. Reprezentanții mănăstirii au fost nevoiți să creeze o nouă pagină oficială, unde i-au informat pe enoriași despre situație și au rugat abonați paginii originale să o raporteze către Facebook pentru a putea fi eliminată.

„Întrucât pagina inițială de Facebook a Mănăstirii Dragomirna a fost preluată de o persoană necunoscută, vom posta aici informații despre evenimentele desfășurate în cadrul mănăstirii noastre. Vă rugăm să ne sprijiniți în raportarea paginii inițiale pentru a reuși să o închidem. Vă mulțumim! Maica Domnului să vă ocrotească, iar Sfântul Duh să-și reverse darurile sale asupra întregii lumi!”, este mesajul postat pe noua pagină de pe Facebook a mănăstirii. Maicile de la Mănăstirea Dragomirna au mai precizat pentru Monitorul de Suceava că pagina oficială a fost preluată de hackeri în cursul lunii mai, însă doar în ultimele zile au început să apară noile postări. Hackerii au păstrat tot conținutul paginii, cu datele de contact și informațiile oficiale despre mănăstire, însă printre fotografiile și postările cu slujbele religioase au început să posteze filmele erotice. Mănăstirea Dragomirna a fost construită în perioada 1602-1609 în satul Mitocu Dragomirnei, situat la 12 km de municipiul Suceava, de către mitropolitul Anastasie Crimca al Moldovei.

Patru bărbați au fost arestați după ce au fost prinși în casa premierului britanic Rishi Sunak

Polițiștii au prins marți patru bărbați în incinta casei din Londra a prim-ministrului Rishi Sunak. Incidentul s-a petrecut în timp ce acesta participa la eveniment legat de vizita de stat a Japoniei la Londra, potrivit Sky News citat de digi24.ro.

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 52 de ani sunt arestați și acuzați de violare de domiciliu după ce au încercat să intre în casa premierului britanic.  „Am arestat patru persoane în terenul casei de circumscripție a primului ministru în această după-amiază. Ofițerii noștri se aflau cu cei patru bărbați la un minut de la intrarea lor în teren”, se arată într-un comunicat al poliției locale, potrivit sursei citate. Arestările au legătură cu un protest al grupului de campanie Youth Demand, care a organizat o serie de acțiuni împotriva performanței guvernului conservator și a politicilor propuse de laburiști. Un purtător de cuvânt al grupului a declarat că trei dintre cei arestați luau parte la demonstrație, în timp ce al patrulea era un fotograf independent. Grupul a declarat că acțiunea a fost un „cadou de despărțire” pentru prim-ministru și guvernul conservator. Youth Demand se descrie ca o campanie care solicită un embargo asupra armelor Israelului, precum și revocarea de către guvern a noilor licențe de petrol și gaze acordate începând din 2021. Cei patru suspecți sunt interogați de poliție și rămân în custodia polițiștilor pe tot parcursul cercetărilor. 

Casa lui Rishi Sunak a fost vandalizată anul trecut

Nu este pentru prima dată când proprietatea privată a premierului Marii Britanii este încălcată. Vara trecută un grup de protestatari au escaladat acoperișul casei acestuia. Aceștia au afișat bannere „Fără petrol nou” și au acoperit clădirea cu țesături în timp ce prim-ministrul și familia sa erau plecați în vacanță în California.  Inculpații au pledat nevinovați în fața acuzațiilor, iar procesul în care se va decide dacă sunt sau nu vinovați va fi în luna iulie. 

Au omorât doi minori și i-au îngropat într-un câmp. Inculpații în dosarul crimelor de la Ungheni, care au pledat nevinovați, și-au aflat sentințele

Procuratura raionului Ungheni anunță că printr-o sentință recent pronunțată de Judecătoria Ungheni, doi tineri au fost recunoscuți vinovați de comiterea infracțiunii de omor în circumstanțe agravante, stabilindu-li-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 20 și, respectiv, 23 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, informează unica.md cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale.

foto simbol

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Ungheni, în aprilie 2018, cei 2 inculpați, care la momentul comiterii faptei aveau câte 20 de ani, aflându-se în casa unor rude din raionul Ungheni, consumând băuturi alcoolice împreună cu doi minori de 17 și, respectiv, 15 ani, în urma unui conflict spontan apărut, înarmându-se cu obiecte ascuțite, au aplicat lovituri minorilor, cauzându-le multiple plăgi, în rezultatul cărora ambii au decedat.

Ulterior, urmărind scopul ascunderii urmelor infracțiunii, au încărcat corpurile neînsuflețite într-o căruță, după care le-au transportat în extravilanul unui sat din raionul Ungheni, la o distanță de aproximativ 5 km de la locul infracțiunii. În prealabil, au ascuns obiectele cu care au fost cauzate leziunile corporale. Ajunși la fața locului, au săpat o groapă cu adâncimea de 30 cm, în care au îngropat victimele și au acoperit zona cu vegetație uscată.

După îngroparea cadavrelor, s-au deplasat în direcția unui alt sat, unde într-un tufiș au aruncat mai multe corpuri delicte, utilizate pentru ascunderea urmelor infracțiunii, inclusiv un covor, un hârleț, o lopată, o furcă, un topor și o pereche de pantaloni care aparțineau victimei.

Inculpații au pledat nevinovați.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Tragedia din Parcul Alunelul: Primăria a pornit o anchetă după moartea copilului lovit de un copac
Articolul anterior
Video! Filip Kirkorov cântă ,,Chișinău-București” în sala Eurovision
Articolul următor