Număr mare de solicitări a ambulanței! Peste 6000 de persoane au apelat în ultimele 72 de ore

În perioada 24–26 iunie Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6230 de solicitări, inclusiv la 1101 copii. În cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 2556 de pacienți, dintre care 642 de copii, scrie moldpres.md.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cele mai multe solicitări (1244) au fost urgențe cardiovasculare, inclusiv 29 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 953 de cazuri, inclusiv 100 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale. Din numărul total de 821 de solicitări pe motivul urgențelor respiratorii, 450 au fost înregistrate la copii.

În week-end au fost înregistrate 31 de accidente rutiere, în urma cărora 41 de persoane cu diferite traumatisme au avut nevoie de acordarea asistenței medicală de urgență la etapa de prespital. Ulterior, 37 de pacienți au fost transportați la Unitățile de Primire Urgente ale instituțiilor medicale spitalicești.

În aceeași perioadă la Serviciul de Urgență au parvenit 43 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 8 persoane au fost diagnosticate cu combustii, 23 de persoane cu mușcături sau înțepături de insecte.

Un autobuz cu 46 de pasageri, implicat într-un grav accident la Căușeni. O persoană a decedat

Un grav accident rutier s-a produs în raionul Căușeni, în seara zilei de 26 aprilie. Un autoturism s-a ciocnit cu un autobuz, care avea la bord 46 de pasageri. În urma coliziunii, o persoană a decedat, iar altele 16 au fost transportate la spital. Informațiile au fost raportate de Pro TV, care face trimitere la datele poliției. 

Accidentul rutier a avut loc între localitățile Grigorievca și Baccealeia, raionul Căușeni.

Potrivit informațiilor, un automobil de model Nissan a ieșit la depășire, fără să se asigure, și s-a ciocnit cu un autobuz. Ulterior, autobuzul a ajuns pe acostament și s-a răsturnat. În autobuz se aflau 46 de angajați ai Muzeului Național de Istorie, care se întorceau dintr-o excursie.

În urma impactului, șoferul Nissan-ului a murit la fața locului. De asemenea, 16 persoane au fost rănite în accident. Acestea au fost transportate la spital de ambulanțe.

Verificați online statutul certificatului medical! Precizările Casei Naționale de Asigurări Sociale

Casa Națională de Asigurări Sociale amintește tuturor cetățenilor despre posibilitatea de a verifica online statutul certificatului medical.

Pentru a utiliza acest serviciu electronic urmează să introduceți în câmpul respectiv seria şi numărul certificatului (după cum se vede din imaginile de mai jos). 

Acest serviciu electronic permite beneficiarului să verifice statutul certificatului de incapacitate temporară de muncă.

Datele din certificatele de incapacitate temporară de muncă pot avea următoarele statute afişate pe ecran:

Mai multe informații utile referitor la indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă puteți găsi AICI.

”Ne înghite pământul!” Încă un oraș, de această dată din România, în alertă din cauza unei străzi care s-a surpat. Craterul s-ar fi extins peste noapte

Situație critică la Slănic Prahova, acolo unde o stradă s-a surpat și a apărut un crater adânc de doi metri. Zeci de localnici au fost evacuați, iar clădirile din împrejurimi sunt în pericol. Specialiștii geologi sunt în zonă și fac permanent măsurători. Până se va veni cu o concluzie, perimetrul de siguranță a fost extins, iar traficul rutier și pietonal este interzis, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 14:15 La o zi după craterul format în oraș, localnicii au sesizat probleme și la grădinița Nr.1 din Slănic. Părinții au avertizat autoritățile că pereții unității crapă de pe o zi pe alta. Prefectul județului Prahova a trimis un control la grădiniță pentru a vedea dacă situația are legătură cu craterul din oraș. ISU a venit cu un răspuns în legătură cu această situație. „Urmare a sesizărilor primite, o echipă operativă a ISU Prahova s-a deplasat la imobilul cu destinația grădiniță, care se află la o distanță de aproximativ 400 m fața de locația unde s-a produs tasarea terenului, pentru a verifica informațiile conform cărora situația de urgență produsă în data de 25.04.2024 a afectat și unitatea de învățământ. La locul solicitării, pompierii au constatat existența unor crăpături la pereții imobilului, însă, conform reprezentanțiilor grădiniței, acestea existau și s-au accentuat”, a transmis ISU. Potrivit autorităților, în unitatea de învățământ nu se desfășoară activități. „Până la o expertiză de specialitate, nu putem confirma sau infirma că evenimentul produs reprezintă cauza accentuării crăpăturilor deja existente la unitatea de învățământ preșcolar. Totodată, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 25.04.2025, a fost adusă în discuție și locația grădiniței, experții cooptați neputând să formuleze o recomandare în lipsa unor expertize de specialitate. De asemenea, dorim să informăm că măsurile adoptate au fost luate gradual și au caracter preventiv, iar acestea au ca scop protejarea vieții cetățenilor și nu acela de a crea un disconfort. Dorim să mulțumim locuitorilor imobilelor din zona afectată pentru că au dat curs recomandărilor noastre și să-i asigurăm că toate instituțiile implicate în gestionarea acestui eveniment depun toate eforturile pentru ca disconfortul creat să aibă un impact cât mai mic”, se mai arată în comunicatul ISU.

Localnicii spun că trăiesc un coșmar și că se simt permanent în pericol.

O echipă de experți tehnici este prezentă la fața locului și face verificări pentru a stabili cauza producerii surpării și ce riscuri sunt în zonă. Se iau în calcul mai multe variante, inclusiv un lac subteran care să fi dus la această surpare. De asemenea, zona este exploatată de sute de ani și există și varianta ca sub loc să fie o galerie subterană.

O stradă aglomerată din Buriticupu, un oraș din nord-estul Braziliei, a ajuns acum o prăpastie largă cu o adâncime de 80 de metri – o clădire de 20 de etaje ar încăpea în ea. Canioanele formate în urma eroziunii solului avansează cu o viteză îngrijorătoare și distrug mii de case din America Latină și Africa și amenință terenurile agricole fertile din unele părți din China, SUA și Europa, potrivit BBC.

Doar în weekendul trecut, Rusia a lansat rachete în valoare de circa 220 de milioane de dolari în Ucraina
Articolul anterior
Medvedev: ”Orice implicare a NATO în Crimeea ar declanşa al treilea război mondial; O catastrofă completă”
Articolul următor