Aloe Vera este o plantă medicinală cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale benefice asupra organismului. Aceasta este utilă atât în prevenirea și tratarea unor boli, cât și pentru menținerea tinereții.
Aloe Vera este bogată în substanțe cu efecte antioxidante, anticancerigene, substanțe care intervin în menținerea sănătății și frumuseții. Aceasta este utilă atât consumată sistemic, cât și aplicată local.
- Întărește imunitatea;
- Este folosită în tratarea simptomelor legate de menopauză;
- Este utilă în boli metabolice;
- Ameliorează simptomele artritei, dacă este aplicată local;
- Ameliorează evoluția și simptomatica herpesului;
- Previne îmbătrânirea, ridurile, apariția petelor pigmentare;
- Prezintă proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii;
- Este utilă în ulcerul gastric sau în gastrite;
- Combate candidoza.
Gelul de Aloe Vera- antiseptic și anti-alergen
Aplicarea gelului de aloe vera este cunoscut drept unul dintre cele mai vechi remedii pentru o serie de afecțiuni ale pielii, precum arsurile de gradul întâi și tăieturile. Acesta este un bun antiseptic, antialergen, cu proprietăți antiinflamatorii. Cu ajutorul lui poți trata arsurile solare, erupțiile cutanate și mușcăturile de insecte. Un alt beneficiu al acestui gel ar fi că reduce mâncărimea și calmează piele inflamată și iritată.
Slăbește cu aloe vera!
Sucul de aloe vera este disponibil în farmacii și magazine, însă îl poți extrage singură din frunzele proaspete a acestei plante.
Sucul de aloe vera este una dintre băuturile recomandate în lupta ta cu kilogramele în plus. Persoanele care beau zilnic suc de aloe își intensifică metabolismul, determinând organismul să consume mai multă energie, ceea ce implică automat arderea unui număr mai mare de calorii. Mai mult, această plantă reglează tranzitul intestinal și menține sănătatea întregului sistem digestiv.
Un remediu perfect împotriva oboselii este un pahar de suc de aloe. Datorită vitaminelor A, B, C și E, sucul de aloe vera îți oferă foarte multă energie. În plus, este bogată în calciu, potasiu, magneziu, cupru, crom, mangan, zinc, fier și sodium.
Îți propun 4 măști cu această plantă-minune!
Taie mărunt frunzele de aloe vera și pune-le la frigider într-o folie de plastic, timp de două săptămâni. După această perioadă, vei obține un preparat de consistența unui jeleu, pe care îl vei păstra într-un borcan de sticlă.
După ce te dai cu crema potrivită tipului tău de ten, aplică preparatul, lasă 15-20 de minute și apoi spală fața cu apă rece. După trei proceduri, aplică doar jeleul, fără a da fața cu cremă în prealabil. Continuă acest tratament timp de o lună și jumătate.
2. Pentru un ten stălucitor și întinerit
Ai nevoie de două linguri de gel aloe vera și o linguriță de miere.
După ce amesteci ingredientele, aplică masca pe ten pentru 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță faţa. Tenul tău va fi revigorat și va avea un aspect proaspăt.
3. Pentru o curățire profundă
Ai nevoie de o linguriță argilă verde, jumătate de linguriță argilă albă și două lingurițe gel aloe vera. Masca se ține pe față 15 minute, apoi se clătește. Tenul tau va fi curățat în profunzime și va arăta mai sănătos.
Ai nevoie de 4 linguri de suc pur de aloe vera, 2 linguri de iaurt simplu și 6 linguri de suc proaspăt de castravete. Aplică masca pe față și gât și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește fața cu apă rece. Masca se folosește o dată pe săptămână.
- În cazul administrării de medicamente pentru uz intern, pot apărea dureri abdominale și crampe intestinale.
- Uneori, sucul de aloe vera poate conține la nivelul latexului din componența sa, cantități de substanțe laxative, din cauza prelucrării necorespunzătoare. Latexul din aloe vera poate provoca diaree.
- Se va evita administrarea internă a plantei sub orice formă, la copii.
Text: Sorina Țurcanu