Situație ciudată pe aeroportul Heathrow din Londra. Mormane de bagaje au fost abandonate în fața unuia dintre terminale

A fost haos pe aeroportul Heathrow din Londra, unul dintre cele mai mari din Europa. Mormane de bagaje au rămas în fața unuia dintre terminale, pentru că nu erau suficienți angajați care să le manevreze.

Mormane de bagaje, abandonate pe Heathrow.

Oamenii au fost avertizați că e posibil să-și recupereze lucrurile abia după două zile. Totul vine în contextul în care industria aviatică nu pare să facă față reîntoarcerii pasagerilor, după doi ani de pandemie.

Oamenii și-au reluat călătoriile, dar companiile aeriene şi aeroporturile nu au suficient personal pentru a face faţă cererii, ceea ce a dus la anularea a sute de zboruri în ultima lună doar în Marea Britanie.

sursa

O femeie și-a dat în judecată fostul soț pentru că s-a mutat împreună cu amanta pe aceeași stradă

O italiancă și-a dat în judecată fostul soț pentru că, după despărțire, acesta s-a mutat împreună cu femeia pentru care a părăsit-o pe aceeași stradă, la câteva sute de metri distanță de locuința ei. Avocata femeii a solicitat daune morale pentru că, spunea ea, gestul bărbatului i-a provocat depresie clientei sale, scrie digi24.ro.

Cei doi soți din Santarcangelo, provincia italiană Rimini, erau căsătoriți de aproape 40 de ani când bărbatul a decis să-și părăsească soția pentru amantă. Noul cuplu s-a mutat împreună pe aceeași stradă, la câteva sute de metri de fosta soție. Aceasta, în vârstă de 59 de ani, l-a dat în judecată și a reușit să obțină daune morale, potrivit Il Resto del Carlino. Femeia susține că a intrat într-o depresie foarte puternică din cauza comportamentului fostului soț care, în plus, nu i-a plătit nici pensia de întreținere stabilită la divorț. „Nu este primul caz de separare în care se acordă daune morale. Dar aceasta este unic, având în vedere că bărbatul s-a mutat cu noua parteneră chiar lângă fosta soție”, a declarat Elena Guidi, avocata soției. Guidi a mai precizat că femeia apelase disperată la ea în urmă cu un an, după ce „fostul soț, un bărbat de 61 de ani, a părăsit-o pentru altcineva, a încetat să-i mai plătească indemnizația de întreținere convenită și apoi a plecat să locuiască cu noua parteneră la doar câteva sute de metri de locul unde a stat cu fosta soție o viață”. „Pentru mine a fost un coșmar, atât de mult m-am consumat încât am suferit o depresie puternică”, a declarat femeia, care este casnică și care a mai menționat că „sfârșitul căsniciei noastre a fost deja o traumă puternică… După aproape 39 de ani m-a părăsit pentru alta și a plecat de acasă într-o noapte”. După câteva luni, bărbatul a încetat să-i mai plătească pensia și, mai mult, din luna august a anului trecut s-a mutat cu noua parteneră „chiar pe strada pe care locuim eu și unul dintre copiii noștri”. Instanța a decis ca bărbatul să-i plătească fostei soții 4.300 de euro daune morale și o indemnizație lunară de 350 de euro.

Președintele ucrainean Zelenski va vizita astăzi Spania

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care își îndeamnă aliații să-și întărească ajutorul pentru a contracara ofensiva rusă, se va afla luni la Madrid unde se va întâlni cu premierul spaniol Pedro Sanchez, a anunțat duminică guvernul spaniol, notează AFP, scrie Agerpres.

„Președintele guvernului, Pedro Sanchez, îl va primi pe președintele Ucrainei” la prânz (10.00 GMT), apoi cei doi lideri vor susține o conferință de presă, au anunțat serviciile premierului într-un comunicat citat de sursă.

Regele Felipe al VI-lea îl va primi, de asemenea, pe liderul ucrainean, a anunțat palatul într-un comunicat.Aceasta este prima vizită oficială a președintelui Zelenski în Spania de când a venit la putere în 2019, la mai bine de doi ani de la începutul invaziei ruse a țării sale.

Prim-ministrul Sanchez le-a explicat miercuri deputaților spanioli că va fi semnat un acord de cooperare bilaterală.”De îndată ce situația de pe front o va permite, vom semna un acord cu Ucraina care va consolida cooperarea economică, socială și instituțională dintre țările noastre”, a declarat el.Președintele Zelenski era așteptat la Madrid la mijlocul lui mai pentru o vizită oficială, dar a fost nevoit să-și anuleze vizita din cauza noii ofensive rusești din nordul Ucrainei, potrivit presei spaniole.

Șeful statului ucrainean urmează să semneze, potrivit cotidianului El Pais, un acord bilateral de securitate menit să garanteze sprijinul militar al Madridului pentru Kiev.

Început de săptămână cu vreme răcoroasă

Meteorologii anunță pentru luni, 27 mai, instabilitate atmosferică și izolat ploi slabe.

În nordul țării, termometrele vor indica +17… +19° grade Celsius, în sudul țării, temperaturile vor oscila între +22 și +24°C în cursul zilei, iar în centrul țării se așteaptă +21… +22°C.

În următoarele zile vremea nu se va schimba esențial.

Lituania blochează intrarea mărfurilor rusești sancționate în exclava rusească Kaliningrad
Articolul anterior
Doliu peste Prut! S-a stins din viață un mare actor român
Articolul următor