Cum au ajuns oameni nevinovați în spital după ce agricultorii români au început să-și erbicideze terenurile pe care le dețin

Cum au ajuns oameni nevinovați în spital după ce agricultorii au început să pregătească terenurile pe care le dețin. Acuzații dure la adresa fermierilor din România.

Mai mulți oameni nevinovați au ajuns în ultima perioadă direct în spital după ce fermierii au început să-și erbicideze terenurile pe care le dețin. Agricultorii sunt puși la zid pentru dozajul folosit, dar și pentru soluțiile pe care le utilizează fără să aibă nici cea mai mică pregătire, scrie fanatik.ro.

Acuze dure la adresa fermierilor din România

Oamenii spun că acestea se găsesc la liber în magazine și că este imperios necesar ca legea să fie revizuită cât mai repede posibil până nu începem să vorbim despre tragedii.

Un bărbat din județul Timiș a explicat pățania soției sale, una care putea avea consecințe serioase. Femeia a ajuns de urgență la spitalul din Deta intoxicată cu erbicidul pe care un vecin l-a folosit atunci când a stropit cu tractorul cele trei terenuri intravilane de lângă casa lor.

Culmea, când i-a cerut explicații fermierului, bărbatul spune că a fost chiar agresat de acesta. „A vrut să dea cu tractorul peste mine, apoi am fost luat la înjurături de un alt așa zis proprietar pe cele 3 terenuri. Sper că acum toți sunt mulțumiți.

Sotia mea s-a intoxicat și în alți ani când au mai fost stropite cu erbicid buruienile pe stradă. De data aceasta nu voi mai lăsa de la mine și toți cei vinovați vor fi trași la răspundere. E o chestiune de bun simț și legală să anunți vecinii înainte să erbicidezi.

Plângeri la Poliție, dar și la alte instituții ale statului

Bărbatul spune că nu vrea să lase problema așa și este decis să apeleze și la alte autorități după ce a depus deja o plângere la poliție.

Acesta vrea ca toți cei care au culturi agricole pe care le lucrează cu tractorul în intravilan, să înțeleagă că trebuie să fie atenți atunci când utilizează substanțe chimice, să le folosească cu seriozitate și respect față de cei care locuiesc în apropiere.

Ce spune legea erbicidării

Interesant este că în lege nu este stipulată distanța la care erbicidarea trebuie făcută de așezările umane, dar se spune că în timpul lucrului se va purta echipament de protecție, se va evita contactul soluției de stropit cu pielea, ochii sau îmbrăcămintea.

De asemenea, nu trebuie să mâncați, beți și nici să fumați în timpul folosirii. Trebuie să se evite aplicarea erbicidelor în perioadele cu vânt, pentru a nu afecta culturile învecinate.

Soluțiile de erbicide au nevoie să fie preparate în locuri sigure, departe de fântâni și de sursele de alimentare cu apă.

Cât de periculoase sunt unele substanțe

În urmă cu trei ani de zile, Comissia Europeană a interzis utilizarea a trei pesticide considerate vinovate de moartea albinelor. Nu a mai dorat mult și un tribunal a obligat o corporație să plătească despăgubiri uriaşe unui bărbat care s-a îmbolnăvit de cancer după ce a utilizat ani de zile un pesticid produs de companie.

289 milioane de dolari a primit Dewayne Johnson, un fost grădinar de 46 de ani, bolnav de cancer în stadiu terminal, care a dovedit în instanţă că pesticidul pe care l-a folosit ani la rând, i-a provocat boala.

Sfânta lumină a fost distribuită preoților și enoriașilor în scuarul Mitropoliei Chișinăului

Focul Haric a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus în Republica Moldova atât de reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove cât și de cei ai Mitropoliei Basarabiei. Sfânta lumină va fi distribuită preoților și tuturor creștinilor, astfel încât să ajungă în toate lăcașele sfinte din țară.

În acest an, focul Haric este distribuit creștinilor și preoților care s-au adunat în fața Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului”, dar și la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul”.

Delegația Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost condusă de Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, care a fost însoțit de doi clerici de la Academia de Teologie.

sursa: www.radiomoldova.md

Focul Haric a ajuns la Chișinău

Clipe de înaltă bucurie duhovnicească au trăit în această seară clericii și închinătorii adunați la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din centrul Capitalei. Delegația Arhiepiscopiei Chișinăului, condusă de ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, alături de consilierii eparhiali și protopopi, au adus Sfânta lumină de la Ierusalim, la sediul Mitropoliei Basarabiei.

Într-o atmosferă de evlavie și rugăciune, Părintele Mitropolit le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Luminii Sfinte, precizând că aceasta este darul prezenței lui Hristos cel înviat din morți în Biserica Sa.

„Lumina Sfântă este o binecuvântare, o bucurie pentru cei care cred în Hristos, îl mărturisesc pe El și simt iubirea Lui”, le-a spus ÎPS Petru celor adunați la Reședința Mitropolitană.

Părintele Mitropolit s-a rugat ca Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ajute să simțim binecuvântarea și bucuria Lui pe care ne-o dăruiește din belșug.

Ulterior, Sfânta Lumină a fost distribuită de către protopopii Arhiepiscopiei Chișinăului, care o vor distribui în fiecare parohie din subordine. După împărtășirea Sfintei Lumini, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, se va îndrepta spre Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, unde va săvârși slujba de Înviere.

sursa: Mitropolia Basarabiei/Facebook

Klaus Iohannis, mesaj de Paște pentru toți românii: „Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului”

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Paşte pentru românii de pretutindeni, dar despre gândurile care se îndreaptă către ”semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”.

”Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne apropie, pentru a trăi împreună Învierea Domnului. Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruinţa vieţii asupra morţii şi a luminii asupra întunericului, reîncărcându-ne cu speranţă în puterea tămăduitoare a credinţei şi a rugăciunii. În aceste zile speciale, gândurile noastre se îndreaptă şi către semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”, a transmis, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că ”Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace şi bună înţelegere”.

”Acestea sunt valorile noastre cardinale, aşezate de generaţii pe o temelie de solidaritate şi spiritualitate creştină. Vă urez tuturor, dragi credincioşi ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi, să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală”, a mai transmis şeful statului român.

O sportivă de-a noastră a obținut argint pentru Moldova la Europene
Articolul anterior
Video. Imagini teribile: un soldat ucrainean luptă singur, până la capăt, în tranșee împotriva unui grup de invadatori
Articolul următor